Добър риболов на Ярджиловци-новия

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
maver13
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Добър риболов на Ярджиловци-новия

Мнение от maver13 »

В Събота 21.04 бях на Ярджиловци - новия. Мястото - тясното след двата залива, от страната на кръчмата. Дълбочина на 11м. - 4.00м.

След пъвоначалното захранване тръгнаха бабушки с размера на длан, някой уклей и 10-ина слънчака. След 12.00 реших да пробвам на топсета пред мен за уклей - исках да си хвана за ядене :oops:
Учудването ми беше огромно - бабушките, дори по-голими от тези на 11м., не даваха на стръвта да пропадне! Вързах на приятелката ми един 4 метров камшик и захраних непосредствено пред нас. Събрах щеката и продължих на късо. Гол след гол!!! Накрая приятелката ми закачи и едно сомче - към 400гр. на 0.10 повод - без ластик! С моя помощ мустакатия се узова в живарника. ( Знам че такива екземпляри са за връщане обратно, но го задържахме - все пак това беше първата "голяма" риба на Дени а и язовира все пак е платен.)

Резултата: 5 кг. добри бабушки и едно сомче около 400гр.
aide nasluka
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Браво колега , добър излет.
Какво ползва за захранка?
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
maver13
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от maver13 »

Захранката беше "Carpa" на Milo -2.5кг. - надявях се на шарковци въпреки че нямяше инфо да са ловени тази година. Но захранката свърши перфектна работа и за бабите :lol:
aide nasluka
BEAGLE
новобранец
новобранец

Мнение от BEAGLE »

колега каде се намира това и какви са условията !мерси:)
:)УСМИХВАИТЕ СЕ
Аватар
maver13
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от maver13 »

Тръгваш в посока Радомир и между Перник и Радомир има отбивка за с. Батановци. След Батановци е Ярджиловци. На площадчето има табела за язовира. Минава се по чекълест път и след 500м. пътя се изкачва на стената на язовира.

Таска - 5лв. на пръчка
Риби - шаран, клен, каракуда, пъстърва, уклей, бабушка, канален сом, слънчак.

Надявям се да съм бил полезен!
aide nasluka
BEAGLE
новобранец
новобранец

Мнение от BEAGLE »

РИБАТА ПЛАЩАЛИ СЕ!МЕРСИ
:)УСМИХВАИТЕ СЕ
Аватар
maver13
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от maver13 »

Рибата не се плаща и няма ограничение за килотрамите :D
aide nasluka
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Колега, голямо 400гр. ???????????? и при положение, че имаш 5 кила риба не си го пуснал ??? Никога не мога да разбера такива риболовци
Аватар
maver13
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от maver13 »

Ами мисля че ясно съм обяснил - взехМЕ го защото на жената и беше мерак :wink: Второ-голям е написано в кавички. И трето - при въпрос " Има ли нещо" мургавия работник на арендатора да ти отговори сърдито " Абе ти дай по 5 лева на пръчка , пък ще видим" :evil: Ти как би постъпил?
aide nasluka
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

imitev72 написа:Колега, голямо 400гр. ???????????? и при положение, че имаш 5 кила риба не си го пуснал ??? Никога не мога да разбера такива риболовци
Хубаво си го скастрил, но тук ще пусна една снимка от твоята галерия която не ти дава особено право да му държиш сметка.
Изображение
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

imitev72 написа:Колега, голямо 400гр. ???????????? и при положение, че имаш 5 кила риба не си го пуснал ??? Никога не мога да разбера такива риболовци
:cry: imitev72 има и такива риболовци ! да се надяваме че maver13 е хлапе още :lol: и за него смчето е уникален улов! Ако не съм прав много лошо..... :idea: Аз миналата година под Кресна на струма на грод торен за ена нощ улових 14 такива, ми те са бабета ! Навръщане ги пуснахме на един язовир по пътя ( Долна Диканя) и един от реболовците ни напрови чак забележка че не сме искали разрешение от собственика.......Етва разбирашли го :rolleyes:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
maver13
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от maver13 »

Колеги смятях да не продължавам темата, но след подобни изказвания не мога да се въздържа. Първо: искам да отбележа че не съм малко дете, освен ако вие сте на 90 години и 30 годишен човек ви се вижда дете?! Второ: на фона грубите селски обезрибявяния, на които съм ставал свидетел не веднъж по платените водоеми, взимането на едно маломерно сомче с цел да направиш кеф на жена си, не е беда! Трето: Смятам, че на първия или втория си риболов, не сте вадили една след друга риби по 20 кг. , а на жената това и беше 2-ри излет. И накрая: Не е красиво хора, които все още ловят с 3 метрови стъклопластови телескопчета, да правят забележка на спортните риболовци.

Хайде от мен, чао
aide nasluka
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:wink: maver13 .......Само да ти кажа....ИМА ГЕШКА ИМА И ПРОШКА.....Щом целта е била да просветиш още някой към хобито и да го запалиш.....си прав! Аз мъча жената ама трудно поддава! Извинявай ако съм те засегнал :oops: А....и за въдиците ....има такива които са НАСЛЕДСТВО или подарък и са по ценни и от най-скъпите такъми!
http://forum.nariba.com/viewtopic6950.html :smt023 Поздрав
Последно промяна от AL KAPONE на Вто Апр 24, 2007 12:42 pm, променено общо 1 път.
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
maver13
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от maver13 »

Према се извинението колега!! :lol: Относно жената - бъди по настоятелен, кажи и че на водоема има и много жени, нека си вземе в раницата книга или пила за нокти :lol: Относно въдиците - и аз си пазя една от ония от24 лева от преди 25 години, понеже ми беше първата в живота :oops: . А на всички колеги пожелавам повече риби по платените през забрана , та да има и какво да пускаме накрая на излетите, в крайна сметка!
aide nasluka
s_v_e
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от s_v_e »

maver13 напълно те подкрепям.Ти си споделяш излета тук а някой само стоят да правят забелешки.и аз имам подобен случай само ме мъмрят що съм хванал рибата такаа,риба не се държала по този начин и тем подобни,но съвет ти от мен не се пали и ядосвай заради тия мнения.се пак секи изказва мнението си па това кой какво ше направи си е негова работа.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”