Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Приятен риболов до Стара Загора
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- новобранец
Приятен риболов до Стара Загора
Здравейте колеги! От доста време насам следя постовете в този форум, макар и рядко да давам и своето мнение. Тъй като сега е в сила забраната почти всички риболовци се насочват към платените гьолове. Така направихме и ние (аз, баща ми и още един приятел) миналия уикенд. Бяхме се запътили към друг водоем, но в крайна сметка се спряхме на язовира до село Пет Могили. Всеки който е ходил на Овчарица го знае, защото пътят за ТЕЦ-а минава през язовира. Голът е платен (5лв. на човек, рибата не се плаща). По информация на арендаторите има стабилно количество шаран, но като поразпитах шаран излиза доооста рядко. С надеждата да хванем шаран и ние се установихме там, но аз помня язовира от преди да бъде арендован и знам че там имаше стабилно количество бяла и костур, а сега са напускали и малко щука, затова започнах да бродя с туистер и блесна. Ще го дам малко по-накратко вече, защото това все пак не е преразказ с елементи на разсъждение. Излиза огромно количество каракуда до към 400-500гр. и още по-голямо количество бабушка и червеноперка (има и от двете). Взима както на бял, така и на торен, стига само да захраниш стабилно. Аз обаче за първите 10 минути хванах три костура на туистери си реших че до края няма да се занимавам с други риби, освен с хищните. За целия риболов (6-7 часа) хванах около 20 доста добри костура, единият беше килограмов и още 4-5 по 500-700 гр.
И така пускам тази тема не за да рекламирам гьола, защото не си падам по платените язовири, а за да предложа на измъчените колеги място, където да ловят риба, пък било то и каракуда и червенопера. За костура мога само да кажа, че е адски трудно да се лови, защото е групиран на малки места и за цял ден обикаляне хванах само на две места .
Наслука на всички !
И така пускам тази тема не за да рекламирам гьола, защото не си падам по платените язовири, а за да предложа на измъчените колеги място, където да ловят риба, пък било то и каракуда и червенопера. За костура мога само да кажа, че е адски трудно да се лови, защото е групиран на малки места и за цял ден обикаляне хванах само на две места .
Наслука на всички !

-
- разбира нещата
-
- новобранец
Ами упорствах но изгубих много време да ги напипам каде са. А освен това се бяха събрали около едно абсурдно сазче. Но така или иначе не видях никои да търси хищна риба, а тоя гьол е хубав да ходят хората да си начешат крастата, защото освен че даржи доста риба (макар и боклуци според мен де )
си е доста голям и можеш да си намериш място винаги.