Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Риболов Сладководен раздел Излети Водоеми и рекиЯзовири около Търговище
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Язовири около Търговище
Би било прекрасно ако споделите инфо за язовирите(и рибата в тях) в радиус на 50км от Търговище!
- Fishing_Fan
- разбира нещата
-
- разбира нещата
През време на забраната може да се пробваш на "Фисека"-Fishing_Fan ти е писал подробно каква риба има,обикновено дава таранка по то ва време и сулка.Ако искаш-яз."Ломци"-намира се м-у Попово и Разград...около 50 км. от Т-ще.Излиза едра таранка,червеноперка,облес,сулка,всички в добри размери и количества,когато реши да дава!Плащаш 3 лв. на пръчка,рибата-не.Язовира на с. Пресиян-освен риболовен билет плащаш още 13 лв.в ловното и ловиш на още два язовира освен Пресиянския.За останалите язовири след забраната предполагам-знаеш
- dimitar_
- сериозен играч
Яз. "Росина" , на 2 - 3 км от едноименното село , също е близо до Търговище . Миналата година даваше шарани до 5 кг . и амури между 4 - 7 кг на медна царевица . Много е удобен за преспиване , защото има бунгала . Обаче лошото е , че когато миналата година , ако не се лъжа м. октомври отидох до там защото времето беше дъждовно и до други язовири се стигаше трудно , бях неприятно изненадан като видях колко е източен , имаше вода само пред стената . Разбрах , че са се сменяли арендаторите . Сега се носят слухове че пак има риба но аз не съм оптимист , та ако някой знае повече и на мен ще ми е интересно , защото язовира не е малък и там си е балкан , удобен за риболов и за почивка .
-
- новобранец
Благодаряви много за инфото.От оферта за Ломци смятам да се възползвам:).Относно Фисека освен таранка на половин час и дребна сулка друго не излиза.Вчера ходих на Овчарово , арендатора не пуска ,днес опитах на Светлен-трагична работа.След това се отбихме през въпросната Росина(3 лв. на пръчка,много рибари,никаква риба и почти няма вода).Баячево го изпуснаха и май май остава да чакаме откриването на сезона.
Ако имате инфо за Буйново или някой друг платен язовир ще ви помоля да споделите.Благодаря предварително.НАСЛУКА
Ако имате инфо за Буйново или някой друг платен язовир ще ви помоля да споделите.Благодаря предварително.НАСЛУКА
-
- новобранец
.
Здравейте колеги,
миналата седмица пътувах до Варна и минах покрай един язовир на около десет километра след Търговище от дясно на пътя. Имаше ресторант и нещо като бунгала. Може и да сте го споменали в по-горните постове, но не познавам региона .Интересно ми е, тъй като и тази седмица ще ходя натам, какъв е статута на водоема и заслужавали си да се пробва на него.
Поздрави!!!
миналата седмица пътувах до Варна и минах покрай един язовир на около десет километра след Търговище от дясно на пътя. Имаше ресторант и нещо като бунгала. Може и да сте го споменали в по-горните постове, но не познавам региона .Интересно ми е, тъй като и тази седмица ще ходя натам, какъв е статута на водоема и заслужавали си да се пробва на него.
Поздрави!!!
- Fishing_Fan
- разбира нещата
- dimitar_
- сериозен играч
Колега Sandalla , в понеделник бях на яз . Ломци и бях хвърлил близко до стената , защото сутринта беше валяло и не ми се рискуваше да отида към плиткажа ( после съжелявах , беше почти сухо ) . До към обяд хванах 7 каракуди ( по около 400 гр . едната ) и една червенопера , работих на цял торен червей с директен телескоп - 7- ца . Мислех да хвърлям за бяла риба но се отказах , защото излизат на дълбокото само писалки , но ако отидеш към плиткажа ( в посока фургона на рибарите ) и успееш да си извадиш местна рибка , може да удари нещо добро , особено рано сутринта . Там излиза и повече каракуда , но да знаеш всичко е относително и ден с ден не си прилича . Казвам ти го за да не ме сърби г . . а после !
Но смятам , че като захраниш добре няма да скучаеш . И още нещо , не се връзвай на приказките на пазача , той на тия дето са на дълбокото казва че кълве на плиткото , а на тези от плиткажа че кълве на дълбокото .
Наслука !
Но смятам , че като захраниш добре няма да скучаеш . И още нещо , не се връзвай на приказките на пазача , той на тия дето са на дълбокото казва че кълве на плиткото , а на тези от плиткажа че кълве на дълбокото .
Наслука !
-
- разбира нещата
Колега dimitar_,аз пък бях на "Ломци" в Неделя От 7.30 сутринта до 17.00 резултатът от 9 въдици/на трима души/...една каракуда 300 гр,една сулка около кило и две попчета.Лично аз-нищо Отидох пренавит за велик риболов,обаче...От целия язовир в дясно от нас Разградски колега улови три каракуди/цял рекорд/,на отсрещния бряг-нещо по-голямо,към два кг.,наверно шаран-единична бройка и туй-то!Вляво от нас имаше и двама щекари,на които нервите не издържаха и си тръгнаха в ранния следобед.Междувпрочем не бяха единствените,общия улов от всички колеги надали би надхвърлил 10 кг. А само преди седмица имах добър улов там.СТранно как точно в почивните дни рибата спира да кълве
- dimitar_
- сериозен играч
Не случайно казвам че ден с ден не си прилича , миналата седмица на почти същото място , трима човека общо извадихме ими няма 5 - 6 каракуди и няколко червенопери , или казано по друг начин една каракуда с една червенопера ми излезе около 10 - 11 левчета , но това не е най - важното . Не трябва да се забравя , че това не е рибарник , а язовир , плюс това се вижда как го кръстосват с лодка и какво става вечер само те си знаят . Между другото цяла зима са я трепали с ток , а предното лято исипваха амониева селитра .
