Помощ за избор на мач

Модератор: sapuna

Mollier
новобранец
новобранец

Помощ за избор на мач

Мнение от Mollier »

Здравейте колеги , искам да си купя нов мач но не знам какъв да е като си харесам некоя гъостерица все ми казват че не си заслужава парите за името... та понеже знам че тук има хора където разбират от тези пръчки да ме посъветват бюджета за пръчка ми е 300-400 лв макарата си имам.

П.с благодаря предварително.
жоро–ц
новобранец
новобранец

Re: Помощ за избор на мач

Мнение от жоро–ц »

Mollier написа:Здравейте колеги , искам да си купя нов мач но не знам какъв да е като си харесам некоя гъостерица все ми казват че не си заслужава парите за името... та понеже знам че тук има хора където разбират от тези пръчки да ме посъветват бюджета за пръчка ми е 300-400 лв макарата си имам.

П.с благодаря предварително.

Колега,виж този....добър е
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=3125" onclick="window.open(this.href);return false;
bushido1964
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bushido1964 »

Според мен в границите на този бюджет много добър избор е Shimano Speed Master 4.20 m.,20gr. (359 лв.в някои сайтове). :) Ползвам го от една година.Няма да съжаляваш... :)
жоро–ц
новобранец
новобранец

Мнение от жоро–ц »

Прав е колегата за този мач,който е една идея по-мек и значи по-голям кеф при вадене....лично аз ползвам телемач 4,50 м на Тубертини с акция 15-50 г.Много стегната пръчка,става и за риболов на река - скобар,морунаж..Въпрос на личен избор все пак
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Колега дай малко яснота за какви риби го търсиш и със какви параметри да е горе долу :)
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

От много препоръки, ще ти се завие свят и сигурно по-трудно ще си арешеш нещо :? . Взимай парата, отивай в магазините и на място самата сопа ще ти се обади, твоя ли е или не. От ръката и личната проба по точен критерии няма :wink: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Mollier
новобранец
новобранец

Мнение от Mollier »

PikeM написа:Колега дай малко яснота за какви риби го търсиш и със какви параметри да е горе долу :)
Ами използвам го глвано за риболов в големи гЪолове като Васил Коларов ( голям беглик ) , сега през забраната ще посетя и платените дупки да си направя кефа , предимно търся да ловя костур, червеноперка , каракуди , мряна на куршум , и ако няма във водоема друга риба се примирявам и търся да хвана шарко щото пък без риба не е кеф, предпочитам да ловя на подвижна плувка така че ако може водачите да са една идея по широки за да минава силиконовото стопирче :)
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

Mollier написа:... така че ако може водачите да са една идея по широки за да минава силиконовото стопирче :)
Каквато и пръчка да си избереш, тез стоперчета дето ще минават през водачите те съветвам да ги смениш със стопер възел/възли. Дори и да успеят да минат, постоянно се местят нагоре/надолу.
жоро–ц
новобранец
новобранец

Мнение от жоро–ц »

Колега,забрави за всякакви стопере и тем подобни щуротии,които се продават...Възли само от по-дебело влакно - това е истината и винаги прави по два :)
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

жоро–ц написа:Колега,забрави за всякакви стопере и тем подобни щуротии,които се продават...Възли само от по-дебело влакно - това е истината и винаги прави по два :)
:o :smt017 Как така от по-дебело влакно.....? Като го затегнеш и се опиташ да промениш дълбочината, основното веднага ще ти се накъдри/или скъса/, по - до бре стоп-възли от същото влакно и то желателно два възела :wink: . Можеш да експериментираш и с различни видове конци, някъде последно гледах предложение и с зъбни конци/но не съм пробвал/.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Zvqr
новобранец
новобранец

Мнение от Zvqr »

Аз само с конци ги правя
жоро–ц
новобранец
новобранец

Мнение от жоро–ц »

antivik написа:
жоро–ц написа:Колега,забрави за всякакви стопере и тем подобни щуротии,които се продават...Възли само от по-дебело влакно - това е истината и винаги прави по два :)
:o :smt017 Как така от по-дебело влакно.....? Като го затегнеш и се опиташ да промениш дълбочината, основното веднага ще ти се накъдри/или скъса/, по - до бре стоп-възли от същото влакно и то желателно два възела :wink: . Можеш да експериментираш и с различни видове конци, някъде последно гледах предложение и с зъбни конци/но не съм пробвал/.
хахаха....а със същото влакно няма ли да се скъса по тази логика????Ака си на макарата с 0,16,възела ти е 0,20 - 0,22 и нямаш проблеми, а и самото мачово влакно е твърдо и нямаш проблем с накъдранията
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Човека питаше за въдица,а вие заформихте обичайната дискусия за стопер възлите,щом си е свикнал със силиконови стопери нека си ги ползва няма никакъв проблем само да слага 2 един до друг
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

А относно въдицата за тези пари има доста добри решения

http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... ubgroup=54" onclick="window.open(this.href);return false;

http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... ubgroup=54" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.ribolovec.com/shop/product/6 ... maver.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.aquasport-n.com/%D0%BC%D0%B0 ... h-pid=4707" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.aquasport-n.com/%D0%BC%D0%B0 ... h-pid=3993" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
nikolaiiliew
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от nikolaiiliew »

+1 за Colmic`а! Много добра изработка!
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”