Питане към маисторите на спининга

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Питане към маисторите на спининга

Мнение от Fishh »

Тъи като няма точно такава тема ( има но тe ca малко по научни в този раздел,изчел съм ги всичките много полезно инфо,амa друго си е 100% практика,но и така мисля е по-лесно смилаемо ) реших да пусна една като си мисля,че ще е полезна както за начинаещи като мен и не според бюджета,така и за по напреднали,та ще я направим като анкета а от там всеки си прави изводите и с каквото може помага .

1.Кои воблери/блесни/клатуни и тем подобни ви са уловисти не казвам да са хващали 1-2 риби а постоянно да си хващат,марка,тегло,цвят,цена.

2.Ако мое и видa риба и приблизително кг.

Благодарности и Наслука 2013 :drinkers:
dgeto
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Питане към маисторите на спининга

Мнение от dgeto »

И аз реших тая година да се пробвам със спининга, затова тема е доста интересна за мен. Обаче силно се самнявам,че некой ще ти сподели! Странна порода сме българите!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

dgeto написа:И аз реших тая година да се пробвам със спининга, затова тема е доста интересна за мен. Обаче силно се самнявам,че некой ще ти сподели! Странна порода сме българите!
Вярно е,странна сме :lol: :lol: :lol: Тук в този форум има стотици страници за това,има информация,да четеш следващите няколко месеца,ама се иска човек да има желание.Нали не мислиш че на всеки влезнал и решил от раз да разбере за най-уловистите примамки,хората са длъжни веднага да почват и за стотен път да пишат вече изписани многократно неща.Вземете и двамата да се поровите и да прочетете,не се опитвайте да хитрувате и да ни правите на абдали,има стотици страници за това и вие не сте си мръднали пръста да ги намерите.Поздрав и добре сте решили да станете спинингисти,на слука :idea: :idea: :idea:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
ourglory
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ourglory »

Не съм майстор, но ще отговоря така:
1. Няма такива примамки
2. На малките примамки риби от 44грама до 44кг. ( :) :) :) ) На големите от 440 грама до 100 кг :)
dgeto
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dgeto »

krokibg написа:
dgeto написа:И аз реших тая година да се пробвам със спининга, затова тема е доста интересна за мен. Обаче силно се самнявам,че некой ще ти сподели! Странна порода сме българите!
Вярно е,странна сме :lol: :lol: :lol: Тук в този форум има стотици страници за това,има информация,да четеш следващите няколко месеца,ама се иска човек да има желание.Нали не мислиш че на всеки влезнал и решил от раз да разбере за най-уловистите примамки,хората са длъжни веднага да почват и за стотен път да пишат вече изписани многократно неща.Вземете и двамата да се поровите и да прочетете,не се опитвайте да хитрувате и да ни правите на абдали,има стотици страници за това и вие не сте си мръднали пръста да ги намерите.Поздрав и добре сте решили да станете спинингисти,на слука :idea: :idea: :idea:
Кроки сори пич ама точно щот съм ги изчел съм наясно че по всички теми ти оважават мнението когато се изкажеш (явно е че си оважаван във форума). Но сега не съм съгласен с теб защото в тези теми няма тази конкретна информация за която пита колегата. Но както и споделих най-вероятно никой няма даде отговора който се търси в задачата.
Аватар
ourglory
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ourglory »

Колега dgeto, ЧАК толкова конкретна информация не би могла да бъде дадена, предвид липсата на конкретност в запитването.
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

