Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Безброй уклеи на яз. Искър
- Martin Angelkov
- научил се да хвърля
Безброй уклеи на яз. Искър
Здравейте колеги,
вчера реших да направя може би последния си излет преди забраната на яз. Искър. Алармата беше навита за 4:00 и в 4:35 бях натоварил багажа в колата и гас... Минах за кафе през бензиностанциата и потеглих към целта... направи ми впечатление как на колата и ставаше доста студено, минавайки през дефилето
http://prikachi.com/images.php?images/92/6105092p.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/95/6105095B.jpg
До водата се настаних около 6 часа....приготовления на такъми, захранки и тн. и около 7 зачаках...да, обаче до 9:30 нито едно пипване, а и почти бях умрял от студ...от дясно на мен имаше колеги със сериозен арсенал с фидери в ръце и хващаха доста добри (поне от мойта гледна точна) платики
...мислех си "нищо, и на моя мач ще му дойде времето" .... така и стана: малко преди 10 часа се започна доста резултатен риболов на улеи.... бях с 3 гр. плувка и като видях какво се събра на мойта захранка и веднага смених с 1 гр. и 14-ка камасан B511....от там нататък гол след гол....супер кеф, въпреки, че не отидох с цел уклеи...около 13 часа вече бях хванал достатъчно и реших да се прибирам...тръгнах си с 39 броя, а ако бях останал и след обяд сигурно щяха да са около 200
но няма смисъл.... тези, които имах вече ми бяха напълно достатъчни за днес за мачовете по ТВ
пп: на последната снимка се виждат цигари, но всичките, заедно с останалите ми боклуци са събрани и изхвърлени, както винаги!
Наслука!
вчера реших да направя може би последния си излет преди забраната на яз. Искър. Алармата беше навита за 4:00 и в 4:35 бях натоварил багажа в колата и гас... Минах за кафе през бензиностанциата и потеглих към целта... направи ми впечатление как на колата и ставаше доста студено, минавайки през дефилето

http://prikachi.com/images.php?images/92/6105092p.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/95/6105095B.jpg
До водата се настаних около 6 часа....приготовления на такъми, захранки и тн. и около 7 зачаках...да, обаче до 9:30 нито едно пипване, а и почти бях умрял от студ...от дясно на мен имаше колеги със сериозен арсенал с фидери в ръце и хващаха доста добри (поне от мойта гледна точна) платики

пп: на последната снимка се виждат цигари, но всичките, заедно с останалите ми боклуци са събрани и изхвърлени, както винаги!
Наслука!
Последно промяна от Martin Angelkov на Нед Апр 21, 2013 5:09 pm, променено общо 1 път.
Само две неща на този свят са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- nikolaiiliew
- сериозен играч
Re: Безброй улеи на яз. Искър
Уклейомания
Браво за излета и евала за събирането на боклука! 

Последно промяна от nikolaiiliew на Нед Апр 21, 2013 8:40 pm, променено общо 1 път.
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
- pacho109
- сериозен играч
Re: Безброй уклеи на яз. Искър
Адмирации 

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
-
- разбира нещата
Яко чаушани
Ще се лее бира 

Уклея си е пролетна риба, задължително е да се направи една трапеза
Не искам да звуча менторски, но ако целта ти е била платика, а си нацелил уклей, то задължително имаш грешки в монтажа и захранката

Не искам да звуча менторски, но ако целта ти е била платика, а си нацелил уклей, то задължително имаш грешки в монтажа и захранката

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- diavolo666
- вече хвърля и на тежко
Уклей-това е рибата:supz:
ЕДИН СВЯТ,ЕДИН ГРАД-СТАРА ЗАГОРА,ЕДИН ОТБОР -"БЕРОЕ" ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ!!!
- Martin Angelkov
- научил се да хвърля
имам, така е....въобще не съобразих да си подготвя такъм за дъно, а пред мен беше доста дълбоко... дори и подвижна плувка не можех да сложа, че съм си загубил силиконовите стоперчета, а не знам как се прави стопер-възелnaskobo написа:Уклея си е пролетна риба, задължително е да се направи една трапеза![]()

Само две неща на този свят са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- Bob Nudd
- ще става разбирач
Хубав риболов си направил.
Ето и нагледно:

Задължително оставяш "мустачките" по-дълги. Важно при риболова на платика е стръвта да ти лежи на дъното.

Все едно връзваш кука с лопатка на повод, основното влакно ти се явява като рамото на куката.Martin Angelkov написа: имам, така е....въобще не съобразих да си подготвя такъм за дъно, а пред мен беше доста дълбоко... дори и подвижна плувка не можех да сложа, че съм си загубил силиконовите стоперчета, а не знам как се прави стопер-възел
Ето и нагледно:

Задължително оставяш "мустачките" по-дълги. Важно при риболова на платика е стръвта да ти лежи на дъното.

Коце © написа:"Секс с манекенка" няма да донесе такъв кеф брат!![]()
![]()
- Martin Angelkov
- научил се да хвърля
благодаря ти, колега 

Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн