Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

яз. Огняново - София
Модератор: Paublo_Eskobar
яз. Огняново - София
Здравейте колеги, някой посещавал ли е язовира след последното затопляне? Благодаря предварително!
- Martin Angelkov
- научил се да хвърля
Re: яз. Огняново - София
и на мен ми е любопитно има ли нещо там, че последния път бях пълно капо, а и колегите около мен 

Само две неща на този свят са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Миналата събота бяхме на разходка до там. И никъде нищо, но за сметка на това от ИАРА бръмчаха с един пикап и проверяваха хората.
В залива дето почва гората(не знам как се казва залива) Този първия от към стената, където лятно време е пълно с палткаджии. Та там има една помпа, пред нея каналче 1.5м широко и 5-6м дълго. на него бяха накацали "гъз до гъз" поне 30ина "гъза" гладни та гладни -само там давало. Аз това за риболов не го разбирам(бяха се скупчили като лястовици на жица есенно време жалко, че нямах с какво да ги снимам. Бабушки и каракуди, къде мерни, къде не на 40 см дълбочина... естествено всичко в торбата. Сега сигурно ще ме погнат разни хора... Няма лошо да си пръжнеш някое рибе дето си хванал, ама да събираш в торбата риби с размера на клечка за зъби си е месарство както и да го погледнеш...
Към устието може уклей да се е появил и по някой друг хубав клен евентуално.
Наслука!
В залива дето почва гората(не знам как се казва залива) Този първия от към стената, където лятно време е пълно с палткаджии. Та там има една помпа, пред нея каналче 1.5м широко и 5-6м дълго. на него бяха накацали "гъз до гъз" поне 30ина "гъза" гладни та гладни -само там давало. Аз това за риболов не го разбирам(бяха се скупчили като лястовици на жица есенно време жалко, че нямах с какво да ги снимам. Бабушки и каракуди, къде мерни, къде не на 40 см дълбочина... естествено всичко в торбата. Сега сигурно ще ме погнат разни хора... Няма лошо да си пръжнеш някое рибе дето си хванал, ама да събираш в торбата риби с размера на клечка за зъби си е месарство както и да го погледнеш...
Към устието може уклей да се е появил и по някой друг хубав клен евентуално.
Наслука!
"Гъзовете " са тройкаджии, обаждах се на ИАРА да ги разгони.Рибата вече е изчезнала оттам, "гъзовете" също.namaste написа: ....В залива дето почва гората(не знам как се казва залива)...
Нивото на язовира е мн.ниско и обичайните риби не са на обичайното си място за това време на годината.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
"Гъзовете " са тройкаджии, обаждах се на ИАРА да ги разгони."
Евала!И благодаря на колегите за споделените мнения, уклей за сега само значи откъм Раковица
.
Евала!И благодаря на колегите за споделените мнения, уклей за сега само значи откъм Раковица

Би трябвало да е там, но го нямаelbow написа:.... уклей за сега само значи откъм Раковица.

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
На мен не ми направи впечатление да са тройкаджии ловяха си с плувки, но не съм се заглеждал от близо, а и същия ден от Иара проверяваха на ред точно 20-30 мин. преди да ги видя "гъзовете"
Здравейте колеги живея в близост до яз Огняново минавам почти всеки ден наистина в това каналче имаше малко риба и наистина ,че от ИАРА минаха на проверка има и съставени актове на роми от с Лесново но нямат спирка гадни троикаджии .Има до каналчето един багер на човека с помпата при направена забележка от човека на багера са счупени стъклата който е ходил видял ги е. Явно с актове няма да се реши проблема , оклей в момента няма както и друга риба незнам дали е времето или някой мрежар ги разгони . от към Раковица няма и следа от риба вятър и много водорасли се отделят от дъното нестава за риболов дано съм бил полезен .
някакво инфо за язовира благодаря предварително
Бях в събота откъм Раковица.Положението беше трагично.