Бели върхове

Модератори: bobopeli, sapuna

Martin_vasilev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Бели върхове

Мнение от Martin_vasilev »

Здравейте , колеги :) По надолу в разказа ще разберете , защо заглавието на темата е такова ! Много идей ми се въртяха из главата за този уикенд , но след като в петък натрупа към 10-тина см. сняг се бях обнадеждил за какъвто и да е риболов ... Но в събота времето беше меко , звъннах на другарите и веднага се организирахме за едно риболовче , за неделя сутринта . До тук всичко добре в бързината купих стръв (шарен,торен и 2 филии хляб,там никога не съм използвал захранка просто рибите са супер гъсти). В неделя към 8 чаках заветното обаждане да излизам от нас. Всичко върви по план събрахме се натоварихме багажите , те не бяха много по един директен,куфарче и стол :) За такъма: директен фокус финеса 8м. , основно влакно 0.12 , повод 0.10 кука 16 . Попринцип излизат само каракудки на това място , но лятото в добри количества за 3 часа сме правили по 200+ рибки на човек . Не очаквахме такива резултати , но не очаквахме и това , което предстоеше ... Та както казах по горе ще се върна на заглавието "Бели върхове" , пътуваме към гьола , в близост до Самоков на 20-тина км. и по пътя прекрасните върхове на , Рила се извисяват , такива едни бели , снежни , пухкави , все едно са до мен и ми идва да ги прегърна
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
С наближаването на гьола , все повече си мисля , че тези снежни върхове ще объркат нещата , още е рано за посещение на гьола идеално го знаехме , но все пак сърце рибарско не трае , решението беше взето - отиваме ... :) Супер щастлив щтракам яко с апарата в движение и почвам да мисля стратегии , място за риболов , тактики , но все ми се въртят тези снежни върхове в главата и дали не е прекалено рано . Ето , че момента настъпи вече сме там слизаме от колата направих 2-3 снимки и веднага почнах да подготвям директния.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Още с първата стъпка към риболова - забиването на стойката , хоп и фал счупи се , но си казах "майната му" ще ми върви в риболова . Веднага отивам до върбата до мен избрах един четал забих го и бях готов. Това беше бойното разположение всичко започна добре , водата беше спаднала малко. След 2-3 хвърляния реших да омеся хляба , най - добрата стръв за това място и се заех със задачата , докато го правех поглеждам плахо към плувката , но нямаше помръдване , викам си нещо не е наред досега трябваше поне 1 път да е бутнало , но не ... Направих хляба , закачих едно малко топче веднага на куката хвърлих и пак зачаках , но пак няма и помен от риба ... вадя няма хляб слагам пак и пак във водата ... така 30-40 мин. без резултат накрая вече виждах накъде отиват нещата . Времето беше мрачно , никакво слънце , духна вятър и почнахме да мръзнем , поседяхме още час с голяма надежда за риба (оттам не съм си ходил капо никога) , но след този час и това беше факт , всяка надежда се изпари , събрахме такъмите , изядох си сандвича и потеглихме на обратно . По пътя решихме да се отбием до едно прекрасно параклисче , да запалим по една свещичка за здраве и да се приберем заредени с положителна емоция :)
Изображение
Ето и изглед от параклисчето на "Белите върхове" според мен виновниците за това капо :lol:
Изображение
Това е от мен колеги :) Това ми е първият репортаж , от тук насетне мисля всеки мой риболов да бъде отразен във вид на тема , надявам се разказа да ви е харесал :) Благодаря за вниманието , здраве на всички и НАСЛУКА колеги ! :)
Аватар
dimmitov
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Бели върхове

Мнение от dimmitov »

Важното е че си бил ,,на вода,, :drinkers:
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛОВИ ВСИЧКАТА РИБА С ВЪДИЦА
Изображение
Kiril Hristov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Kiril Hristov »

Браво колега важното е че не си седял вкъщи
Malemi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Malemi »

браво , риби няма
тбК
Аватар
anton jambol
фен клуб-скобар

Мнение от anton jambol »

Риби нема но за сметка на това репортажа ти е страхотен другият път и доста рибки да наскубеш :D
Хвани и пусни не бъди алчен
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pacho109 »

Първо капо води до първи репортаж :D И обещаваш още репортажи :lol:
Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Аватар
Martin Angelkov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Martin Angelkov »

супер репортаж :smt038 според мен сте си изкарали доста добре...и аз днес съм капо на Казичене, ама надеждата не умира :D :D :D
Само две неща на този свят са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

anton jambol написа:Риби нема но за сметка на това репортажа ти е страхотен другият път и доста рибки да наскубеш :D
:smt023
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
pano64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pano64 »

Има ги и такива излети.Успех. :drinkers:
Изображение
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Хубав разказ, а капото си е в реда на нещата за сезона. Хубаво е, че и параклиси се строят в тая страна :prayer: :smt038 , що при нас са джамия до джамия, де се вика няма толкоз гъзове де да се вирят, колкот са джамиите :evil: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”