Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

Лодка
Модератори: emo vasilev, Кърцата
Лодка
Здравейте колеги,каква лодка да си купя-стъклопласт или алуминии.Дължината ще е 4.00м до 4.50
Re: Лодка
Помисли и за надуваема от ПВЦ.
Не е случайно,че бреговата охрана,проверяващи,спасителни служби и т.н.
отдавна изхвърлиха твърдите и тежки лодки и се оборудваха с леки,надуваеми и по-маневрени лодки.
При еднаква дължина, надуваемите предполагат по-малък мотор и по-малък разход на гориво.
отдавна изхвърлиха твърдите и тежки лодки и се оборудваха с леки,надуваеми и по-маневрени лодки.
При еднаква дължина, надуваемите предполагат по-малък мотор и по-малък разход на гориво.
така е,но надуваема лодка ще ми е трудна за съхранение
- bobo_33333
- кандидат преподавател
gogibo написа:Помисли и за надуваема от ПВЦ.

Аз там съм пораснал...
незнам защо,а и твърдата лодака е по-добра за мен,а може да се ползва и на морето.Не само по брега дето пикаят германките
По форумите се шири едно мнение, с което аз съм напълно съгласен.
Под 3.30 лодката трябва да е надуваема заради стабилността, която има при тези размери.
Над 3.60 - твърда.
Колкото до това алуминий или полиестер.. Въпрос на средства и предпочитания.
Всяко едно има своите плюсове и минуси, но аз бих взел алуминия заради малко по-голямата му сигурност и здравина. Друг е въпросът че е по-скъп. Е, и евентуалният му ремонт, или най-вече слагане на приставки, ще е по-трудно, за разлика от "стъклопласта".
Абе вземи това, което ти е по на сърце
Много има писано по форумите за почти всеки вид лодка, която можеш да купиш оттук, а и дори отвън. Пли стълопласта има доста повече избор на модели.
Под 3.30 лодката трябва да е надуваема заради стабилността, която има при тези размери.
Над 3.60 - твърда.
Колкото до това алуминий или полиестер.. Въпрос на средства и предпочитания.
Всяко едно има своите плюсове и минуси, но аз бих взел алуминия заради малко по-голямата му сигурност и здравина. Друг е въпросът че е по-скъп. Е, и евентуалният му ремонт, или най-вече слагане на приставки, ще е по-трудно, за разлика от "стъклопласта".
Абе вземи това, което ти е по на сърце

Много има писано по форумите за почти всеки вид лодка, която можеш да купиш оттук, а и дори отвън. Пли стълопласта има доста повече избор на модели.
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...

Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"

- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Това абсолютно не е вярно.gogibo написа: При еднаква дължина, надуваемите предполагат по-малък мотор и по-малък разход на гориво.
Най-добри в това отношение са алуминиевите. Те са най-скъпи като начална инвестиция, но са най-здрави и "искат" най-малък мотор... Аз с мойта алуминиева 480см тегля водни ски с 25кс... Стъклопластова със същите размери е два пъти по-тежка...
Важно е да се уточни къде ще се ползва лодката - за реки и язовири е едно, за море е друго...