Язовири около Търговище

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Sandalla
новобранец
новобранец

Язовири около Търговище

Мнение от Sandalla »

Би било прекрасно ако споделите инфо за язовирите(и рибата в тях) в радиус на 50км от Търговище! :D
Аватар
Fishing_Fan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Fishing_Fan »

знам за един хубав язовир, и той е Буховци(Фисек),статута му е частен,таксата не знам,иначе в него се среща едра каракуда и бабушка,уклейка,костур и сулка в големи количества,срещат се още шаран,толстолоб и бял амур :)
riibok
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от riibok »

През време на забраната може да се пробваш на "Фисека"-Fishing_Fan ти е писал подробно каква риба има,обикновено дава таранка по то ва време и сулка.Ако искаш-яз."Ломци"-намира се м-у Попово и Разград...около 50 км. от Т-ще.Излиза едра таранка,червеноперка,облес,сулка,всички в добри размери и количества,когато реши да дава!Плащаш 3 лв. на пръчка,рибата-не.Язовира на с. Пресиян-освен риболовен билет плащаш още 13 лв.в ловното и ловиш на още два язовира освен Пресиянския.За останалите язовири след забраната предполагам-знаеш :D
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Яз. "Росина" , на 2 - 3 км от едноименното село , също е близо до Търговище . Миналата година даваше шарани до 5 кг . и амури между 4 - 7 кг на медна царевица . Много е удобен за преспиване , защото има бунгала . Обаче лошото е , че когато миналата година , ако не се лъжа м. октомври отидох до там защото времето беше дъждовно и до други язовири се стигаше трудно , бях неприятно изненадан като видях колко е източен , имаше вода само пред стената . Разбрах , че са се сменяли арендаторите . Сега се носят слухове че пак има риба но аз не съм оптимист , та ако някой знае повече и на мен ще ми е интересно , защото язовира не е малък и там си е балкан , удобен за риболов и за почивка .
Sandalla
новобранец
новобранец

Мнение от Sandalla »

Благодаряви много за инфото.От оферта за Ломци смятам да се възползвам:).Относно Фисека освен таранка на половин час и дребна сулка друго не излиза.Вчера ходих на Овчарово , арендатора не пуска ,днес опитах на Светлен-трагична работа.След това се отбихме през въпросната Росина(3 лв. на пръчка,много рибари,никаква риба и почти няма вода).Баячево го изпуснаха и май май остава да чакаме откриването на сезона.
Ако имате инфо за Буйново или някой друг платен язовир ще ви помоля да споделите.Благодаря предварително.НАСЛУКА
barabinara
новобранец
новобранец

.

Мнение от barabinara »

Здравейте колеги,
миналата седмица пътувах до Варна и минах покрай един язовир на около десет километра след Търговище от дясно на пътя. Имаше ресторант и нещо като бунгала. Може и да сте го споменали в по-горните постове, но не познавам региона :oops: .Интересно ми е, тъй като и тази седмица ще ходя натам, какъв е статута на водоема и заслужавали си да се пробва на него.
Поздрави!!!
Аватар
Fishing_Fan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Fishing_Fan »

barabinara : язовира за който говориш е Буховци/Фисек/,писал съм за него по нагоре,в темата
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Колега Sandalla , в понеделник бях на яз . Ломци и бях хвърлил близко до стената , защото сутринта беше валяло и не ми се рискуваше да отида към плиткажа ( после съжелявах , беше почти сухо ) . До към обяд хванах 7 каракуди ( по около 400 гр . едната ) и една червенопера , работих на цял торен червей с директен телескоп - 7- ца . Мислех да хвърлям за бяла риба но се отказах , защото излизат на дълбокото само писалки , но ако отидеш към плиткажа ( в посока фургона на рибарите ) и успееш да си извадиш местна рибка , може да удари нещо добро , особено рано сутринта . Там излиза и повече каракуда , но да знаеш всичко е относително и ден с ден не си прилича . Казвам ти го за да не ме сърби г . . а после !
Но смятам , че като захраниш добре няма да скучаеш . И още нещо , не се връзвай на приказките на пазача , той на тия дето са на дълбокото казва че кълве на плиткото , а на тези от плиткажа че кълве на дълбокото .
Наслука !
riibok
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от riibok »

