Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Риболовен билет и документи
naRiba.com

Форум

Валиден ли е нашя риболовен билет извън граница ???
Модератор: sapuna
Валиден ли е нашя риболовен билет извън граница ???
Здравейте ,
силно ме интересува дали е валиден нашия си БГ риболовен билет в чужбина.
Примерно аз сега съм в Германия и тук ми искат да мина прeз изпит за да получа разрешително за риболов. А тук не е работа за рискуване понеже проверяват серизно и няма глоби, а в повечето случаи отиваш на съд и там ти определят наказанието. Риболов без билет, по точно без риболовна книжка се води престъпление, да не говорим за сериозно бракониерство.
Така , че треа да си имаш документа, ама въобще не ми се чака 3 месеца до дата за изпит, а и в пандиза не ми се ходи . Та ако имате някво инфо за наще си тапийки ще ми е полезно.
силно ме интересува дали е валиден нашия си БГ риболовен билет в чужбина.
Примерно аз сега съм в Германия и тук ми искат да мина прeз изпит за да получа разрешително за риболов. А тук не е работа за рискуване понеже проверяват серизно и няма глоби, а в повечето случаи отиваш на съд и там ти определят наказанието. Риболов без билет, по точно без риболовна книжка се води престъпление, да не говорим за сериозно бракониерство.
Така , че треа да си имаш документа, ама въобще не ми се чака 3 месеца до дата за изпит, а и в пандиза не ми се ходи . Та ако имате някво инфо за наще си тапийки ще ми е полезно.
Последно промяна от VGS на Сря Апр 25, 2007 12:50 pm, променено общо 1 път.
- emo vasilev
- сериозен играч
Със сигурност не важи. Това е документ,който важи само за територията на РБ и няма международна валидност. Във Франция например можеш да си купиш дневен,седмичен,месечен и годишен билет , за Германия не зная как стоят нещата с тяхните билети . Лови си спокойно и евентуално ако дойдат проверяващи им кажи " никс фрещеин" и ги остави да се оправят .
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Остави отцепка някой приятел на 50 м. да гледа за копои, а ти преди риболов си вържи един камък на връв за въдицата.
Като свирне ятака- пльок въдицата у водата и се изпружваш- се едно се печеш или по- добре- правиш слънчеви бани като танца "Паневритмия".
ПП. И се наяж хубаво с чесън, в случай че имат неблагоразумието да те питат нещо...!
Като свирне ятака- пльок въдицата у водата и се изпружваш- се едно се печеш или по- добре- правиш слънчеви бани като танца "Паневритмия".
ПП. И се наяж хубаво с чесън, в случай че имат неблагоразумието да те питат нещо...!

-
- сериозен играч
Значи аз като ходих да си вадя билета, и попитах дали с този билет мога да отида в Румъния за риба, тъй като ми е по-близко отколкото да ходя на 50-60км. от Русе.Отговориха ми че НЕМОЖЕ, първо Румънските билети няма ли нищо общо с нашите, а били нещо като чипкарта, второ двете служби, нашата ИАРА и Румънската били в много изострени отношения, въпреки че работили заедно.Откровено ме посъветваха да не предприемам риболов там с наш билет защото законите им били много строги.