Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за местата за риболов по морето
naRiba.com

Форум

Подписка за пристанище Запад
Модератори: emo vasilev, alekst
Подписка за пристанище Запад
Уважаеми приятели , отново е ограничен достъпа за любители риболовци на пристанище " Запад " в гр. Бургас . Организирана е подписка :

- който желае може да се включи и да се подпише . Формуляри за подписване има в магазина на Мишел зад Краставицата . Ако някой знае и за другаде моля да сподели ...ха сега да ви видя бургазлии колко сте задружни ...

- който желае може да се включи и да се подпише . Формуляри за подписване има в магазина на Мишел зад Краставицата . Ако някой знае и за другаде моля да сподели ...ха сега да ви видя бургазлии колко сте задружни ...
Re: Подписка за пристанище Запад
- който желае може да се включи и да се подпише . Формуляри за подписване има в магазина на Мишел зад Краставицата . Ако някой знае и за другаде моля да сподели ...ха сега да ви видя бургазлии колко сте задружни ...[/quote]
кой е магазина на Мишел колега разбира се ,че ще се включим .
кой е магазина на Мишел колега разбира се ,че ще се включим .
Зад северозападния край на блока Краставицата в комплекс Лазур , се намира магазина под сравнително нова кооперация , има голяма табела " Мишел " ...предполагам , че и в други магазини би трябвало да има формуляри , но не съм наясно , ако някой знае да казва ....
- shturetc
- ще става разбирач
OK,утре ще мина да тегля един параф под подписката при Мишел,ама...дали е насочена към точния адресат? Разбрах,че вчера кабинетът в оставка е одобрил концесията на Западното и,след Японеца,Въглищното и Спиртното, и този терминал минава във владението на Домусчиев.Последният показа колко му пука за рибарите--огради тип Аушвиц и нулев достъп
Вътрешни източници ми "подсказаха",че мандалото хлопва на 1 юни.Инак,днес с авери бяхме на канала на Запада(мятахме 3 часа чепарета,ама карагьоза не ни уважи 'ич) и никой не ни изгони.От гранична минаха по едно време,провериха ни личните карти и си ойдоха.
Накрая,ако подписката не хване дикиш,май ще е най-добре да се действа чрез доказалия напоследък ефективността си метод на "всенароден"
протест!?Разбира се,пак ще е необходима нек'ва предварителна организация!

Вътрешни източници ми "подсказаха",че мандалото хлопва на 1 юни.Инак,днес с авери бяхме на канала на Запада(мятахме 3 часа чепарета,ама карагьоза не ни уважи 'ич) и никой не ни изгони.От гранична минаха по едно време,провериха ни личните карти и си ойдоха.
Накрая,ако подписката не хване дикиш,май ще е най-добре да се действа чрез доказалия напоследък ефективността си метод на "всенароден"

Идеята е ОК, САМО ЧЕ кмета няма нищо общо с пристанището.Иначе и аз ще гледам да мина през магазина.До кога ще се събират подписите?
...около седмица...
- shturetc
- ще става разбирач
Подписах се в магазина на Мишел (арменецът ник'ъв го няма--пак сестра му е "баш рибарка"
) , но подписката е разпространена навсякъде.Със сигурност я има в магазина на Румбата,Павката и Антон до кафето ,а вероятно и при другите търговци на риболовни такъми в "Краставицата" и из целия град.Преди малко ми се обадиха,че и в павилиона за риба на Весо на пазара "Краснодар" желаещите могат да подкрепят желанието ни за свободен достъп до Западно пристанище Бургас (или,по-скоро,да не се налага забрана за риболова там...ние и досега "свободен достъп" през официалните ходове нямахме,а си нахлувахме по-тъй наречените "тайни пътеки"
).
Все си мисля,обаче,че не трябва да чакаме евентуалния отговор от "компетентните ,овластени органи" до безкрай или,докато Домуса опъне кльона и бодливата тел,а да поискаме реакция с краен срок,да речем,1 април...И тогава,не на шега,да си потърсим гражданските права със ....сопите---в смисъл,с въдиците с по-голям екшън!

