Закриване с малко рибки

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Закриване с малко рибки

Мнение от Златев »

След двата немного силни излета през тази ранна пролетта, дойде време и на забраната.
Това беше и последната възможност преди лятото пак да посетим яз. Цонево.
Още през есента, разцъквайки костурчета на силикон, си харесахме заливчетата над Ченге. Нивото тогава беше ниско и разкриваше стръмен бряг, с изровени и ясно изразени шкарпове. Тъкмо да се вдигне с 3-4 метра язовирът и да залее тези удобни места.
А ситуацията беше точно такава. Но за целта трябва да намерим подстъп към въпросните места. Там, където преди време паркирахме и вървяхме беше под поне 2 метра вода.
Огрени от младото слънце, окъпани до коленете от роса, вървейки през птича песен и зелено море от свежи стръкчета трева, набелязахме обходния маршрут.
Последва спускане покрай нивя и дерета. Определено не е път за дъждовно време, но пък денят обещаваше да е слънчев и топъл.
Заели вече позиция се засуетихме в разполагане, разпъване, забъркване, объркване, заплитане, псуване и...
След около 20-ина минути вече седяхме в столовете, плувките се оглеждаха в спокойната вода на заливчето. Няколко цамбурвания нарушиха идилията, последвани от дъжд от червейчета. Сега вече можехме да сипем и по кафе, чакайки първите кълванета.
Лежах на дъното с целия повод. Появи се лек ветрец и подводно течение, а ми се искаше стръвта да е статична.
След около 30-ина минути висене така минах на 10см над дъното. Моментално последва първата рибка. Аха! Тука са бабушките!
Или... по-скоро не бяха.
Започна "голямото надлъгване".
Плахи потапяния, с липсващо чевейче и прекратяване на атаките. И така цял ден. Много мудни и трудни рибки. Все пак чат-пат имаше хубави сигурни повличания, които водеха при нас хубави бабки.
Отново баща ми беше по-добрият реализатор. Отчете се и с две нелоши костурчета. Пробва го разбойника и на джиг и на блесничка, но... той си искал пинките! :lol:
А времето беше топло, слънчево, цветно. Край нас се лееха неспирните напеви на всякакви птички.
Един, два, три провлачени тона за настройване и последваше 3-4 минутна песен, събираща в себе си и пролет, и живот, и жажда, и щастие.
От селото насреща се чуваха тихите "селски" шумове от животни.
Ако изключим звъненето на служебния телефон, напълно се бях потопил в спокойствието на този тринайсти ден от четвъртия месец, в 2013-тата година след новото летоброене...
Приближаващ се тътен и един по-намусен облак, обаче, бързо ни събуди. Трябваше в кратко време да съберем катуна и да се изнесем нагоре по склнона. Не ми се проверяваха възможностите на реното да се справя с кал, вода и 10-12% наклон.
Запотени и доволни от деня, поехме към дома. Минахме през тук-там да огледаме красотата на любимия язовир, който се беше понамръщил на идващите светкавици... Чао! До юни месец!
До късно през нощта в ушите все още кънтяха птичите песни, очите ми бяха уморени от взиране в слънчевите вълнички около плувката... Почти нямаше рибки, но "това ли е най-важното"? :D

ПП
Ето и някоя снимка от телефона ;) Намалил съм качеството, за да са по-малки уж, ама май не станаха много хубави...

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Аватар
Martin Angelkov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Закриване с малко рибки

Мнение от Martin Angelkov »

много хубав репортаж и добре сте си изкарали деня в природата :smt023
Само две неща на този свят са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн
Аватар
rockeagle35
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от rockeagle35 »

Благодаря за готиния разказ, колега, разтовари ме през гадния понеделник поне за малко... направо като Йовков пишеш, евала! И, разбира се, нелошо закриване! =)
Пишете на кирилица ! Не е едно и също "Пенка отиде на къра." и "Penka otide na kura."!
kalmat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kalmat »

супер излет колега.добре си си изкарал,а и мястото е супер.аз последния път като ходих на диво място на цонево,през гори и ниви,са загубих и ма спаси дългополската полиция :D
Аватар
pano64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pano64 »

Супер разказ и супер природа. :smt006
Изображение
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

Евалата Ванка, много готини снимки, дори и от телефона.
Аватар
rikitikitavi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rikitikitavi »

напълни ми душата
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

Благодаря, колеги! Дано и след забраната има какво да споделяме. ;)

ПП
А Йовков си е Йовков, недостижим. Което ме подсеща какво да подхвана за четиво за приспиване в края на работния ден, благодаря. ;)
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”