Фидър-такъми?

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
drayman
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Фидър-такъми?

Мнение от drayman »

Здравейте, замислям да си купя фидър пръчка, но съм още зелен в този вид риболов и ще се радвам на малко помощ.Та значи спрях се на TRABUCCO PROXIMA CTY FEEDER 3.90m и макара Shakespeare Sumit 5000 как смятате добър избор ли са?Ще се радвам и на други предложения горе долу в този ценови клас.Айде дерзайте :) Благодаря ви предварително.
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

нема толкова значение такьма :wink: 3,90 прьчка и макара,която побира напр 120м -0,22влакно е за мен прфектната комбинация-сложи си малка макаричка,да ти е кеф да дьрпаш с нея,а вервай ми-и едри се вадят :lol: значи,не твьря да сьм корифей,но моита най добра комбинация е следната-3,60 браунинг,малка макара-шекспир и задьлжителната малка,ама МНООО важна подробност-плетено влакно :wink: а инак за фидер можеш да си пригодиш каквото си искаш-все пак "фидер" си значи "хранилка" на бьлгарски :lol: понякога,самите фидер прьчки не вьршат никаква работа и ми се налага да преустройвам на тая система сьвсем смешни прьчки,ама с як врьх,по простата причина,че бялата мряна например не се самозасича на фидер врьх понякога и духаш супата-треба си здрав и твьрд строй от плексиглас например..ама всичко това са характерни работи,дето ще ги установиш в последствие...инак риболова с фидер е не по малко динамичен от плувката и си е истински кеф-то по скоро наблегни на видовете кошнички и монтажите,начина на поставяне на прьчката на река и язовир и пр...такьма чак па толко не е от значение :idea: и..плетеното-задьлжително-това е според мене :lol: :lol: :lol:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
drayman
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от drayman »

Благодаря ти за отговора и за съветите, ще ги имам впредвид.Очаквам още отговори и съвети по тази тема. :)
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

ако може да попитам колегата 5кила ...
Колега ами бялата мрена не се самозасича но нали ние сме за това ? :roll:
(въпроса ми е съвсем добронамерен.. никога не съм хващал бяла мрена
защото я няма по моя край и тя за мен си остава незбъдната мечта)
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Като за начинаещ фидера си е доста добър избор.Искам да кажа ,че е универсален,дори и за море.Относно марката на макарата съм с доста резерви предвид на това,че се произвеждат в Турция. Преди месец разглеждах няколко Щекспира и установих:
1.При замятане на всички им се затваря скобата сама.
2.Жестоки луфтове,т.е. некачествени лагери и дръжки.
3.Прекалено много лагери.
4.Нереална за качеството цена.
Инак избора си е твой както и парите.Купи си това ,което ти харесва.
Наслука!
Аватар
drayman
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от drayman »

Имам макара на Shakespeare - Catera и съм много доволен от нея имам наблюдения от марката и затова съм я посочил, иначе благодаря за съветите ще се радвам ако предлагате и модели.
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

rimohit написа:ако може да попитам колегата 5кила ...
Колега ами бялата мрена не се самозасича но нали ние сме за това ? :roll:
(въпроса ми е съвсем добронамерен.. никога не съм хващал бяла мрена
защото я няма по моя край и тя за мен си остава незбъдната мечта)
я,ти се появи,бе приятелю :lol: :lol: :lol: имам впредвид следното-напр на река искьр,ако фьрлиш на фидер треба да висиш до прьчката постоянно....ако обаче фьрлиш на фидер с як врьх,тя(мряната)сама си дава края...ама и ние треба да ПИКАЕМ и ПИЕМ БИРА,де... :lol: :lol: от тая гледна точка.а инак-може само да сьжаляваш,че не си фащал такова нещо!!!нема втора гад дето така да дьрпа!!!нема ти казвам-ай по нататьк може да си направиме една мренска среща :wink: надявам се,че обясних добре с дв думи за кво треба вьрха да е як?това ест,отпада за река дунав,дето там по ДИФОЛТ вьрха си ми е колко цигара :lol: :lol:
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Имам макара на Shakespeare - Catera и съм много доволен от нея имам наблюдения от марката и затова съм я посочил, иначе благодаря за съветите ще се радвам ако предлагате и модели.