Все си мисля,обаче,че не трябва да чакаме евентуалния отговор от "компетентните ,овластени органи" до безкрай или,докато Домуса опъне кльона и бодливата тел,а да поискаме реакция с краен срок,да речем,1 април...И тогава,не на шега,да си потърсим гражданските права със ....сопите---в смисъл,с въдиците с по-голям екшън!

-
- сериозен играч
Значи,още утре ще мина през Мишел...
- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Не ,че не искам,напротив ама аз това с подписката го разбирам все едно да искаш да ти разрешат да влизаш на някой в къщата.Отделен е въпроса,че пристанището по принцип си е гранична зона.Освен това нека всеки който ходи на това пристанище за риба с ръка на сърце да помисли сам за себе си с какво е допринесъл за споменатата чистота там.Понеже част от работата ми е да обикалям по пристанищата,много пъти съм ставал свидетел на ужасни гледки по време и след риболов.Имам и снимки на грозни гледки които не смятам да пускам.С риск да си навлека негативи бих добавил ,че 90% от хората които съм виждал да хвърлят каквото им падне по земята и в морето са именно пенсионери.
Качествени чепарета Borkata

- shturetc
- ще става разбирач
Борисе,нищо не пречи при подписване на договор за концесия,държавата,наемодателя,т.е. всички ние(щот' тези,които "даряват" на Домуса поредния терминал от пристанище Бургас , са НАШИ избраници,НАШИ представители и НАШИ служители ),да дописва клауза за не забрана за упражняването на риболов !?
Другият вариант е да се присъединим към искането на Станишев и комунистите(лично аз ще го сторя с отвращение) за анулиране на концесията на пристанище Запад!
Колкото до мизерията,която голяма част от рибарите оставят след себе си,това е факт!Неприятен,дълговечен и....като че ли НЕПРОМЕНИМ....като манталитета на мнозинството люде в България
НО...това не е причина за ограничаване правото на хората да се наслаждават на хобито си!
То,по тая логика,дай да спрем достъпа и до сладководните водоеми на рибарите---там каквито гаври с природата съм виждал не е истина.Дай да спрем и лодкарите,'щото много от колегите изхвърлят от лодките си навътре в морето туби,торби и всякакви гадости....
По същата логика можем да спрем и хората да ходят на плаж---поради ниска култура,или поради други,неизвестни ми причини,мнозина от плажуващите си хвърлят(оставят) боклуците направо на пясъка.Присъда--стоп на плажуването в България(пък и плажната ивица се явява "гранична зона" !?) !!!
Решението със замърсяващите околната среда(или пристанище Бургас в частност) е ...санкции! И без друго има сумати камери,заснемащи и плъховете ,подскачащи по терминалите--да хващат тези,дето оставят празни пластмасови бутилки от бира,найлонови торби,чашите от кафе и т.н.--едни бързи 50 кинта и готово!Но да не ми го използват(замърсяването) като предтекст за недопускането на рибари на пристанището!
Другият вариант е да се присъединим към искането на Станишев и комунистите(лично аз ще го сторя с отвращение) за анулиране на концесията на пристанище Запад!
Колкото до мизерията,която голяма част от рибарите оставят след себе си,това е факт!Неприятен,дълговечен и....като че ли НЕПРОМЕНИМ....като манталитета на мнозинството люде в България