Така че , трябва да свикнем с мисълта че ни чакат само за "пострижка" ! Но от собствен опит знам , че май месец дава добра сулка и едра каракуда която вече трябва да се търси на дъно , на качамак плюс торен червей или топче стиропор .
Изобщо колега ribok , аз по язовирите по - големи рибоци от нас не виждам ! Но малко им остава , като падне забраната , арендаторите да имат да взимат , дет се казва - ... да го ду . ат !!!
Така че , трябва да свикнем с мисълта че ни чакат само за "пострижка" ! Но от собствен опит знам , че май месец дава добра сулка и едра каракуда която вече трябва да се търси на дъно , на качамак плюс торен червей или топче стиропор .
Изобщо колега ribok , аз по язовирите по - големи рибоци от нас не виждам ! Но малко им остава , като падне забраната , арендаторите да имат да взимат , дет се казва - ... да го ду . ат !!!
Търговешкия язовир
Ами незнам как точно му е името, ама се намира във вилната зона(Момина чешма или е една дума търговишкия язовир), и всеки път като отида се чудиа защо толкова много хора ходят там, и все май, май никои нищо не изкарва. Виждал сам хора с по 7-8-9 въдици да чакат нещо да хванат, ама май само, и те като мен ходят колото да си губят времето. То лошо няма, ама лично сам следил абселютни изроди които близо 4 часа не станаха от столовете и смо повтаряха, "След 2 мин. се закача". Изомлението ми беше пълно когато единиа каза " Дай да изкараме живарника", след 1 мин. на една от въдиците изкараха цяло ПОПЧЕ. Бях удивен, разбирасе това и хванаха до края на излета си. Най-доброто решение според мен си е:
- 9-10 литра бира
- на блесна(малак номер излизат костурчета)
- да не отивате за риба а на питник(кебабчета, кювтета, пъжолки и т.н. да имате под ръка)
- ако хванете повече от 10 рибета за 4-5 часа да се чуствате победител из между всички рибари
- НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДА ПУСНЕТЕ РИБАТА ОБРАТНО ВЪВ ВОДАТА, ТАМ КЪДЕТО И Е МЯСТОТО.
- ако не хванете нищо, знайте че не сте само вие
- по всяко време, ако сте се запасили с пъвото и третото нещо по горе може да се качите на хижа Младост.
- наслука
- 9-10 литра бира
- на блесна(малак номер излизат костурчета)
- да не отивате за риба а на питник(кебабчета, кювтета, пъжолки и т.н. да имате под ръка)
- ако хванете повече от 10 рибета за 4-5 часа да се чуствате победител из между всички рибари
- НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДА ПУСНЕТЕ РИБАТА ОБРАТНО ВЪВ ВОДАТА, ТАМ КЪДЕТО И Е МЯСТОТО.
- ако не хванете нищо, знайте че не сте само вие
- по всяко време, ако сте се запасили с пъвото и третото нещо по горе може да се качите на хижа Младост.
- наслука
- kosatkata
- ще става разбирач
По горе описания язовир се казва Поляница.Много труден водоем в който се намира горе доло риба обаче е доста наплашена от мрежари както на повечето язовири.Иначе с упорстване се лови облес и дребна червеноперка но в съвсем минимални количества.Хората с многото въдици предполагам са опитвали да ловят сулка , но итам работата е малко повече на късмет отколкото майсторлък.Общо взето става повече за пикник отколкото за риболов.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: Язовири около Търговище
нека малко да възобновя темата след 2 години мълчание. трябва ми малко прясно инфо за водоемите около Т-ще, понеже другата седмица плнувам един излет за някой ден.
ако някой може да даде актуално инфо с цени и къде е нужен билет ще съм благодарен.
основно ме интересуват платените водоеми (но платени на пръчка или човек, а не на кг риба). радиус около 50 км пак от т-ще е перфектно. благодаря предварително.
Поздрави
ако някой може да даде актуално инфо с цени и къде е нужен билет ще съм благодарен.
основно ме интересуват платените водоеми (но платени на пръчка или човек, а не на кг риба). радиус около 50 км пак от т-ще е перфектно. благодаря предварително.
Поздрави
Re: Язовири около Търговище
Яз.Ралица- 5 лева за две пръчки(вторник,петък и неделя ) има промоция по 3 кг. риба без пари,а през останалото време се заплаща на приемливи цени.Излиза едра каракуда,шаранчета до към 10кг.
Яз. до село Сейдол - 5 лева вход за 3 въдици.Рибата се заплаща 5 лева е шарана 18лв есетрата таранка 1.50лв за кг. Изключително доволно дава този язовир шаранчета от кило до към 7-8 кг. и като почне да кълве една цигара не можеш да изпушиш,есетрички до към килограм и половина.
Яз.Пресиян- 5 лева на пръчка и рибата се заплаща (основно кълве шаран,амур,и сулка туктаме)
Някои ако има инфо за фисека нека сподели.
Яз. до село Сейдол - 5 лева вход за 3 въдици.Рибата се заплаща 5 лева е шарана 18лв есетрата таранка 1.50лв за кг. Изключително доволно дава този язовир шаранчета от кило до към 7-8 кг. и като почне да кълве една цигара не можеш да изпушиш,есетрички до към килограм и половина.
Яз.Пресиян- 5 лева на пръчка и рибата се заплаща (основно кълве шаран,амур,и сулка туктаме)
Някои ако има инфо за фисека нека сподели.