Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Внимание!
Въпроси свързани с морския риболов.
naRiba.com

Форум

Забрана?
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Тука нещо си в грешка...иларията във Варна от 1 седмица сме я метнали...вярно че е боклуджа ,но не е като да си капо, а за зарганата много хора хванаха...които имаха нерви да въртят с часове за 2-3 зарганиkokicha написа:Еми да ...то зарганата и иларията .. и да искаш .. сега неможеш да ги хваниш

За бракониерите само слънчаци
!

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Не му са сърди на колегатаLocal написа:А бе момко ти не разбра ли че за тези риби които питаш забрана няма!!!kokicha написа:Е да ... може и да се хваща ... но .. ми трябва ... До кога е забраната за попчета, до кога за зарган и до кога за илария ??
Ходи и хващай по което време искаш

Миналата година помня ,че с батя ни Милен към 15-16 май открихте сезона и иларията тас година по-рано бегайте да откривате

За бракониерите само слънчаци
!

- даката
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Забрана?
Ако ще ловиш с мрежи ...си в забаната човече.kokicha написа:До кога е забрана за риболов по морето?
Искам да знам до кога е забраната за:
Кая
Зарган
Илария
Някой може ли да ми предостави тази информация ?
Грабни пръчките и притесненията ти отпадат

риба къща няма-риба време няма
-
- и господ не е толокова добър
Ето брат.
МИНИСТЕРСТВО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ГОРИТЕ
ЗАПОВЕД
№ РД09-225/11.04.2007
На основание чл. 32, ал. 1, 2 и 4 от Закона за рибарство и аквакултури (ЗРА) във връзка с установяване на срокове за забрана на улов на риба и други водни организми през размножителните периоди на видовете във водите на Черно море, р. Дунав и вътрешните водоеми и след съгласуване с министъра на околната среда и водите с писмо № 12-00-367/04.04.2007 г.
Н А Р Е Ж Д А М:
Определям режима за риболов в рибностопанските обекти по чл.3, ал. 1, т. 1 и 2 от ЗРА както следва:
1. През 2007 година действа режима за риболов, определен в Приложение № 1 на Закона за рибарство и аквакултури с изключение на пролетно-лятно размножаващите се риби.
2. Обща пълна забрана за всички пролетно-лятно размножаващи се риби във вътрешните водоеми в срок от 46 дни от 10 април до 25 май 2007 г. включително.
3. В българския участък на р. Дунав, забраните за улов на риба са както следва:
3.1. Обща пълна забрана на всички видове риби за срок от 46 дни през периода от 10 април до 25 май 2007 г. включително.
3.2. Забрана за улов на есетровите риби за срок от 60 дни през периода от 10 април до 08 юни 2007 г. включително.
3.3. Забрана за улов на карагьоз (дунавска скумрия) за срок от 32 дни през периода от 10 април до 11 май 2007 г. включително.
4. Всички стационарни и други заложени риболовни уреди да бъдат извадени от водата преди началото на забраните по т. 3 под контрола на инспекторите по риболовен надзор от съответните териториални звена на ИАРА.
5. Забранява се улова на калкан във водите на Черно море за срок от 60 дни през периода от 2 май до 30 юни 2007 г. включително.
6. Забранява се улова на попчета с мре жени уреди във водите на Черно море за срок от 30 дни през периода от 20 април до 19 май 2007 г. включително.

МИНИСТЕРСТВО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ГОРИТЕ
ЗАПОВЕД
№ РД09-225/11.04.2007
На основание чл. 32, ал. 1, 2 и 4 от Закона за рибарство и аквакултури (ЗРА) във връзка с установяване на срокове за забрана на улов на риба и други водни организми през размножителните периоди на видовете във водите на Черно море, р. Дунав и вътрешните водоеми и след съгласуване с министъра на околната среда и водите с писмо № 12-00-367/04.04.2007 г.
Н А Р Е Ж Д А М:
Определям режима за риболов в рибностопанските обекти по чл.3, ал. 1, т. 1 и 2 от ЗРА както следва:
1. През 2007 година действа режима за риболов, определен в Приложение № 1 на Закона за рибарство и аквакултури с изключение на пролетно-лятно размножаващите се риби.
2. Обща пълна забрана за всички пролетно-лятно размножаващи се риби във вътрешните водоеми в срок от 46 дни от 10 април до 25 май 2007 г. включително.
3. В българския участък на р. Дунав, забраните за улов на риба са както следва:
3.1. Обща пълна забрана на всички видове риби за срок от 46 дни през периода от 10 април до 25 май 2007 г. включително.
3.2. Забрана за улов на есетровите риби за срок от 60 дни през периода от 10 април до 08 юни 2007 г. включително.
3.3. Забрана за улов на карагьоз (дунавска скумрия) за срок от 32 дни през периода от 10 април до 11 май 2007 г. включително.
4. Всички стационарни и други заложени риболовни уреди да бъдат извадени от водата преди началото на забраните по т. 3 под контрола на инспекторите по риболовен надзор от съответните териториални звена на ИАРА.
5. Забранява се улова на калкан във водите на Черно море за срок от 60 дни през периода от 2 май до 30 юни 2007 г. включително.
6. Забранява се улова на попчета с мре жени уреди във водите на Черно море за срок от 30 дни през периода от 20 април до 19 май 2007 г. включително.

- Local
- учете се от него
А бе ей младеж чети правилно .... този срок който си цитирал е за рибите които се размножават във вътрешните водоеми на нашата мила родина! А забраната за попчето е :kokicha написа:Тук спадат и попчетата ....snegk написа: 3.1. Обща пълна забрана на всички видове риби за срок от 46 дни през периода от 10 април до 25 май 2007 г. включително.
6. Забранява се улова на попчета с мрежести уреди във водите на Черно море за срок от 30 дни през периода от 20 април до 19 май 2007 г. включително.
Забранява се улова му само с мрежи , а не риболова му с въдица!!!
Така че забрана за рибите които ти питаш и искаш да ловиш с въдица - просто няма!
Айде марш за риба

Клавиатура риба не лови!!!
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Извинявам се, че съм те ядосал... но просто тоз моя съсед дето ми се прай на голям рибар ми вика "Има забрана как ще ходиш на морето, ще ти земат всичко, забранено е до средата на юни" и аз му викам "Неможе да е така...", че искам да му докожа .. и Ви благодаря, и най-вече, че ми копирахте това от министерството! Ако може линк да ми дадете .... към него..а snegk??