Валиден ли е нашя риболовен билет извън граница ???

Информация за риболовния билет

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Валиден ли е нашя риболовен билет извън граница ???

Мнение от VGS »

Здравейте ,
силно ме интересува дали е валиден нашия си БГ риболовен билет в чужбина.
Примерно аз сега съм в Германия и тук ми искат да мина прeз изпит за да получа разрешително за риболов. А тук не е работа за рискуване понеже проверяват серизно и няма глоби, а в повечето случаи отиваш на съд и там ти определят наказанието. Риболов без билет, по точно без риболовна книжка се води престъпление, да не говорим за сериозно бракониерство.
Така , че треа да си имаш документа, ама въобще не ми се чака 3 месеца до дата за изпит, а и в пандиза не ми се ходи . Та ако имате някво инфо за наще си тапийки ще ми е полезно.
Последно промяна от VGS на Сря Апр 25, 2007 12:50 pm, променено общо 1 път.
Аватар
emo vasilev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от emo vasilev »

Със сигурност не важи. Това е документ,който важи само за територията на РБ и няма международна валидност. Във Франция например можеш да си купиш дневен,седмичен,месечен и годишен билет , за Германия не зная как стоят нещата с тяхните билети . Лови си спокойно и евентуално ако дойдат проверяващи им кажи " никс фрещеин" и ги остави да се оправят .
Van Helsing
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Van Helsing »

Остави отцепка някой приятел на 50 м. да гледа за копои, а ти преди риболов си вържи един камък на връв за въдицата.
Като свирне ятака- пльок въдицата у водата и се изпружваш- се едно се печеш или по- добре- правиш слънчеви бани като танца "Паневритмия".

ПП. И се наяж хубаво с чесън, в случай че имат неблагоразумието да те питат нещо...! :lol:
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Човека пита сериозно.
VGS, ами можеш сам да си отговориш.То какви ли дипломи и документи от България са важали някъде па особенно в Германия.
Разликата е че тука купуваш билет а там се полага и изпит.Ами то е ясно.Взимай изпита,пък след това сигурно само ще плащаш такса следващи години.
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Значи аз като ходих да си вадя билета, и попитах дали с този билет мога да отида в Румъния за риба, тъй като ми е по-близко отколкото да ходя на 50-60км. от Русе.Отговориха ми че НЕМОЖЕ, първо Румънските билети няма ли нищо общо с нашите, а били нещо като чипкарта, второ двете служби, нашата ИАРА и Румънската били в много изострени отношения, въпреки че работили заедно.Откровено ме посъветваха да не предприемам риболов там с наш билет защото законите им били много строги.
Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от vIdRaTa »

С две думи:НЕ МОЖЕ :?
Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
djunkata
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от djunkata »

Незнам да другите страни но в южната ни съседка Гърция няма билети. Там риболова е разрешен само с въдица. Никой не те проверява на място. наблюдават те от страни. Ако искаш неприятности извади мрежета и чакай!!!!!!! :smt018
на слука колегиииииии !!!!!!!!!!
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Днес колеги чета в.Рибарски вестник ,и гледам снимката какви риби ловят в Гърция.Ако може колегите от гр.Гоце Делчев да дадат по вече информация за условията на риболов там.Има ли някакви такси,норми,с колко въдици може в затворен водоем и река и т.н.Блаттодаря.
djunkata
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от djunkata »

Колеги в Гърция можеш да ловиш неограничено количество риба. Забележете НЯМА такси НЯМА ограничение на въдици, говорим за реки и водоеми в близост до България. На морето незнам как стои въпроса но мога и това да проверя.
на слука колегиииииии !!!!!!!!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовен билет и документи”