Ммммм въпроса е зададен много плувкарски...значи тука нямаме стъв за риба а имаме изкуствена примамка следователно тъй като е изкуствена означава че може да хванеш или много голяма риба или много малка или хич...така защо казвам плувкарски защото когато правиш монтаж за плувка и избираш стръв го правиш целенасочено за горе доло определен вид риба а и стръвта която залагаш на куката примерно знаеш че ще хванеш или каракуда или червеноперка или нейкоя друга но се очаква да удари....а при воблерите и блесните са вид изкуствена примамка не знае във водоема коя риба е активна коя ще се раздразни...да ти обесня воблера повечето случай не имитира рибка а вибрира и дразни рибоците има и примамки къде главната цел е имитация на жива или умряла риба...положението при въртящите блесни е когато е във водата исе върти листото създава вибрация и блести на светлина това може да подразни всякакви риби(аз лично съм ловил и морунаш на блесна) положението при клатушките е следното там имаме имитация на умряла или жива риба със странни движения и създава илюзия че е лесна плячка на хишника така ти сам си направи сметка каква риба може да я налапа....бих ти предложил като моя най добра примамка но не искам да те заблуждавам ходи за риба и си прави сам изводи тука по форума не кълве а само на реката...иска ходене и опитване на мнго работи...кастинг примамки водене тропане какво ли още не.... :ANAL: Примамките се избира 1-Големина 2-Тегло 3-Газене 4-Разцветка
но когато имаме примерно сомски воблер това не означава че ще лови само сом е виж на Пламен расперите скоро извадени има два на сомски воблер и един на щукарски!Знам че от скоро си в спининга и се изнервяш защотото неможеш да закачиш риба....но така е требва да почакаш след забраната и преди нея имаш шанс да се похвали и с некоя риба....но пак повтарям в Форума не кълве само на реката!Според мен почети за водене на примамките повече би ти помогнало как да хвърляш на какви места да търсиш риба какви примамки да ползваш за водене....рибата ще дойде със проби
Изображение
Reel Tuning
Аватар
neHaTaa
новобранец
новобранец

Мнение от neHaTaa »

Когато започнах със спининга влезнах тук там и си набавих всичко.Не знам къде сте гледали и колко теми сте прочели ама явно сте пропуснали нещо.Темите с най-малко значение за вас могат да се окажат най-полезни.
Хвани,пусни
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Момци, Кроки правилно ви го е казал, на готово нищо не става. Поровете почетете, не само в спинарските теми, отидете и в "Моя риболовен..." има много разкази със снимки, клипове и сума инфо, само мерак да се ровите да имате :? .

Па и най-важното - с четене нищо няма да фанете - набутайте кутиите с блесни, воблери, клатуни и к`во още ви е на сърце, грабвайте сопата и беж по ряки и гьолове. Като помятате ден-месец-година па и години и сами ще му фанете цаката, къде, какво и как :wink: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fishh »

antivik написа:Момци, Кроки правилно ви го е казал, на готово нищо не става. Поровете почетете, не само в спинарските теми, отидете и в "Моя риболовен..." има много разкази със снимки, клипове и сума инфо, само мерак да се ровите да имате :? .

Па и най-важното - с четене нищо няма да фанете - набутайте кутиите с блесни, воблери, клатуни и к`во още ви е на сърце, грабвайте сопата и беж по ряки и гьолове. Като помятате ден-месец-година па и години и сами ще му фанете цаката, къде, какво и как :wink: .

Колега от 2 седмици не съм излезнал от форума когато съм си в къщи а това е почти всяка вечер,защото ми е толкова краставо,че искам да прочета целия форум на един път.Имам доста излети по 6-8 часа въртене и нямам едно кълване,не кълване а гонене на стръвта ....
А темите които съм прочел някои по два пъти дори,но просто информацията с термини и воблери е за малко по напреднали.

