Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Капачка на преден аванс
Модератор: emo vasilev
- spiritfog
- научил се да хвърля
Капачка на преден аванс
Здравейте. Развали се резбата на капачката на аванса. Прескача и не натяга аванса достатъчно.Макарата е Ryobi Aplausse 4000. Ако някой има идея как да я поправя или има излишна капачка да помага. 

Re: Капачка на преден аванс
Може да стане с подходяща гайка-трябва да се издълбае местенце за нея и да се залее с епоксидна смола около гайката. Правил съм преди време тази процедура на една стара ДАМ и още държи... Успех!
- spiritfog
- научил се да хвърля
Ще пробвам нещо подобно. Ако се получи ще споделя какво съм направил.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Нищо не трябва да се дълбае и залива,мисля ,че ако може да се разглоби капачката,самата гайка си има място,в капачката,само трябва да се види размера и вида на резбата на оста,по нея всеки стругар ,може да ти остърже от месинг има такива профили за гайки.
Лошо ,ако е заминала резбата на оста,щот на мен и това ми се случи,там са по зор нещата...
Лошо ,ако е заминала резбата на оста,щот на мен и това ми се случи,там са по зор нещата...
Аз там съм пораснал...
- spiritfog
- научил се да хвърля
При мене резбата на оста си е наред. Вътре месинговата гайка се е прецакала. Ще стане с метчик 5мм. и ход на резбата 0,5мм. Само трябва да купя. Но в момента не ми остава време за това.