Проблем с лодката

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Аватар
Rak1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Проблем с лодката

Мнение от Rak1 »

Здравейте колеги. Имам проблем с руска гумирана надуваема лодка. Малко се е втвърдила и при згъване може и да почне да се чупи :cry: Та дайте идеи какво да я права , да я мажа ли с нещо да омекне или да мисла за нова вече. Благодаря предварително
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Ами,ползвай я докато можеш,защото и без това нищо не може да се направи за нея. Нали знае какво става ,когато вратовръзката увисне и звънецът не прави вече дзън-дзън...........Твоето положение с лодката е същото.
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

Ако лодката е на път да се хвърли, но искаш да изкараш още няколко излета с нея, недей да се опитваш да вулканизираш протритите места, щото ще стане по-лошо. Ако действително е гумена руска лодка, опитай се да попълниш застрашените места със стопен силикон от стари силиконови примамки - туистери, рибки и т.н. главно от зелено-синята гама. Това се прави , след като надуеш лодката, но не до дупка. Силиконът от примамките се довежда чрез запалка или свещ до полутечно състояние и след това го натискаш с пръсти на съответните места, само глей да не се опариш :D
Това върши работа на първо време, но по-добре е да си купиш нова лодка :D :D :D
Айде, наслука!

ПП. Засега безплатно ги давам съветите, ама до седмица ще излезе от печат една моя книга "Финтовете в риболова"- практически наръчник
за нестандартни чалъми, такъми и тактики и от издателството няма да има прошка - който иска да знае, ще си плаща, мали-и-ий!
:D
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Имах подобна преди години,същият проблем и я занесох в завод Зебра да я рециклират изкара още 2 години и я хвърлих.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Купи си нова,да не се наложи после да се купува дървена от семеиството ти.Не си правете майтап със такива неща,то бива бива простотия но да се опитваш да се гавриш със късмета си е направо тъпотия.Нямам какво да кажа това направо ме вбеси.Все съм виждал вехтошари,но такива дето си залагат живота като тебе колега,за първи път виждам.Дано не съм пророк,на никой лошо не пожелавам,но ако човек е толкова ограничен ............. просто нямам думи :idea: :shock: :idea: :shock: :idea: :shock: :idea: :shock:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Направи каквото ти е по джоба,но най-сигурно си купи спасителна жилетка.
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Само за да не помисли колегата че нещо се заяждам,ще опиша един случай на хора които бяха много добри рибари и плувци !!!!!!Отишли за риба и се качили на такава лепена лодка.След няколко часово обикаляне ги напекло слънцето и те решили да излязат от водата и да ловят от брега.Да обаче слънцето нагряло лодката и както се знае топлината разширява и така когато стигнали на десетина метра от брега,лепенката избила и лодката взела да спада.Те обаче да спасят шибаните такъми,се опитали да се спуснат във водата и да гребат,но цепката била толкова голяма че въздуха останал вътре небил в състояние да ги издържи и те решили на няколко метра от брега да плуват,като мислили че ще доплуват.единия се дотътрил до място където била колона от мост ли от къща ли и това го спасило но другия човек потънал и с последни сили се опитал да пълзи под вода,но забравил да се изправи и така го намерили на 1.10 м дълбочина,но явно не му е издържало сърцето и като не се е сетил да се изправи и ли подскачи,така и се удавил на 1.10 м дълбочина.Затова,никога не се качвайте във лепени лодки или във съмнителни съдове /лодки/защото тези неща стават доста често именно заради човешката глупост.Надявам се,колегата с лодката да прочете написаното и да ни направи удоволствието да си стои на брега и да ни пише във форума,та да сме сигурни че си е жив и здрав и е послушал приятелския съвет. :smt023

Аватар
Rak1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Rak1 »

Мерси за информацията колеги. Явно ще копувам нова. Krokibg мисля, че във форума сме се сабрали все пак разумни хора и няма нужда от толкова груб тон. Извинявай ако съм те подразнил, но питането ми беше само дали може да се оправи, а че може да ме изненада в това състояние ми е пределно ясно. Още не съм тръгнал да се самоубивам. Извинявай пак ако има нещо.
VRABCHO1974
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Re: Проблем с лодката

Мнение от VRABCHO1974 »

Rak1 написа:Здравейте колеги. Имам проблем с руска гумирана надуваема лодка. Малко се е втвърдила и при згъване може и да почне да се чупи :cry: Та дайте идеи какво да я права , да я мажа ли с нещо да омекне или да мисла за нова вече. Благодаря предварително
в бургас ги пълнят с течна пяна като засъхне се едно е напомпена до дупка но несе изпуска остава вечно надута
Човек е жив докато куфара с такъми е по голям от аптечката
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Дори и след толкова месеца,мисля че съм длъжен да обясня подбудите ми,за тона който използувах във предните постове от пролетта !!!Нещата са простички,казал съм си мнението и единственото правилно нещо което трябва да се направи - нова лодка.Ако не ми пукаше за това,какво ще се случва на колегите от форума,когато са по водоемите,щях да си мълча и да се кефя на глупостта да се ползуват вече умрели лодки за хващане на две-три риби.Извинявам се,ако в момента на писането на предните ми постове съм бил малко краен,но това е било от съвсем чисти и приятелски подбуди,да накарам не само теб приятелю Рак 1 да не се ебавате със съдбата си.Мисля че със това,темата е изчерпана и е за ключ.Надявам се да сте ме разбрали всички правилно и че съм нямал намерение да се заяждам.Айде,че зимата дойде и тепърва ни чакат дълги и тягостни дни пред компа !!!

Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

темата е малко в стил "Ползвам един презерватив от известно време, но напоследък много се нацепи...."

Едно е да пробиеш здрава лодка и след това да я лепиш, съвсем друго самият материал да се разпада...
gmurkacha
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от gmurkacha »

Върбане на теб не ти е проблем носенето на лодката защото твоята си седи на градинката на Велека ама има хора където нямат къде да я оставят живея в 4 на 4 някъде и няма как.И като напълниш балоните с пяна а дъното ти е изгнило какво правиш?Морско чедо си знаеш с водата шега не бива.Не съм въобще почитател на гумените лодки нагледал съм се на изпълнения.Предпочитам твърдо дъно и бордове.Кроки е много прав!Морето е за силните и умните а не за смелите и глупавите!Мисля че важи навсякъде където има вода!
VRABCHO1974
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от VRABCHO1974 »

[така е ама и мойта е гнила отдоло като стъпя на ребрата се чупи пласмасата и тя гние .пак и тя ена доста приклонна възраст че и зимува на улицата а не в апартамент , това с надоваемата лотка го давам като пример не като съвет ,
gmurkacha
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от gmurkacha »

Две градинки преди теб баща ми също има градина(там на големия куп до Радостин,Драгула)май вече се сети :wink: :drinkers:
VRABCHO1974
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от VRABCHO1974 »

gmurkacha написа:Две градинки преди теб баща ми също има градина(там на големия куп до Радостин,Драгула)май вече се сети :wink: :drinkers:
има си хас много поздрави от мен
Заключено

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”