Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Плаваща "мамка" за уклей
Модератор: Paublo_Eskobar
Плаваща "мамка" за уклей
Колеги,всички знаете колко важно е ритмичното подхранване при риболов на уклей. Реших да експериментирам с нещо като при риболова на толстолоба.В едно парче марля завих от захранката и малко бял червей,утежних с едно олово, и увесих това нещо с помощта на един стар тежък директен седмак на около 50 см.под повърхноста/виждах го/.Лекото течение помагаше образуването на облак.За ефекта сами се досещате.Разбира се може да се пробва и с присовки от захранка тип "технопланктон" и др.подобни. Вярвам,че съм бил полезен. Пробата беше направена на яз.Ал.Стамболийски. 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Плаваща "мамка" за уклей
Хмм
С един приятел преди два дни направихме целенасочен риболов на уклей.
По същия начин опитахме с рехава храна,но след като уловихме няколко дребни (при положение,че знаехме за наличие на едър уклей) променихме тактиката като доувлажнихме достатъчно храната за да не прави "облак". Точно след 2 минути заскубахме 17-18 сантиметровите гол след гол.Лично аз с лека петичка директен.Голем кеф.
Само да уточня,че дълбочината не беше повече от метър.
С един приятел преди два дни направихме целенасочен риболов на уклей.
По същия начин опитахме с рехава храна,но след като уловихме няколко дребни (при положение,че знаехме за наличие на едър уклей) променихме тактиката като доувлажнихме достатъчно храната за да не прави "облак". Точно след 2 минути заскубахме 17-18 сантиметровите гол след гол.Лично аз с лека петичка директен.Голем кеф.
Само да уточня,че дълбочината не беше повече от метър.