Аз ползвам Шимано,Мичел и Реинбоу, но тази година съм си взел един Тебен за проба.За момента съм очарован от него,а и дименсията цена - качество е мн.добра. Верно ,че е китайска,ама поне си е тяхна марка и доста са се постарали. Не си налагам мненмието,де.Както казах всеки си избира и това е най-хубавото в живота.Инак щяхме да сме мн. еднакви
Аватар
drayman
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от drayman »

Е то аз като тръгна да купувам ще разгледам модели на посочените марки да видим кое как ще ми пасне.Най-голямото ми притеснение за пръчката по отслабна,защото разгледах доста добри коментари за нея и за сега съм за нея.Друг е въпроса,че досега съм нямал опит с фидър и се чудя дали това е най удачния избор, но в крайна сметка сега ми е паднало да похарча някой излишен лев :)
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

бе,кво се врьзвате толко?голееема работа дали е фидер или не...аз си имам ловящи и неловящи прьчки...и мамка му-истина е!!!! :roll: нали ти казах целия зор?сложи си плетено и повода го давай монофил ако искаш-твоя си импровизация :idea:
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

между другото-тук има бая писано по темата-що не се поразтьрсиш и да видиш кво ти е най присьрце?идея,просто...
Аватар
drayman
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от drayman »

Еми това, което е изписано в тази секция го прочетох, обаче не съм използвал търсачката да се разстърся като цяло из форума.Сега ще проверя какво ще ми покаже търсачката :)
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Ето ти фидер готов си за цял живот.
http://shop.fishing-mania.com/pics/T_DGVAA-big.jpg
това всичкото е 388лв. :wink:
Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Николай Ангелов »

drayman, имам същия фидер. Не се колебай, взимай го смело. Не залитай към малките размери макари. Аз ловя с размер 40. Тъй като риболова с фидер е доста динамичен и е правят безброй презамятания, с по-голямата макара няма да го усетиш. Вече доста се повтарям, но започнах с размер 30 и след първия риболов минах на горния размер. Прибиране на линията без проблем, дори и с пълна хранилка, не се усеща никаква тежест, безпроблемна и бърза работа с малки и големи риби, и най важното за фидер риболова - по-широката шпула осигурява по-лесно достигане на дистанцията ( с по малко усилия при хвърляне) , а от там и точността. Точност - разковничето при риболова с фидер. Абе каквото и да ти обяснявам, се тая. По-добре вземи две макари - с размер 30 и 40, пробвай и сам ще се разбереш (стига да имаш двете макари налични, ама и да нямаш, все има от кого да вземеш за няколко часа).
За влакното - мофил 0,20. Почни с монофил, полови известно време, посвикни със самия начин на риболов и кълването на рибата, и чак тогава си вземи плетено влакно. Тогава ще имаш база за сравнение.
Клипса на макарата - така обичан от мен, и така недолюбван от повечето. Свикни да го използваш. Избирай си дистанция и закачай влакното за клипса. Евентуално за застраховка при удар от голяма риба мацни влакното с маркер преди или след клипса (се тая). Ако ловиш целенасочено шарани, само тогава бележи влакното с маркер и не закачай за клипса. Ползвайки клипса 100% захранваш на едно и също място. Това води до концентриране на рибата на едно място, защото имаш хранително петно, а не безразборно изсипани хранилки нейде по дъното.

5кила, в грешка си за върховете. Потърси информация за твърдостта на върховете на фидера и материала, от който са направени.
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

ето,че започнахме да се изясняваме...в диспута се ражда истината :lol: колега,ангелов-ти имаш неква практика и аз имам неква практика :idea: в пьрвия си пост изрично ПОДЧЕРТАХ,че това,което казвам не е теорема,а е вьпрос на изводи,до които сьм достигнал за себе си,така,че информация за вьрховете доста сьм прочел и видял и не мисля,е сьм в грешка-сьществената разлика при нас е,че и двамата забравихме да уточним пред пича,че говорим за различни неща,а именно-ТИ-за язовир,а АЗ-за река :roll: на мен в реката,дистанция не ми е нужна,а точността на замятане там е доста относително понятие,поради течението :idea: аз например,при пьрвото кьлване захранвам на око и на рька приблизително местото...но пак повтарям-на мен големи дистанции не ми требват,а и в много случаи са просто невьзможни.влакно 0.20 за язовира е супер,но за река е меко казано несериозно :lol: :lol: това,с клипса е класика,обаче мислиш ли,че начинаещ ще се справи? :smt018 ще скьса 15 пружини(особенно с 0.20 )и ще се отчая :lol: :lol: по скоро тук е добра идеята с маркера :idea: и тренировка естествено му е майката :lol: да,в язовира може човек да си позволи глезотии като 0.20 монофил-истински кеф е,ама там шанса да удари нещо яко е един в живота,докато в реката е един на ДЕН,че и повече,така,че сьм твьрдо ЗА моя си начин относно реките-иначе сьс всичко сьм сьгласен с теб,но само за язовира.аз например действам с 0.16-0.20-плетено и повод-0.22-0.25-монофил(изключая лова на маришка и черна мряна,когато повода ми е 0,14-0.16)та нема значи кво да спорим-говорим за различни работи просто-все едно-ти да караш голф,например,а аз -бус( :lol: както е всьщност при мен) и да трьгнеме да спориме по вьпроса :lol: пича ще попрочете,ще потренира-главното което е и сам ще стигне до изводите,които са му нужни :wink: наслука
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”