Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Проблем с лодката
Модератор: emo vasilev
- Rak1
- научил се да хвърля
Проблем с лодката
Здравейте колеги. Имам проблем с руска гумирана надуваема лодка. Малко се е втвърдила и при згъване може и да почне да се чупи
Та дайте идеи какво да я права , да я мажа ли с нещо да омекне или да мисла за нова вече. Благодаря предварително

- чуруликпенчо
- сериозен играч
Ако лодката е на път да се хвърли, но искаш да изкараш още няколко излета с нея, недей да се опитваш да вулканизираш протритите места, щото ще стане по-лошо. Ако действително е гумена руска лодка, опитай се да попълниш застрашените места със стопен силикон от стари силиконови примамки - туистери, рибки и т.н. главно от зелено-синята гама. Това се прави , след като надуеш лодката, но не до дупка. Силиконът от примамките се довежда чрез запалка или свещ до полутечно състояние и след това го натискаш с пръсти на съответните места, само глей да не се опариш
Това върши работа на първо време, но по-добре е да си купиш нова лодка
Айде, наслука!
ПП. Засега безплатно ги давам съветите, ама до седмица ще излезе от печат една моя книга "Финтовете в риболова"- практически наръчник
за нестандартни чалъми, такъми и тактики и от издателството няма да има прошка - който иска да знае, ще си плаща, мали-и-ий!

Това върши работа на първо време, но по-добре е да си купиш нова лодка

Айде, наслука!
ПП. Засега безплатно ги давам съветите, ама до седмица ще излезе от печат една моя книга "Финтовете в риболова"- практически наръчник
за нестандартни чалъми, такъми и тактики и от издателството няма да има прошка - който иска да знае, ще си плаща, мали-и-ий!

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
-
- кандидат преподавател
- krokibg
- учете се от него
Купи си нова,да не се наложи после да се купува дървена от семеиството ти.Не си правете майтап със такива неща,то бива бива простотия но да се опитваш да се гавриш със късмета си е направо тъпотия.Нямам какво да кажа това направо ме вбеси.Все съм виждал вехтошари,но такива дето си залагат живота като тебе колега,за първи път виждам.Дано не съм пророк,на никой лошо не пожелавам,но ако човек е толкова ограничен ............. просто нямам думи

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- krokibg
- учете се от него
Само за да не помисли колегата че нещо се заяждам,ще опиша един случай на хора които бяха много добри рибари и плувци !!!!!!Отишли за риба и се качили на такава лепена лодка.След няколко часово обикаляне ги напекло слънцето и те решили да излязат от водата и да ловят от брега.Да обаче слънцето нагряло лодката и както се знае топлината разширява и така когато стигнали на десетина метра от брега,лепенката избила и лодката взела да спада.Те обаче да спасят шибаните такъми,се опитали да се спуснат във водата и да гребат,но цепката била толкова голяма че въздуха останал вътре небил в състояние да ги издържи и те решили на няколко метра от брега да плуват,като мислили че ще доплуват.единия се дотътрил до място където била колона от мост ли от къща ли и това го спасило но другия човек потънал и с последни сили се опитал да пълзи под вода,но забравил да се изправи и така го намерили на 1.10 м дълбочина,но явно не му е издържало сърцето и като не се е сетил да се изправи и ли подскачи,така и се удавил на 1.10 м дълбочина.Затова,никога не се качвайте във лепени лодки или във съмнителни съдове /лодки/защото тези неща стават доста често именно заради човешката глупост.Надявам се,колегата с лодката да прочете написаното и да ни направи удоволствието да си стои на брега и да ни пише във форума,та да сме сигурни че си е жив и здрав и е послушал приятелския съвет. 

- Rak1
- научил се да хвърля
Мерси за информацията колеги. Явно ще копувам нова. Krokibg мисля, че във форума сме се сабрали все пак разумни хора и няма нужда от толкова груб тон. Извинявай ако съм те подразнил, но питането ми беше само дали може да се оправи, а че може да ме изненада в това състояние ми е пределно ясно. Още не съм тръгнал да се самоубивам. Извинявай пак ако има нещо.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Re: Проблем с лодката
в бургас ги пълнят с течна пяна като засъхне се едно е напомпена до дупка но несе изпуска остава вечно надутаRak1 написа:Здравейте колеги. Имам проблем с руска гумирана надуваема лодка. Малко се е втвърдила и при згъване може и да почне да се чупиТа дайте идеи какво да я права , да я мажа ли с нещо да омекне или да мисла за нова вече. Благодаря предварително
Човек е жив докато куфара с такъми е по голям от аптечката
- krokibg
- учете се от него
Дори и след толкова месеца,мисля че съм длъжен да обясня подбудите ми,за тона който използувах във предните постове от пролетта !!!Нещата са простички,казал съм си мнението и единственото правилно нещо което трябва да се направи - нова лодка.Ако не ми пукаше за това,какво ще се случва на колегите от форума,когато са по водоемите,щях да си мълча и да се кефя на глупостта да се ползуват вече умрели лодки за хващане на две-три риби.Извинявам се,ако в момента на писането на предните ми постове съм бил малко краен,но това е било от съвсем чисти и приятелски подбуди,да накарам не само теб приятелю Рак 1 да не се ебавате със съдбата си.Мисля че със това,темата е изчерпана и е за ключ.Надявам се да сте ме разбрали всички правилно и че съм нямал намерение да се заяждам.Айде,че зимата дойде и тепърва ни чакат дълги и тягостни дни пред компа !!!
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
темата е малко в стил "Ползвам един презерватив от известно време, но напоследък много се нацепи...."
Едно е да пробиеш здрава лодка и след това да я лепиш, съвсем друго самият материал да се разпада...
Едно е да пробиеш здрава лодка и след това да я лепиш, съвсем друго самият материал да се разпада...
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Върбане на теб не ти е проблем носенето на лодката защото твоята си седи на градинката на Велека ама има хора където нямат къде да я оставят живея в 4 на 4 някъде и няма как.И като напълниш балоните с пяна а дъното ти е изгнило какво правиш?Морско чедо си знаеш с водата шега не бива.Не съм въобще почитател на гумените лодки нагледал съм се на изпълнения.Предпочитам твърдо дъно и бордове.Кроки е много прав!Морето е за силните и умните а не за смелите и глупавите!Мисля че важи навсякъде където има вода!
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
[така е ама и мойта е гнила отдоло като стъпя на ребрата се чупи пласмасата и тя гние .пак и тя ена доста приклонна възраст че и зимува на улицата а не в апартамент , това с надоваемата лотка го давам като пример не като съвет ,
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Две градинки преди теб баща ми също има градина(там на големия куп до Радостин,Драгула)май вече се сети

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
има си хас много поздрави от менgmurkacha написа:Две градинки преди теб баща ми също има градина(там на големия куп до Радостин,Драгула)май вече се сети![]()