Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Тъжен риболов на р. Искър
Тъжен риболов на р. Искър
Привет колеги,
Досега не съм публикувал теми в този раздел, поради простата причина че повечето ми излети съм капотирал, но за мен това не е от особено значение. Днешната ми разходка до реката също нямах ни най-малко намерение да я споделям, но една случка ме накара да седна пред компютъра и да напиша няколко реда.
Отидох сутринта на р. Искър в околностите на София, до така известния платен водоем "777" с идеята да половя дребосък по реката. От самото начало обаче силен и студен вятър и от време на време леко ръмене. Опитах да ловя на директния - 6 м. , линия - основно 0.16, повод 0.10, кука 16. Риболов не се получи, вятъра и студа ме отказаха след един час мъка. Ето и две снимки на реката поне да видите нивото какво е:

Дотук нищо необичайно за мен, капо, студ, вятър
Така и така бях с кола и си тръгвах с празни ръце, викам си дай да обера боклуците наоколо и да заминавам. Това ми е редовна практика, като съм си тръгвал и с един чувал боклуци от язовирите, но това е друга тема. Та хванах аз кофата и започнах да я пълня с шишета и кутийки за стръв. Това което виждате на двете снимки долу съм го събрал за 20 метра покрай реката, ужас просто
(апропо, скоро бях по Янтра и колегите там държат доста по чисто) Както и да е, вече почти напълнил кофата, до мен спира една кола с двама колеги на по около 50 години и ме питат "Колега колко върви килограма на пластмасата бе" , аз им отговорих че просто чистя, защото не може само да се живее в такава кочина и хвърлям отпадъците в контейнера, при което отговора им беше "Ти да не си от екологията бе, хахаха, чистил за здраве, хахаха", хвърли ми едно празно шише Нестии от прозореца и отпрашиха. Това е колеги, жалката реалност в България, ще си живеем в кочина докрай, без значение кой ни управлява, манталитета ни е такъв

От мен толкова. Моля Ви искрено, събирайте си боклуците и пазете природата, че скоро и това което имаме ще го разсипем.
Досега не съм публикувал теми в този раздел, поради простата причина че повечето ми излети съм капотирал, но за мен това не е от особено значение. Днешната ми разходка до реката също нямах ни най-малко намерение да я споделям, но една случка ме накара да седна пред компютъра и да напиша няколко реда.
Отидох сутринта на р. Искър в околностите на София, до така известния платен водоем "777" с идеята да половя дребосък по реката. От самото начало обаче силен и студен вятър и от време на време леко ръмене. Опитах да ловя на директния - 6 м. , линия - основно 0.16, повод 0.10, кука 16. Риболов не се получи, вятъра и студа ме отказаха след един час мъка. Ето и две снимки на реката поне да видите нивото какво е:

Дотук нищо необичайно за мен, капо, студ, вятър

От мен толкова. Моля Ви искрено, събирайте си боклуците и пазете природата, че скоро и това което имаме ще го разсипем.
- Христо Рангелов
- разбира нещата
Re: Тъжен риболов на р. Искър
playback написа:"Ти да не си от екологията бе, хахаха, чистил за здраве, хахаха",
Има и такива индивиди, обаче аз забелязвам, че по - възрастните повече боклуци хвърлят..
Иначе, браво за излета!

Другия път ще хванеш..
"The more you know, the less you carry"
Повече хора като теб колега, и България ще бъде райско кътче. Продължавай в същия дух 

50 годишни пергиши. мундари. лошото е че тия се и размножават. децата им са същите лайнари като тях.
- Efimov
- вече хвърля и на тежко
Колега това е редовна практика на всякъде. И аз правя по същия начин, като събирам боклуците преди и след всеки риболов ама....... Дори на местата които ходим по-често бяхме направили импровизирани кошчета за боклук, та дано всеки поне се сети да хвърля там и да ни спести времето по събирането, ама след два дена си беше същата работа. На някои хора- по скоро пра...та им е по приятно да е кочина. Въпреки това продължавам да си събирам боклуците и не само своите. Все пак даваме пример на по- младите, тези които са хвърлили бутилката са безнадежден случай.
Спомнете си какво беше преди 20-30 г. и ще ви просветне. Забравихте купищата отпадъщи под терасите май 

