бензинов примус "ШМЕЛЬ"

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
YAROSHKH
научил се да хвърля
научил се да хвърля

бензинов примус "ШМЕЛЬ"

Мнение от YAROSHKH »

горд собствеик съм на такъв примус. Работи на бензин, и мога да кажа, че е по-добър от газови котлони. Има единствен недостатък - необходимо е предварително подгряване. И ако се свикне с този недостатък, е перфектен за походни условия.
А ,има и втори недостатък.... падат му частите, и затова моят сега е без металната капачка с дюзи. Та, сега си търся такъв. Или части към него...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
CrossFire
разбира нещата
разбира нещата

Re: бензинов примус "ШМЕЛЬ"

Мнение от CrossFire »

Какво ще рече "предварително подгряване" ?
Какви са плюсовете пред газовия котлон?
Благодаря!
Изображение
Аватар
bojinov_86
новобранец
новобранец

Мнение от bojinov_86 »

Да добавя ... и аз имах такъв боклук - изхвърлих го.... ! Има още един недостатък и това беше ,че постоянно смърди от него на бензин все от някъде таеше... Купих си едни оригинален газов и край !
Не се страхувай от врага,който те атакува, а от фалшивия приятел,който те прегръща!
YAROSHKH
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от YAROSHKH »

подгряването става със наливането на спирт за горене в едно лигенче, което не се вижда от снимката. А, плюсовете които аз виждам, е че се влияе по-малко от вятър, и огъня е по-силен. Да не говорим за габарити, и независимост при доливане на гориво.
А, за смърдене..не знам как смърди, след като моят е здрав, и не тече отникъде. Може би , след време и при мен ще засмърди, но засега се държи. Ще се радвам ако някой колега преди да си изхвърли неговият ми продаде въпросната чашка... ;)
indzaghi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от indzaghi »

С извинение към колегата,но това са отживелици.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

:? Този като го гледам има нужда от помпане....моя руски също е бензинов, не му трябва помпане и мисля е доста по-малък от този. Мирише на бензин само докът го подгрея/що не мъкна с мен допълнително спирт, а си ползвам бензиня/ или ако го олея при пълнене.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”