Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Проблем с Ваглер!
Модератор: Paublo_Eskobar
Проблем с Ваглер!
Привет на всички колеги! Прочетох доста теми от раздел Риболов на Мач и установих, че имам проблем за който не видях никой да споменава в темите, който прочетох! Проблема ми е че като ловя на дълбочина примерно към 5м. и при пропадането на утежнението ваглера ми се придвижва назад(към мен) което много ме дразни и понякога подминава петното ми! Нямам голям опит в този тип риболов, а и като цяло. Ваглерите с които съм пробвал са 4+2,4+4 и 6+4. Линията е следната: кука 16-ка, повод 30см, вирбел, дропер, 40-50см по-нагоре основно утежнение(групирано) ваглер разтояние-стопиращ дропер, ваглер и стопиращ възел. Предполагам, че или трябва по-тежък ваглер или слайдер който носи около 10 грама. Ще съм благодарен да чуя вашите мнения тъй като тук има доста знаещи на практика рибари.
п.п. АКО ТЕМАТА СЕ ПОВТАРЯ МОЛЯ МОДЕРАТОРИТЕ ДА Я ИЗТРИЯТ ! ! !
п.п. АКО ТЕМАТА СЕ ПОВТАРЯ МОЛЯ МОДЕРАТОРИТЕ ДА Я ИЗТРИЯТ ! ! !
Последно промяна от pupisam на Нед Мар 31, 2013 4:44 pm, променено общо 1 път.
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Re: Проблем с Ваглер!
как така напред, да не би да е зрителна измама. В действителност няма как да се придвижи ваглера на по пред от където си го хвърлил
http://www.krakra-fishing.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Грешката е в мен, имах в предвид към мен което е назад 

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Пускаш ли влакно докато пропада утежнението надолу към дъното?Ако затваряш бигела на шпулата веднага след като цопне слайдера във водата е нормално да се получи така.
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Това се случва защото след като си хвърлил си затворил бигела и реално няма от къде да се вземе влакно и ваглера ти тръгва назад.Като хвърлиш остави бигела отворен,така докато пропада тежестта ще взима от влакното на макарата,а не от линията,която ти е вече във водата.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
Оставям бигела отворен. Ваглера стои наполовина потопен и се клати в ляво и дясно и се придвижва след като стигне стоп възела се потапя колкото трябва.За конектор използвам дясната карабинка от снимката
- Прикачени файлове
-
- images.jpg (15.36 KiB) Преглеждано 2309 пъти
Хвърли малко след захраненото петно,така ваглера ще си дойде на място.Използвай по-тежки ваглери.
- livinginchaos
- научил се да хвърля
Вземи си карабинка с по-голям отвор или директно ваглера за линията. За дълбочина около 5м бих се насочил към слайдер, който носи над 5-6 грама по линията.
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Може и да е от карабинката,ако запира някъде по влакното!Те нещата са свързани,пробвай с други карабинки-примерно тези на стонфо....pupisam написа:Оставям бигела отворен.

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Ще пробвам като се прибирам в България, че тук в Испания не съм виждал такива, но 100% има и тук! Благодаря ви на всички!
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Ваглерът винаги се придвижва към теб, докато утежнението пропада, малко или много, доловимо или не. Но какво те бърка това, ако си маркираш дистанцията с маркер? Замяташ, потапяш влакното и обираш докато дойде белязката за дистанцията, затваряш бигела и нека си идва ваглера към теб, пак ще си точно над петното когато пропадне. Също ваглерите които ползваш наистина носят твърде малко, в предвид дълбочината, утежнението едва смогва да пропадне, конекторите (въобще тия всевъзможни тефлонови, бронзови и всякакви конектори са безполезна шитня )които ползваш също затрудняват пропадането. Пробвай с обикновен вирбел, като стиснеш с клещи "ухото" му.pupisam написа:.......
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Венелин Радушев написа:Ваглерът винаги се придвижва към теб, докато утежнението пропада, малко или много, доловимо или не. Но какво те бърка това, ако си маркираш дистанцията с маркер? Замяташ, потапяш влакното и обираш докато дойде белязката за дистанцията, затваряш бигела и нека си идва ваглера към теб, пак ще си точно над петното когато пропадне. Също ваглерите които ползваш наистина носят твърде малко, в предвид дълбочината, утежнението едва смогва да пропадне, конекторите (въобще тия всевъзможни тефлонови, бронзови и всякакви конектори са безполезна шитня )които ползваш също затрудняват пропадането. Пробвай с обикновен вирбел, като стиснеш с клещи "ухото" му.pupisam написа:.......
Ето това е доста полезен съвет. Благодарности!
п.п. Предполагам, че ще е проблем ако се лови на максимална дистанция, защото няма да се прехвърля достатъчно петното.
Направи точно както е описал колегата Венелин Радушев.
Задължително си купи маркер за влакно и ще ловиш винаги на една и съща дистанция.
Когато потъва утежнението, затваряй бигела!
Задължително си купи маркер за влакно и ще ловиш винаги на една и съща дистанция.
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
А така утежнението не пропада ли по-бавно на такава дълбочина?dess0 написа:Направи точно както е описал колегата Венелин Радушев.
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Както споменаха колегите, често се случва да запира карабинката по влакното. Това може да се избегне ако от 2-те и страни сложиш по едно малко зърно мъниста. Така пречиш на всякакво оплитане около краищата на карабинката и влакното винаги върви право през нея.