НО...това не е причина за ограничаване правото на хората да се наслаждават на хобито си!
То,по тая логика,дай да спрем достъпа и до сладководните водоеми на рибарите---там каквито гаври с природата съм виждал не е истина.Дай да спрем и лодкарите,'щото много от колегите изхвърлят от лодките си навътре в морето туби,торби и всякакви гадости....
По същата логика можем да спрем и хората да ходят на плаж---поради ниска култура,или поради други,неизвестни ми причини,мнозина от плажуващите си хвърлят(оставят) боклуците направо на пясъка.Присъда--стоп на плажуването в България(пък и плажната ивица се явява "гранична зона" !?) !!!
Решението със замърсяващите околната среда(или пристанище Бургас в частност) е ...санкции! И без друго има сумати камери,заснемащи и плъховете ,подскачащи по терминалите--да хващат тези,дето оставят празни пластмасови бутилки от бира,найлонови торби,чашите от кафе и т.н.--едни бързи 50 кинта и готово!Но да не ми го използват(замърсяването) като предтекст за недопускането на рибари на пристанището!
- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Прав си за някои от нещата.Аз лично не съм оптимист за това с допускането на риболовци в бъдеще.Откъдето и да го погледне човек ако не искат няма закон при който да им се наложи да се съгласят.И сега не е разрешено но хората ходят през дупките.И след това ще е същата работа но тоя път няма да може да се припари.Като друга важна причина могат спокойно да изтъкнат(и според мен са прави) ,че местата,където най-често заставаме ние риболовците са меко казано опасни.Над всички места виси по някой кран,сноват калмари и т.н.Незнам..каквото е-такова.Аз нямам проблем с това,че ще го затворят за външни лица но съчувствам на по-възрастните хора дето имат проблем с придвижването и порта им е спасението.
Качествени чепарета Borkata

- shturetc
- ще става разбирач
Аз не съм оптимист,относно настоящата подписка (което не ми пречи да я подкрепям и да призовавам максимален брой хора да сторят същото). Убеден съм,че позитивен за рибарите резултат ще се постигне само,ако се сберем на мощна тумба и вдигнем малко по-високо глас...та дори проявим някаква форма на гражданско неподчинение. Лошото е,че на приказки мнозина ще ме подкрепят,но ако се стигне до действие...абе,чел си "В механата" на Ботьов,предполагам...
Все пак,подхвърлих го няколко поста по-нагоре,моята идея е молбите ни в настоящата подписка да се считат като миролюбиво предложение Западното пристанище да не бъде ограждано като концлагер,каквато бе съдбата на Японското,Въглищното и Спиртното, и в същото време като ултиматум,че ако Домусчиев и вярната му маст...верният му човек тъдява Дерелиев тръгнат да спират напълно достъпа ни и до Запада ,ще реагираме като гражданско общество,а не като покорни Овци!
Достъпа ни до Изтока засега не е застрашен,но отсега ми е ясна картинката при струпване на всичкОтО рибар в участъка 1-6 място--мизерията ще е пълна(концентрация на боклука на единица пространство
),конфликти с гранични,даги ,веги и....абе песимистично съм настроен към развръзката.
Затова,отстояване до дупка на правото на риболовците от Бургас да упражняват хобито си на Западното пристанище!!!
И,накрая,извън темата,кметът Николов да не мисли,че сме забравили за долните лъжи и локуми,които разпъва още преди избирането си за първи мандат(а сега кара втори),че ще бъде осигурен свободен достъп на гражданите и гостите на града до участъка от пристанището,включващ сегашните 1-4 корабни места и Яхтеното!? ...
Все пак,подхвърлих го няколко поста по-нагоре,моята идея е молбите ни в настоящата подписка да се считат като миролюбиво предложение Западното пристанище да не бъде ограждано като концлагер,каквато бе съдбата на Японското,Въглищното и Спиртното, и в същото време като ултиматум,че ако Домусчиев и вярната му маст...верният му човек тъдява Дерелиев тръгнат да спират напълно достъпа ни и до Запада ,ще реагираме като гражданско общество,а не като покорни Овци!
Достъпа ни до Изтока засега не е застрашен,но отсега ми е ясна картинката при струпване на всичкОтО рибар в участъка 1-6 място--мизерията ще е пълна(концентрация на боклука на единица пространство

Затова,отстояване до дупка на правото на риболовците от Бургас да упражняват хобито си на Западното пристанище!!!
И,накрая,извън темата,кметът Николов да не мисли,че сме забравили за долните лъжи и локуми,които разпъва още преди избирането си за първи мандат(а сега кара втори),че ще бъде осигурен свободен достъп на гражданите и гостите на града до участъка от пристанището,включващ сегашните 1-4 корабни места и Яхтеното!? ...