Блесни разни всякакви
[ Отиди на страница: 1 ... 13, 14, 15 ]
Павел Иванов

Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?
[ Отиди на страница: 1 ... 30, 31, 32 ]
Павел Иванов

Спининг въдици на достъпна цена
[ Отиди на страница: 1 ... 76, 77, 78 ]
sestrata

Воблери
[ Отиди на страница: 1 ... 58, 59, 60 ]
Павел Иванов

Плетено влакно - Брейд
[ Отиди на страница: 1 ... 46, 47, 48 ]
Павел Иванов

Избор на примамки за Марица – около Пловдив
[ Отиди на страница: 1, 2, 3 ]
в Спинингов риболов
sharko54

Имаше още една доста добре обяснена тема от само 3 страници но немога я намеря в момента,а да ти кайа точно тази информация е доста объркана и не съвпадаща,а тyк ако всеки напише по 1-2 реда ще е доста по-лесно за всеки начинаеш спинингист.И страницитe няма да са 100 а ще са 20-30 със 100% инфо за риболоова,като изключим първите 2-3 спам докато тръгне темата.
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

Бих добавил само- най добре се учи на вода. Ама сам си е трудно. Най добре да намериш някой колега спинингист, с който да проведеш няколко излета и да видиш той как лови и на какво. Как води примамките, как ги презентира, къде ги презентира и така. Наслука.

П.П. ако реално искаш да ти се отговори задай по конкретен въпрос.
Аз ще се опитам да ти отговора на едни- на блесна Mosca Spanto 2 номер с червено фолио съм улавял: костурчета и кефалчета към 100-тина грама и щука към то 2 -та килограма. И по голяма ми е удряла, но поради малката тройка си е заминавала след първата свещ.
Иначе Моската си е уловиста :wink:
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Никой няма да се хване да прави каталог на уловисти примамки :) Както те посъветва Егоиста, отиди с някой опитен на риба да те светне по вашия край на какво се лови рибата, да ти покаже това-онова. Иначе аз сега мога да ти напиша 5 примамки, които работят при мене, но няма никаква гаранция, че ще сработят и при тебе, най-малкото щото ловим на различни места :) Рибата има предпочитания в различните реки и язовири, тъй че няма такава примамка, за която да се каже, че 100% хваща риба, където и да ловиш с нея. ;)
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Fishh написа: Имаше още една доста добре обяснена тема от само 3 страници но немога я намеря в момента,а да ти кайа точно тази информация е доста объркана и не съвпадаща,а тyк ако всеки напише по 1-2 реда ще е доста по-лесно за всеки начинаеш спинингист.И страницитe няма да са 100 а ще са 20-30 със 100% инфо за риболоова,като изключим първите 2-3 спам докато тръгне темата.
Колега, прочети тази тема и много неща ще ти се изяснят.
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=13463
dgeto
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dgeto »

sestrata написа:
Fishh написа: Имаше още една доста добре обяснена тема от само 3 страници но немога я намеря в момента,а да ти кайа точно тази информация е доста объркана и не съвпадаща,а тyк ако всеки напише по 1-2 реда ще е доста по-лесно за всеки начинаеш спинингист.И страницитe няма да са 100 а ще са 20-30 със 100% инфо за риболоова,като изключим първите 2-3 спам докато тръгне темата.
Колега, прочети тази тема и много неща ще ти се изяснят.
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=13463
За мен тая тема си е апселютен бестселър, а клипа със сома си е чист Happy End.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Fishh написа:...............................
Колега от 2 седмици не съм излезнал от форума когато съм си в къщи а това е почти всяка вечер,защото ми е толкова краставо,че искам да прочета целия форум на един път.Имам доста излети по 6-8 часа въртене и нямам едно кълване,не кълване а гонене на стръвта ....
.....................................................................................
:roll: :o Кой ти е казал, че на всяко ходене ще се скъсва от гонене и кълване и ще е гол след гол-риба след риба....... :smt017 ???? Хеле па и в наще ряки и води де риба не остана, че и силно наплашена.
Не си само ти де да въртиш по цял ден и да се върнеш с едно голямо НИЩО, но за сметка на това па кога ти опне някой удар сопата в ръцете усещането и жестоко, сърцето ти рипа в гръцмуля, пулса започва да препуска и т.н., та дерзай и се радвай и на простите излети, а рибата всде някога ще се излъже :wink: :drinkers: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”