Струмски литровки

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Струмски литровки

Мнение от chirusa_bg »

Вместо за риба реших да опитам нещо различно. Преди месец четох тема за Струма под Прибой и боклуците ме потресоха. Преди седмици ги видях и на живо и беше още по-ужасно, а вчера реших да ги покажа и на вас.

Бутилките са навсякъде, по брега, плуват по реката, крият се в храстите и се трупат в разливите.
Екипирах се със запалка, фотоапарат и кепче и се запътих към мястото на най-голямото струпване на боклуци.
Ето малко снимки от разходката
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

За жалост намерих боклуците, точно там, където си бяха и миналия път. Ето ги, подават се в далечината.
Изображение
Изображение

Разпънах кепа и ги почнах. Хвърлиш - вадиш, няма смогване направо. Голямо гребане настана и след 20-30 минути първата доза вече съхнеше на брега.
Изображение
Изображение

Дойде време да събера дърва за подпалки. Съвсем наясно съм, че изгарянето на всичките тези пластмаси далеч не е най-доброто решение, но друго не мога да предложа. Купчината започна да намалява.
Изображение

След първата доза замина и още една с подобен размер и дойде време да поседна и да почина. Зяпах си реката, хапвах сандвич, а новите попълнения пристигаха, колкото да ми покажат, че няма да я бъде тая работа.
Изображение
Изображение
Изображение

И за финал снимка след цял ден работа
Изображение

Ами да, няма разлика. Ако много се постараете и се вгледате внимателно ще откриете, че сметището се е свило с няколко квадрата, колкото да покаже, че ако сме голяма група можем да се справим и да го почистим.
Какво ще кажете, да си спретнем една оборка на района през забраната? Може би по-скоро, преди да са се скрили в тревата?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
lif3house
разбира нещата
разбира нещата

Re: Струмски литровки

Мнение от lif3house »

Адмирации!
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от сирака »

Браво!Похвално!
И тук по Тунджа е същата работа,чистя си мястото поне час,преди да започна да ловя...
Но това ще си продължава,понеже в селата нямат сметоизвозване и всичко ненужно...в рЯката. А и не само от селата се изхвърля... :axe:
Прасета сме и това е!
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
Аватар
Martin Angelkov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Martin Angelkov »

поклон пред това, което правиш....аз съм за инициативата да се направи една сериозна акция и ще участвам, само ако може малко по-рано да получа едно ЛС за да си направя сметката и плановете...дано има повече желаещи....в крайна сметка то пак си е ден сред природата
Само две неща на този свят са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн
koraba
новобранец
новобранец

Мнение от koraba »

Браво ,Колега,доколкото виждам това са пет бутилки и вместо да ги изгаряш,може да ги събереш и да ги предадеш на вторични суровини, не са много висока цена но все пак е по добре,че както самият казваш,изгарянето на всичките тези пластмаси далеч не е най-доброто решение,иначе както казах голямо браво.
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Разбирам тоя ужас напълно. Марица не е по различна - питайте съседите дето живеят под нашата мила и красива родина :lol: Народа е казал " Сам човек - само за тоалетната " Наистина трябва една дузина хора за да се изчистят и предадат тия пластмаси на вторични :rolleyes: Евала за трудът Чирус :smt023
Изображение
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Ами да вземем да опитаме да се спретнем. Аз съм за.
Не е лошо да се опитаме и да разберем от къде идват тези боклуци, защото иначе гледката ще са повтори точно за седмица. Дали е от селата или Струма минава някъде близо до сметище? Не съм обикалял никога в района и не ми е познат.
Аватар
pano64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pano64 »

Циганите ги връщат за вторични но,явно там им е трудно да стигнат . Трябва да обявиш ден за почистването по от рано за да сме свободни. :smt023
Изображение
kelemoke
новобранец
новобранец

Мнение от kelemoke »

колега аз не сам от там и не ходя по тази река но да ти кажа идея........съберете се няколко човека с кола и голями чували и съберете пластмасата ...после я предаите в пунк за вторични сурвини и с парите които няма да са толко малко може да се почерпите или да купите малки рибки и да зарибите реката ! тук в софия има хора повечето цигани които обикалаят кариерите и събират пластмасовите бутилки и ги ввръщат и с това преживявАТ !
TRANSKI RIBAR
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от TRANSKI RIBAR »

Уке,всъщност си събрал всички бутилки не ни пращай за зелен хайвер...сега с тех си палиш фабриката за бурканиране на хайверен таран и платика :mrgreen: :mrgreen:
chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
1.3.1.2.
Аватар
Стефан Георгиев
новобранец
новобранец

Мнение от Стефан Георгиев »

всички тия боклуци са от рибари гледам ги отива за риба с три туби бира и всичко хвърля в реката.нема оправия чистим и пак същата работа
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

Владоооо,
Всяка година е този кошмар на това и на мнооооооого още места.
Чистя от мното години и няма надмогване!
И не е само от рибари, а реката влачи много боклук от Перник и кварталите.
Няма сила да спре българите в разрушаването и замърсяването на ...... всичко.
Вече спрях и да се ядосвам,
Защото аз ще пукна, но свинете - не!
Те дори и не забелязват мърсотията!
Аватар
nikolaiiliew
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от nikolaiiliew »

:prayer: :prayer: :prayer: Адмирации...
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Аватар
naso
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от naso »

Язък. Там под бутилките се сбираха йедрите клендаци :D
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата