Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Гребна база (Пловдив) - 15.04.07
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Гребна база (Пловдив) - 15.04.07
След няколко поредни валата със спининг на Гребната база (търся си миналогодишните кефали, ама ...), днес м исе завъртя идеята да ловя с мач. Всички членове на ЛРД "Сокол" - Пловдив мога тда ловят там, дори и през забраната. Така и сторих. 2 пакета "Promix - специал", 200гр. бели червеи и айде там. Пристигам си аз, нагласям си стола, подбирам си ваглер и започвам да си приготвям захранката. Сипвам полека водица и внимавам, бърка, бъркам,бъркам...още малко и трябва. Ломбур кофата с водата и си омазах храната. Тъй като имах само 2-та пакета (които вече омокрих предостатъчно), трябваше да излезна от ситуацията. Беше м исе случвало само веднъж подобно нещо и тогава слагах пръст, та пооправих малко работата. Но сега реших да я овлажня още, да прави облак от повърхността до средата. Имах и червей за стреляне с прашка, така че бях сигурен че ще събера риба и ще я вдигна от дъното. Така и стана - към 4 без нещо започнах. Дистанцията ми бе по-скоро близка, отколкото средна - към 15-на метра( а може и по- малко). След 10-на минути първата каракудка се залута сама в големия жаварник. След още 15-20 минути рибата се строи пред мен, непрестанно подавах по малко от рехавата храна(беше като гъста каша) и през минута-две по 10-на червея с прашката. Всичко потръгна...но ми се шчупи чашката на прашката. Еми представете си как се плесках за да успея да оформя някаква топка от рядката захранка и да сложа червеи в нея
. Както и да е, малко или много пак хранех ритмично и рибата се въртеше под моя ваглер. За около 3 часа имах над 30 каракудки (най-големите към педя). Стана интересен риболов, въпреки че рибата не бе едра и имах доста фитки. Та който иска може да си направи тематичен риболов на дребосък, кеф му с мач, кеф му с 5-6 метров директен телескоп. В момента рибата е активна, събира се на захраненото петно, а и може да се контролира.
п.п. Хванах и три малки голи шаранчета, прекрасни
. Моля, всички които ловят там да си пускат каракудките, няма смисъл да се похабяват я за котката, я за нещо друго. А за дребните шаранчета - няма какво да кажа. Не искам и да си помислям, че някои си ги прибира, къде волно или по-погрешака(уж, че не се различавали от каракудките).

п.п. Хванах и три малки голи шаранчета, прекрасни

- КрасиПловдив
- вече хвърля и на тежко
И ти днес си си изкарал иделайно
Гребната си е гребна! Кеф ти рибка, кеф ти ролерки и колоездачки 
А иначе за преовлажняването..аз му бях майстор
..Сега просто не изсипвам всичката подхранка от пакетите. Винаги оставям една четвърт с тази цел.
Еваларка за излетчето и дано следващият път засвири и аванса !

А иначе за преовлажняването..аз му бях майстор

Еваларка за излетчето и дано следващият път засвири и аванса !
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Какво да ти кажа...масовата риба е каракудата. Ловят се и едри, ама масовите са по-малки от педя. Има и шаран, но само съм чувал. Не съм правил целенасочен излет за него. Има и кефали, някои са литрови. Есента имах няколко излета със спининг, като при единия хванах 6 кефала, при това все хубави, над половинката. Преди около 2 години базата я източиха и сега рибата се развива наново. Сериозни риби няма, а ако има, то те са единични и са пуснати при зарибяването. След 2-3 години, живот и здраве, ако не изпускат водата ще има повече и по-голяма риба. Хващал съм и костърчета (много дребни, като кутре) и червеноперки. Общо взето ако ти е кеф да ловиш риба без значение от килограмите и размерите, а ей така - от спортна гледна точка, гребната база е идеално място. Кеф ти с мач, кеф ти с щека, кеф ти с директе телескоп, а защо не и със спининг за някой и друг кефал. За мое огромно съжаление дъното изобилства от водорасли, особено лятото, а това ме спира да ловя с фидер.