Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Струмски литровки
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Струмски литровки
Вместо за риба реших да опитам нещо различно. Преди месец четох тема за Струма под Прибой и боклуците ме потресоха. Преди седмици ги видях и на живо и беше още по-ужасно, а вчера реших да ги покажа и на вас.
Бутилките са навсякъде, по брега, плуват по реката, крият се в храстите и се трупат в разливите.
Екипирах се със запалка, фотоапарат и кепче и се запътих към мястото на най-голямото струпване на боклуци.
Ето малко снимки от разходката

За жалост намерих боклуците, точно там, където си бяха и миналия път. Ето ги, подават се в далечината.

Разпънах кепа и ги почнах. Хвърлиш - вадиш, няма смогване направо. Голямо гребане настана и след 20-30 минути първата доза вече съхнеше на брега.

Дойде време да събера дърва за подпалки. Съвсем наясно съм, че изгарянето на всичките тези пластмаси далеч не е най-доброто решение, но друго не мога да предложа. Купчината започна да намалява.

След първата доза замина и още една с подобен размер и дойде време да поседна и да почина. Зяпах си реката, хапвах сандвич, а новите попълнения пристигаха, колкото да ми покажат, че няма да я бъде тая работа.

И за финал снимка след цял ден работа

Ами да, няма разлика. Ако много се постараете и се вгледате внимателно ще откриете, че сметището се е свило с няколко квадрата, колкото да покаже, че ако сме голяма група можем да се справим и да го почистим.
Какво ще кажете, да си спретнем една оборка на района през забраната? Може би по-скоро, преди да са се скрили в тревата?
Бутилките са навсякъде, по брега, плуват по реката, крият се в храстите и се трупат в разливите.
Екипирах се със запалка, фотоапарат и кепче и се запътих към мястото на най-голямото струпване на боклуци.
Ето малко снимки от разходката

За жалост намерих боклуците, точно там, където си бяха и миналия път. Ето ги, подават се в далечината.

Разпънах кепа и ги почнах. Хвърлиш - вадиш, няма смогване направо. Голямо гребане настана и след 20-30 минути първата доза вече съхнеше на брега.

Дойде време да събера дърва за подпалки. Съвсем наясно съм, че изгарянето на всичките тези пластмаси далеч не е най-доброто решение, но друго не мога да предложа. Купчината започна да намалява.

След първата доза замина и още една с подобен размер и дойде време да поседна и да почина. Зяпах си реката, хапвах сандвич, а новите попълнения пристигаха, колкото да ми покажат, че няма да я бъде тая работа.

И за финал снимка след цял ден работа

Ами да, няма разлика. Ако много се постараете и се вгледате внимателно ще откриете, че сметището се е свило с няколко квадрата, колкото да покаже, че ако сме голяма група можем да се справим и да го почистим.
Какво ще кажете, да си спретнем една оборка на района през забраната? Може би по-скоро, преди да са се скрили в тревата?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- lif3house
- разбира нещата
Re: Струмски литровки
Адмирации!
Браво!Похвално!
И тук по Тунджа е същата работа,чистя си мястото поне час,преди да започна да ловя...
Но това ще си продължава,понеже в селата нямат сметоизвозване и всичко ненужно...в рЯката. А и не само от селата се изхвърля...
Прасета сме и това е!
И тук по Тунджа е същата работа,чистя си мястото поне час,преди да започна да ловя...
Но това ще си продължава,понеже в селата нямат сметоизвозване и всичко ненужно...в рЯката. А и не само от селата се изхвърля...

Прасета сме и това е!

В тоз гьол,риба няма!
- Martin Angelkov
- научил се да хвърля
поклон пред това, което правиш....аз съм за инициативата да се направи една сериозна акция и ще участвам, само ако може малко по-рано да получа едно ЛС за да си направя сметката и плановете...дано има повече желаещи....в крайна сметка то пак си е ден сред природата
Само две неща на този свят са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Браво ,Колега,доколкото виждам това са пет бутилки и вместо да ги изгаряш,може да ги събереш и да ги предадеш на вторични суровини, не са много висока цена но все пак е по добре,че както самият казваш,изгарянето на всичките тези пластмаси далеч не е най-доброто решение,иначе както казах голямо браво.
Разбирам тоя ужас напълно. Марица не е по различна - питайте съседите дето живеят под нашата мила и красива родина
Народа е казал " Сам човек - само за тоалетната " Наистина трябва една дузина хора за да се изчистят и предадат тия пластмаси на вторични
Евала за трудът Чирус 

Ами да вземем да опитаме да се спретнем. Аз съм за.
Не е лошо да се опитаме и да разберем от къде идват тези боклуци, защото иначе гледката ще са повтори точно за седмица. Дали е от селата или Струма минава някъде близо до сметище? Не съм обикалял никога в района и не ми е познат.
Не е лошо да се опитаме и да разберем от къде идват тези боклуци, защото иначе гледката ще са повтори точно за седмица. Дали е от селата или Струма минава някъде близо до сметище? Не съм обикалял никога в района и не ми е познат.
Циганите ги връщат за вторични но,явно там им е трудно да стигнат . Трябва да обявиш ден за почистването по от рано за да сме свободни. 

колега аз не сам от там и не ходя по тази река но да ти кажа идея........съберете се няколко човека с кола и голями чували и съберете пластмасата ...после я предаите в пунк за вторични сурвини и с парите които няма да са толко малко може да се почерпите или да купите малки рибки и да зарибите реката ! тук в софия има хора повечето цигани които обикалаят кариерите и събират пластмасовите бутилки и ги ввръщат и с това преживявАТ !
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Уке,всъщност си събрал всички бутилки не ни пращай за зелен хайвер...сега с тех си палиш фабриката за бурканиране на хайверен таран и платика

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
- Стефан Георгиев
- новобранец
всички тия боклуци са от рибари гледам ги отива за риба с три туби бира и всичко хвърля в реката.нема оправия чистим и пак същата работа
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Владоооо,
Всяка година е този кошмар на това и на мнооооооого още места.
Чистя от мното години и няма надмогване!
И не е само от рибари, а реката влачи много боклук от Перник и кварталите.
Няма сила да спре българите в разрушаването и замърсяването на ...... всичко.
Вече спрях и да се ядосвам,
Защото аз ще пукна, но свинете - не!
Те дори и не забелязват мърсотията!
Всяка година е този кошмар на това и на мнооооооого още места.
Чистя от мното години и няма надмогване!
И не е само от рибари, а реката влачи много боклук от Перник и кварталите.
Няма сила да спре българите в разрушаването и замърсяването на ...... всичко.
Вече спрях и да се ядосвам,
Защото аз ще пукна, но свинете - не!
Те дори и не забелязват мърсотията!
- nikolaiiliew
- сериозен играч