Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Сом на Жребеца - 38кг.
Модератор: bobopeli
Сом на Жребеца - 38кг.
Едно сомче от днес от Жребеца, 38кг., пуснат!
След поредният слалом между многото лодки, в опит за поне 100 метра прав тигел, птичето кацна и на моето рамо. Бясно развиване на 50-60м. аванс и борбата започна. Беше закачен за опашката. Цялото вадене продължи 30-35 минути. Специални благодарности на колегата Вальо Георгиев от Ст. Загора, който помогна с канджосването
, понеже бях сам в лодката, а и това е първият ми сом с подобни размери. Последва теглене и мерене на брега и снимки естествено. Поне 5 човека, които научиха първи по телефона и ми честитиха, пожелаха по една пържола от сома, нооооо реших че първият ми трофей трябва да живее. Сетих се и за думите на Гео: Пазете тези исполини и се отнасяйте достойно с тях. Чувството наистина е неописуемо да хванеш такава риба и да и подариш живота. Цял ден не мога да си намеря място от кеф. Досега само бях чел за това чувство, но да го изпиташ е нещо необяснимо.
Да благодаря и на Щуката за кантара, че от вълнение незнаех къде ми е кантара в колата.
След поредният слалом между многото лодки, в опит за поне 100 метра прав тигел, птичето кацна и на моето рамо. Бясно развиване на 50-60м. аванс и борбата започна. Беше закачен за опашката. Цялото вадене продължи 30-35 минути. Специални благодарности на колегата Вальо Георгиев от Ст. Загора, който помогна с канджосването

Да благодаря и на Щуката за кантара, че от вълнение незнаех къде ми е кантара в колата.
- Прикачени файлове
-
- 017.JPG (186.14 KiB) Преглеждано 7418 пъти
-
- 016.JPG (157.5 KiB) Преглеждано 7418 пъти
-
- 006.JPG (184.92 KiB) Преглеждано 7418 пъти
Re: Сом на Жребеца - 38кг.
Машала. 

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Евала ! Евала и за релийза
наистина заслужават да живеят
До края на сезона ти пожелавам поне 2 пъти по голям да хванеш и да се пребориш с него 

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- научил се да хвърля
Четит ти трофей дано следващият да е двойно по-голям. Адмирации за постъпката @

- Прикачени файлове
-
- 025.JPG (178.9 KiB) Преглеждано 7383 пъти
-
- 022.JPG (182.48 KiB) Преглеждано 7383 пъти
-
- 013.JPG (175.72 KiB) Преглеждано 7383 пъти
Не съм сомаджия и не разбирам много-много от този риболов , та затова да попитам...Един път "канджосана" тази красива риба , има ли шанс да оцелее дори и да бъде пусната??? Иначе евала , страхотен звяр!!!
Беше закачен за опашката и друг начин нямаше как да го изкараме, а и го канджосахме за опашката, така че съм сигурен че ще оживее.
- danev69
- сериозен играч

Постъпка достойна за пример.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
какво значи канжосана ! ? иначе евалата ръката ти стискам голям си !!!!!
аз днес бях свидетел в софия на едно сомче 3-4 кила с къф кег му взеха живота и на хора като теб им стискам ръка....
аз днес бях свидетел в софия на едно сомче 3-4 кила с къф кег му взеха живота и на хора като теб им стискам ръка....

-
- ще става разбирач
Уш за опашката пък воблера в устата му,как става така? Иначе браво за рибето

Удоволствието на риболова е хванатата риба,не изпържената\!

Воблерът, който се вижда на последната снимка, забит в хрилете на рибата, е скъсан миналата събота от колегата Троли . А моят воблер днес беше за опашката 
Сома е един и същ.

Сома е един и същ.
Браво! 

Невероятната история за 2013-та просто !! Такива риби заслужават само да бъдат снимани с късмтлията - риболовец и пускани на свобода
От големите риби зависи стабилната популация на вида във водоема. Респект за свободата на сома! Всяка една такава голяма риба заслужава да расте на свобода и да зарадва друг съвестен риболовец, който след кефа, да й подари живота 
Отново поздрави за добрата слука колега

Отново поздрави за добрата слука колега