супер уикенд

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

супер уикенд

Мнение от Кърцата »

тази седмица ни се отвори парашута с колегата Ivak и още двама колеги да си спретнем едно риболовно сафари. дестинацията беше едно прекрасно язовирче в северна България , на около 300км. от софия.(не споменавам името по изрично настояване на собственика).
тръгнахме в петък сутрин и около 2 часа следобед бяхме там. разпънахме 4 дънни за шаран и оставихме колегите да ги пазят. Ivak-a се настани на стената да изпробва новия си уип, а аз хванах спининга и замааах по брега с новите си самоделки.
хванах няколко кефала по 300-400гр. и реших да се връщам при другите. Ivak също се бе разписал с няколко добри кефала. надвечер докато другите приготвяха масата , аз отново хванах спининга и се поразходих по стената. този път пробвах на блесна. хванах един добър кефал и когато наближих края на стената отново удар и пръта застрашително се огъна. бях с утралаит пръчка , с акция 2-10гр , а животното отсреща явно бе доста едро. извиках на другите да донесат кепа и се заех да го моря. а то напъва, та напъва . около 10 минути не можах да го извадя на повърхността да го зърна. но постепенно се умори и успях да го извадя на повърхността. ШАРАН над кило, закачен за гърба. с общи усилия го довлякохме до кепа , а оттам у живарника.
вечерта мина без приключения, но за сметка на това в приповдигнато настроение, с много бира, водка, ракия и мнооого мезета, приготвени от майстора на скарата Ivak.
на сутринта още със ставането ми се наложи да влизам с лодката и да вадя един двукилограмов шарко който беше яко оплел въдиците. извадих го и презаредих пръчките. набързо, докато станат другите, извадих още два шарана.
щом се излюпиха пак грабнах спининга и бой по кефалите. до ранния следобяд извадих около 30-40 броя, от 300гр. до около половинка.имах идве яки преживявания:
първия път се оказа , че съм закачил близнака на шарана от предната вечер и ми отне поне десет минути да го уморя и извадя
втория път.... пръта се преви и аванса яко засвири, докато се усетя и беше у средата на гьола. там малко се кротна и започнах да си го придърпвам, но рибата още не се бе предала и още няколко пъти аванса свири преди да се предаде и полегне. оказа се двукилограмов амур, закачен за опашката.
като се върнах при другите видях че Ивака яко е подкарал шараните с уипа, като имаше и един над три кила. поседнах до него за да му се покефя с какъв финес ги вади, абе майстор е момчето...
в неделята със ставането ми се наложи да се преборя с един двукилограмов шаран и пак замаах със спининга. обаче времето се сговни и захладня, духна и вятър. кефалите само преследваха блесната и не я атакуваха. с голям зор извадих десетина броя, но за сметка на това по едри от предния ден. върнах се при другите и разбрах че Ивака е изкара няколко шарана , но със влошаването на времето кълването е спряло. после заваля дъжд и се наложи да се наредим около масата на сушина, което никак не е лошо междувпрочем, особено при положение че Ивак ни приготви шаран на скара, който поляхме обилно с бира
получи се много добър уикенд, с много риби, с много ядене и пиене и най-важното прекаран с добри ПРИЯТЕЛИ.
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Това е излет супер.Браво :!: Цяла година все така да си прекарвати.Завиждам благородно :wink:
Аватар
pluv4o
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pluv4o »

Много такива излети да имаш-ГОЛЯМА СЛУКА да те спохожда всеки път,а на нас да ни се връща :wink:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Много добре си прекарахме.

Следващия път обещавам да има снимки за да се порадват и колегите

П.С. Пък на собственика ще се карам в огледалото
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Сега как ме е яд че не дойдох :smt013
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

nick71 написа:Сега как ме е яд че не дойдох :smt013
И мен ме е яд ,че не послушах Кърцата. :cry:
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Браво колеги. Супер риболов!
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Блазя ви.Понеже сте във форума повечето от софия ,все ще има 2-ма 3-ма на вашия рибарски акъл.При нас реки и язовири -много,но навити хора няма.Единия щял да тупа килими,другия имал градинска работа :oops:
Добре че само моя фрейнд Тошката ми уйдисва на акъла и винаги като му свирна е на линия,ама 2-ма души освен да се напият ,да си разправят за казармата и за какво са нае*али ,за друго кво да си говорят.Та ви се възхищавам на купонясването.
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
emo vasilev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от emo vasilev »

Браво момчета, само така , а па на Жребчево ще ни покажете нагледно как става !
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

За излета разбрахме и благородно завидяхме.Дай Боже всекиму.В случая,обаче по-интересни са ми самоделките.Как бихме могли да ги видим?
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

чуруликпенчо написа: по-интересни са ми самоделките.Как бихме могли да ги видим?
съжалявам , но нямам апарат и не мога да ги снимам :cry: :cry: :cry:
а иначе са си най-обикновенни домашни воблерчета, повечето дори и на рибка не приличат, че съм "много добър" художник :oops:
но по важното е че ловят. даже един , който е вадил щуки , сега се представи добре и с кефалите
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
наблюдател
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от наблюдател »

Ееех, такъв репортаж е мехлем за изстрадалата рибарска душа.
Еваларка!!! Дано е тъй през цялата година! :D
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Супер уикенд

Мнение от Диканаров »

Кърца, Ивко, браво бе братлета! Направо сте я разбили. Така да продължавате! :smt041
наблюдател
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от наблюдател »

Ivak написа:Много добре си прекарахме.

Следващия път обещавам да има снимки за да се порадват и колегите

П.С. Пък на собственика ще се карам в огледалото[/color][/size]
Ако е това, което си мисля - Честито!
И не се крий - лошо няма да си собственик!
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Ако се криех нямаше да о напиша :lol: :lol: :lol:
Аме все сме виновни на някой, пък и не е разрешен за свободен риболов и навалицата там е недупостима :wink:

Ето една снимка какво сме успяли да запазим с много усилия, почти девствена природа :D
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”