яз. Средец - платеното 15.04.

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

яз. Средец - платеното 15.04.

Мнение от Local »

Ами... ето ни на пак... дойде неделята.. единствения почивен ден за много от нас и къде къде... то в къщи не се стои, а и около Бургас водоемите за риболов през забраната въобще не са много. Уговорихме се
аз , Stront (Жоро) и Боцмана (Стоян) да посетим в днес платения язовир до гр. Средец. Таксата е 2 лв. входа , 2,20лв/кг шарана , а 1лв/кг е каракудата. Речено сторено... в 6 ч. сутринта тръгнахме от Бургас и след малко сутрешна суета и спиране за манджа около 7 без малко бяхме вече на водоема.

Изображение

Спрях се на високото... поогледах се и харесах едно заливче тамън като за 3-ма ни , а рибата скача ли скача в тревата , хвърля хайвер хайванчето

:D :D :D

Изображение

Последва полвин часово разпъване и нагласяне на щеката , а Жоро на фидера... Боцмана хукна да търси на железа къде са тия прословути щуки... ама и помен нямаше от тях...

Изображение

Дойде време и да се забърка захранката...

Изображение

а именно... 3 пакета Respect Шарана+1кг Promix Special + 1kg MVDE Methid Mix+ MVDE Big Fish 250gr + жито и сладка царевица и разните му там червеи ... а бе още малко ти идва да го намажеш на филията :D :D :D

Такъма ми беше : 0.14 Sufix Super Tipped - основно ; Sufix super tipped 0.12 повод , плувка 1.5 гр с грипирано утежнение и Gamakatsu V-head Gold No12 кука.

В последствие торния червей се оказа най-удачната стръв за деня , а на второ място беше сладката царевица... Жоро разсипа каракудите на фидера , но така и на закачи шаран.

Аз още с 2-рото подаване на щеката закачих един златист красавец.

Изображение

Изображение

Общо за деня хванах 4 , а Боцмана 2.... а както казах от каракуди направо могат да ви заблят ръцете ... в порядъка на 150 - 300 гр се движи големината им. Шараните бяха от порядъка на 1-1.2кг

Доктора...

Изображение

Борба... с поредния красавец...

Изображение

Айде обща снимки с всичко уловено....

Изображение

А накрая на рибоците им се случи ето това...

Изображение

Изображение

Изображение

Бяхме точно на това заливче... което е точно по средата на снимката от отсрещния край...

Изображение

А накрая се появи мисълта да разпънем една дунна ... не на 1 , 2 или 3 царевички , а на една цяла махалка и със специално Long Cast хвръляне ... да кепчосаме този нов вид шарана..... :D :D :D :D :D :D

Изображение

Ами какво да ви кажа колеги , не съм фен на зарибените язовири , ама като няма къде през забраната и така става. Много съм доволен от днешния излет и от веселото изкарване с приятелите.

Поздрави на всички от мен, Жоро и Стоян. Успехи!!!
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
георги н.
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от георги н. »

:smt041 :smt041 :smt041 Платено ама ЗАРИБЕНО. и аз бях на платен днес ама незарибен май :smt067 . благородно ти завиждам :roll:
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Добре сте си прикарали,браво.Другия път и по големи. :wink:
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

поздрави и от мен за излета :lol:
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Браво и всичко си каза без...бой :wink: :smt023
Ама голяма кочина и мръсотия по брега :evil: :evil: :evil:
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

rikosheth написа:Браво и всичко си каза без...бой :wink: :smt023
Ама голяма кочина и мръсотия по брега :evil: :evil: :evil:

Мда... 10 мин си чистих мястото преди да седна ....
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
Koleff

Мнение от Koleff »

Много приятен излет се получи. Съжалявам само, че на фидера не искаха да се закачат шарани :cry: , въпреки упоритото експериментиране с всички видове стръв, с която разполагахме. То затова ме няма и никъде по снимите :oops:
Към 14 часа реших да прибера фидера и разпънах директния,..... и то взе че се намръщи небето и загърмя ... а след малко и заваля. Естествено веднага прибрахме карбоновите въдици .... а след кратък размисъл под дъжда и усилилия се вятър, събрахме целия багаж ...и се прибрахме.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”