Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

За първи път на Шаново
- StoychevV
- разбира нещата
За първи път на Шаново
Привет
Вчера за сефте на Шаново.Още рано сутринта имаше колеги по местата...като благодаря на колега,съфоромец който ме опъти за места и като цяло пътя за пресевните
След като карах на сляпо в тъмното..харесах си една дупчица която изглеждаше така

Oт голям мерак..бързо подхранване,замятане на такъмчево и след няма и 4 минути кълване засечка..50-60см ластиче/1.6 хоп както вадя рибата на около метър два под повърхността...заби.Дърпане дърпане..та късане.След втори такъв случей..работата не беше на добре..отделно скъсах и 2-3 куки..извадих си спинарката,сложих си най-гадния силикон и почнах да опипвам пред мен..то де да беше пред мен а по цяла дължина някаква закачка широка 5-6метра..на 9 метра навътре..тате ловеше в съседната пролука...и вика при мен коордата на фидера се клати..като дърпаш.Отчаян изкарах 5.5 метровото чипче и залових дребосъци

вече около 12-13 часа слънцето увисна тежко пред нас..и ситуацията бе малко изнервяща..извадих живарника снимах рибките де някой в гьола де в кофата и решихме да огледаме района..ОСНОВНАТА ЦЕЛ..след час лутане разпитване и мерене на дълбочинки харесахме място 400-500метра по надолу от предходното

Нямах желание да разпъвам щеката затова продължих риболова си на мач и директен
Захранване,почти никакво чакане и рибките се врътнаха

Де перка

Платичка

защо не и морунажче
[/URL
По едно време и това се появи
[url=http://imageshost.ru/]
Докато го гледам и го снимам..плувчицата на чипа отлитна и бохооо поредното рибе

Къде дребни,по-едри риболова вървеше с пълна сила...
По към 17 часа поредното помпене на чипа засечка и вече..се усети повече тежест и борбеност..морунажче едно/две поколения по-голямо от масовите
На дистанция и дълбочина от около 4 метра дръпнах само едно ... едринко масово рибата на късо се ловеше

И така рибки се хващаха...жабите не млъкваха...слънцето греееше..времето за риболов намаляваше..а аз хващах последните си риби.

Около 2 часа преди залез,събирахме багажлъка че работата свършване няма
Общия улов от 2рото място

И така заделихме някое рибе,друго да расте и с усмивка на лице...пътя към вкъщи ме зове
Накратко за такъмчетат..забелязах че на фин такъм хапи повечко/на чипа работих с 12/0.8корди и 0,6 плувка и за първи път 20номер кукичка слагам...като откачена риба нямах или фитка или при мен
някакви си сасамески бяха
мачовете съответно 16/0.10 с по 14 куки и ваглерчета 1+1.5грама.
Ами това от мен..определено пресевните ми харесаха и с нетърпение чакам завръщането ми от едно трипче...да подходим по сериозно към риболова по тези прекрасни места.Лека вечер и упешна седмица
[img][img]

Вчера за сефте на Шаново.Още рано сутринта имаше колеги по местата...като благодаря на колега,съфоромец който ме опъти за места и като цяло пътя за пресевните

След като карах на сляпо в тъмното..харесах си една дупчица която изглеждаше така

Oт голям мерак..бързо подхранване,замятане на такъмчево и след няма и 4 минути кълване засечка..50-60см ластиче/1.6 хоп както вадя рибата на около метър два под повърхността...заби.Дърпане дърпане..та късане.След втори такъв случей..работата не беше на добре..отделно скъсах и 2-3 куки..извадих си спинарката,сложих си най-гадния силикон и почнах да опипвам пред мен..то де да беше пред мен а по цяла дължина някаква закачка широка 5-6метра..на 9 метра навътре..тате ловеше в съседната пролука...и вика при мен коордата на фидера се клати..като дърпаш.Отчаян изкарах 5.5 метровото чипче и залових дребосъци

вече около 12-13 часа слънцето увисна тежко пред нас..и ситуацията бе малко изнервяща..извадих живарника снимах рибките де някой в гьола де в кофата и решихме да огледаме района..ОСНОВНАТА ЦЕЛ..след час лутане разпитване и мерене на дълбочинки харесахме място 400-500метра по надолу от предходното

Захранване,почти никакво чакане и рибките се врътнаха

Де перка

Платичка

защо не и морунажче

По едно време и това се появи
[url=http://imageshost.ru/]

Докато го гледам и го снимам..плувчицата на чипа отлитна и бохооо поредното рибе

Къде дребни,по-едри риболова вървеше с пълна сила...

По към 17 часа поредното помпене на чипа засечка и вече..се усети повече тежест и борбеност..морунажче едно/две поколения по-голямо от масовите

На дистанция и дълбочина от около 4 метра дръпнах само едно ... едринко масово рибата на късо се ловеше

И така рибки се хващаха...жабите не млъкваха...слънцето греееше..времето за риболов намаляваше..а аз хващах последните си риби.

Около 2 часа преди залез,събирахме багажлъка че работата свършване няма

Общия улов от 2рото място

И така заделихме някое рибе,друго да расте и с усмивка на лице...пътя към вкъщи ме зове

Накратко за такъмчетат..забелязах че на фин такъм хапи повечко/на чипа работих с 12/0.8корди и 0,6 плувка и за първи път 20номер кукичка слагам...като откачена риба нямах или фитка или при мен

мачовете съответно 16/0.10 с по 14 куки и ваглерчета 1+1.5грама.
Ами това от мен..определено пресевните ми харесаха и с нетърпение чакам завръщането ми от едно трипче...да подходим по сериозно към риболова по тези прекрасни места.Лека вечер и упешна седмица

-
- новобранец
- diavolo666
- вече хвърля и на тежко
Re: За първи път на Шаново
Радвам се,че си успял лесно да намериш мястото,а и успяхме да се видим точно там
Добър риболов,надявам се другия път повече и по-едри рибета да хванете 

ЕДИН СВЯТ,ЕДИН ГРАД-СТАРА ЗАГОРА,ЕДИН ОТБОР -"БЕРОЕ" ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ!!!
- jasonsmith
- разбира нещата
Екстра сте се справили, като за първи път на ново място.. Ама според мен това бяха бабушки, а не червеноперки, а и част от другите рибки ми се струва че са платички

Има ли шанс на тия пресевни за костур на силикон - джигов риболов.
Чудесен ,репортаж
и снимките и рибите....

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колко много сом имаше в тези баластриерни преди години. От Ръжена до Зимница всичките имаха много риба. Сега вече всичко е изтарашено , изядено и изсрано. Радваме се на платички и перки. За излета и за споделянето 6+ колега, мястото е чудесно.
Когато няма риба.......не кълве!
- nikolaiiliew
- сериозен играч
Никой ли няма да каже нещо за костур на джиг?
- krezo_bg
- вече хвърля и на тежко
Чудесен излет и хубав репортаж.Нека и за напред да е така.
- Martin Angelkov
- научил се да хвърля
Супер репортаж, колега, и хубав и приятен риболовен излет 

Само две неща на този свят са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- Angel Ivanov
- новобранец
Евала колега супер излет.
Рано или късно, всеки рибар бива заразен от спининга ..