Аз не бих го нарекъл тъжен риболов, защото след теб е останало поне малко по-чисто. За мен е по-удобно като ходя на излет да си взимам 2 наилонови торби за смет (от тези с дръжка) и преди риболова да направя малка оборка. Поздрави за постъпката.
Напълни душата, не торбата! Catch & Release!
Пазете чиста природата.
Пазете чиста природата.
- atillas
- ще става разбирач
не от пластмасовите боклуци а от хората-боклуци трябва да се почне , тогава и другите боклуци ще изчезнат
- Г-н За Един Ден
- новобранец
За съжаление си много прав !atillas написа:не от пластмасовите боклуци а от хората-боклуци трябва да се почне , тогава и другите боклуци ще изчезнат
Кажи ми, кажи, бедний народе,
кой те в таз рабска люлка люлее?
Тоз ли, що спасителят прободе
на кръстът нявга зверски в ребрата,
или тоз, що толкоз годин ти пее:
"Търпи, и ще си спасиш душата?!"
кой те в таз рабска люлка люлее?
Тоз ли, що спасителят прободе
на кръстът нявга зверски в ребрата,
или тоз, що толкоз годин ти пее:
"Търпи, и ще си спасиш душата?!"
- metodid
- ще става разбирач
Браво колега, ако всеки оставя по-чисто, когато си тръгва от водоема нещата може и да се подобрят.
- тони котев
- научил се да хвърля
Докато не отмине комунистическото поколения ще ни ядосват такива мундари.
Иначе, евала за постъпката.Аз привиквам децата си по същия начин , като спреме някъде с кемпера оборката е първото нещо .На тръгване пак.
Мисля си , че ако научим децата си на това един ден ще живеят по приятно.
Иначе, евала за постъпката.Аз привиквам децата си по същия начин , като спреме някъде с кемпера оборката е първото нещо .На тръгване пак.
Мисля си , че ако научим децата си на това един ден ще живеят по приятно.
-
- научил се да хвърля
Не става въпрос за това дали си потомък на комунисти, анархисти, демократи, социал-демократи, радикал - демократи, националисти, земеделци и т.н. Става въпрос за културата на поведение на поредица от поколения - граждани или ако някой се обиди - селяни на тази страна. Става въпрос за манталитет на вродено поведение, предавано донякъде по наследство, по линия на това що вършят дядовци и татковци и често пъти и с оглед изпъкване пред околните "подобни" за демонстриране на "тиха" революция - от сорта на "аз пък не се съобразявам с разписаните нормативни задължения, щото мене ме е...т по много други линии", или пък "аз да им създам боклук, щото нали от данъците си плащаме други да го чистят". Резултата е, че ще си тънем в мръсотия до второто пришествие.
Ламборджини,аз съм на 52 г..........ти ли ще дойдеш да ме гръмнеш или ако те мързи , аз да свърша тая работаlambri написа:50 годишни пергиши. мундари. лошото е че тия се и размножават. децата им са същите лайнари като тях.

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
BKD, ако не си разбрал за какво става дума - твоя си работа. Ако те тресе кризата на средния живот, хич не ме интересува. Годините си цъкат и когато стана - живот и здраве на твоите, се надявам да съм в по-добра форма и даже през ум да не ми минава да пусна такъв коментар. След тоя пост бълвай каквото си щеш - факт е че хората над определени години правят повече боклуци. адиос.
-
- научил се да хвърля
Боклуци хвърлят млади и стари,заради тази мизерия по язовирите, зарязах шаранджийството и се насочих към тролинга.Като кажи някой горд съм ,че съм българин..мен поне ме е срам