Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Добър риболов на Ярджиловци-новия
- maver13
- вече хвърля и на тежко
Добър риболов на Ярджиловци-новия
В Събота 21.04 бях на Ярджиловци - новия. Мястото - тясното след двата залива, от страната на кръчмата. Дълбочина на 11м. - 4.00м.
След пъвоначалното захранване тръгнаха бабушки с размера на длан, някой уклей и 10-ина слънчака. След 12.00 реших да пробвам на топсета пред мен за уклей - исках да си хвана за ядене
Учудването ми беше огромно - бабушките, дори по-голими от тези на 11м., не даваха на стръвта да пропадне! Вързах на приятелката ми един 4 метров камшик и захраних непосредствено пред нас. Събрах щеката и продължих на късо. Гол след гол!!! Накрая приятелката ми закачи и едно сомче - към 400гр. на 0.10 повод - без ластик! С моя помощ мустакатия се узова в живарника. ( Знам че такива екземпляри са за връщане обратно, но го задържахме - все пак това беше първата "голяма" риба на Дени а и язовира все пак е платен.)
Резултата: 5 кг. добри бабушки и едно сомче около 400гр.
След пъвоначалното захранване тръгнаха бабушки с размера на длан, някой уклей и 10-ина слънчака. След 12.00 реших да пробвам на топсета пред мен за уклей - исках да си хвана за ядене

Учудването ми беше огромно - бабушките, дори по-голими от тези на 11м., не даваха на стръвта да пропадне! Вързах на приятелката ми един 4 метров камшик и захраних непосредствено пред нас. Събрах щеката и продължих на късо. Гол след гол!!! Накрая приятелката ми закачи и едно сомче - към 400гр. на 0.10 повод - без ластик! С моя помощ мустакатия се узова в живарника. ( Знам че такива екземпляри са за връщане обратно, но го задържахме - все пак това беше първата "голяма" риба на Дени а и язовира все пак е платен.)
Резултата: 5 кг. добри бабушки и едно сомче около 400гр.
aide nasluka
- maver13
- вече хвърля и на тежко
Тръгваш в посока Радомир и между Перник и Радомир има отбивка за с. Батановци. След Батановци е Ярджиловци. На площадчето има табела за язовира. Минава се по чекълест път и след 500м. пътя се изкачва на стената на язовира.
Таска - 5лв. на пръчка
Риби - шаран, клен, каракуда, пъстърва, уклей, бабушка, канален сом, слънчак.
Надявям се да съм бил полезен!
Таска - 5лв. на пръчка
Риби - шаран, клен, каракуда, пъстърва, уклей, бабушка, канален сом, слънчак.
Надявям се да съм бил полезен!
aide nasluka
- ceno cenov
- разбира нещата
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
imitev72 написа:Колега, голямо 400гр. ???????????? и при положение, че имаш 5 кила риба не си го пуснал ??? Никога не мога да разбера такива риболовци

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
- maver13
- вече хвърля и на тежко
Колеги смятях да не продължавам темата, но след подобни изказвания не мога да се въздържа. Първо: искам да отбележа че не съм малко дете, освен ако вие сте на 90 години и 30 годишен човек ви се вижда дете?! Второ: на фона грубите селски обезрибявяния, на които съм ставал свидетел не веднъж по платените водоеми, взимането на едно маломерно сомче с цел да направиш кеф на жена си, не е беда! Трето: Смятам, че на първия или втория си риболов, не сте вадили една след друга риби по 20 кг. , а на жената това и беше 2-ри излет. И накрая: Не е красиво хора, които все още ловят с 3 метрови стъклопластови телескопчета, да правят забележка на спортните риболовци.
Хайде от мен, чао
Хайде от мен, чао
aide nasluka
- AL KAPONE
- кандидат преподавател

http://forum.nariba.com/viewtopic6950.html

Последно промяна от AL KAPONE на Вто Апр 24, 2007 12:42 pm, променено общо 1 път.
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
- maver13
- вече хвърля и на тежко
Према се извинението колега!!
Относно жената - бъди по настоятелен, кажи и че на водоема има и много жени, нека си вземе в раницата книга или пила за нокти
Относно въдиците - и аз си пазя една от ония от24 лева от преди 25 години, понеже ми беше първата в живота
. А на всички колеги пожелавам повече риби по платените през забрана , та да има и какво да пускаме накрая на излетите, в крайна сметка!

aide nasluka
maver13 напълно те подкрепям.Ти си споделяш излета тук а някой само стоят да правят забелешки.и аз имам подобен случай само ме мъмрят що съм хванал рибата такаа,риба не се държала по този начин и тем подобни,но съвет ти от мен не се пали и ядосвай заради тия мнения.се пак секи изказва мнението си па това кой какво ше направи си е негова работа.