Колега dimitar_,аз пък бях на "Ломци" в Неделя :) От 7.30 сутринта до 17.00 резултатът от 9 въдици/на трима души/...една каракуда 300 гр,една сулка около кило и две попчета.Лично аз-нищо :D Отидох пренавит за велик риболов,обаче...От целия язовир в дясно от нас Разградски колега улови три каракуди/цял рекорд/,на отсрещния бряг-нещо по-голямо,към два кг.,наверно шаран-единична бройка и туй-то!Вляво от нас имаше и двама щекари,на които нервите не издържаха и си тръгнаха в ранния следобед.Междувпрочем не бяха единствените,общия улов от всички колеги надали би надхвърлил 10 кг. :!: :!: :!: А само преди седмица имах добър улов там.СТранно как точно в почивните дни рибата спира да кълве :?:
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Не случайно казвам че ден с ден не си прилича , миналата седмица на почти същото място , трима човека общо извадихме ими няма 5 - 6 каракуди и няколко червенопери , или казано по друг начин една каракуда с една червенопера ми излезе около 10 - 11 левчета , но това не е най - важното . Не трябва да се забравя , че това не е рибарник , а язовир , плюс това се вижда как го кръстосват с лодка и какво става вечер само те си знаят . Между другото цяла зима са я трепали с ток , а предното лято исипваха амониева селитра .
Така че , трябва да свикнем с мисълта че ни чакат само за "пострижка" ! Но от собствен опит знам , че май месец дава добра сулка и едра каракуда която вече трябва да се търси на дъно , на качамак плюс торен червей или топче стиропор .
Изобщо колега ribok , аз по язовирите по - големи рибоци от нас не виждам ! Но малко им остава , като падне забраната , арендаторите да имат да взимат , дет се казва - ... да го ду . ат !!!
riibok
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от riibok »

Само да допълня!Извадих десетина рака -и то на соло.Бяха доста едрички и напълниха малка тенджерка.Има ги в доволни количества съвсем близо до брега :!:
drimdrim
новобранец
новобранец

Търговешкия язовир

Мнение от drimdrim »

Ами незнам как точно му е името, ама се намира във вилната зона(Момина чешма или е една дума търговишкия язовир), и всеки път като отида се чудиа защо толкова много хора ходят там, и все май, май никои нищо не изкарва. Виждал сам хора с по 7-8-9 въдици да чакат нещо да хванат, ама май само, и те като мен ходят колото да си губят времето. То лошо няма, ама лично сам следил абселютни изроди които близо 4 часа не станаха от столовете и смо повтаряха, "След 2 мин. се закача". Изомлението ми беше пълно когато единиа каза " Дай да изкараме живарника", след 1 мин. на една от въдиците изкараха цяло ПОПЧЕ. Бях удивен, разбирасе това и хванаха до края на излета си. Най-доброто решение според мен си е:

- 9-10 литра бира

- на блесна(малак номер излизат костурчета)

- да не отивате за риба а на питник(кебабчета, кювтета, пъжолки и т.н. да имате под ръка)

- ако хванете повече от 10 рибета за 4-5 часа да се чуствате победител из между всички рибари

- НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДА ПУСНЕТЕ РИБАТА ОБРАТНО ВЪВ ВОДАТА, ТАМ КЪДЕТО И Е МЯСТОТО.

- ако не хванете нищо, знайте че не сте само вие :)

- по всяко време, ако сте се запасили с пъвото и третото нещо по горе може да се качите на хижа Младост.

- наслука :)
Аватар
kosatkata
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kosatkata »

По горе описания язовир се казва Поляница.Много труден водоем в който се намира горе доло риба обаче е доста наплашена от мрежари както на повечето язовири.Иначе с упорстване се лови облес и дребна червеноперка но в съвсем минимални количества.Хората с многото въдици предполагам са опитвали да ловят сулка , но итам работата е малко повече на късмет отколкото майсторлък.Общо взето става повече за пикник отколкото за риболов.
satir
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Re: Язовири около Търговище

Мнение от satir »

нека малко да възобновя темата след 2 години мълчание. трябва ми малко прясно инфо за водоемите около Т-ще, понеже другата седмица плнувам един излет за някой ден.
ако някой може да даде актуално инфо с цени и къде е нужен билет ще съм благодарен.
основно ме интересуват платените водоеми (но платени на пръчка или човек, а не на кг риба). радиус около 50 км пак от т-ще е перфектно. благодаря предварително.
Поздрави
vasko123
новобранец
новобранец

Re: Язовири около Търговище

Мнение от vasko123 »

Яз.Ралица- 5 лева за две пръчки(вторник,петък и неделя ) има промоция по 3 кг. риба без пари,а през останалото време се заплаща на приемливи цени.Излиза едра каракуда,шаранчета до към 10кг.

Яз. до село Сейдол - 5 лева вход за 3 въдици.Рибата се заплаща 5 лева е шарана 18лв есетрата таранка 1.50лв за кг. Изключително доволно дава този язовир шаранчета от кило до към 7-8 кг. и като почне да кълве една цигара не можеш да изпушиш,есетрички до към килограм и половина.

Яз.Пресиян- 5 лева на пръчка и рибата се заплаща (основно кълве шаран,амур,и сулка туктаме)

Някои ако има инфо за фисека нека сподели.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”