Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Първомайски риболов
- Vesko1
- сериозен играч
Първомайски риболов
Здравейте колеги и приятели!
То забраната няма спиране,но сърцето на риболовеца не може да изтрае 2 месеца без вода.А днес уж празник...кой на манифестация,кой на екскурзия, ,кой на кафе....а лудите като нас на риба.Затова с един мой приятел потърсихме алтернатива на един охраняван полудив (незарибяван скоро) водоем.Малко хора го знаят,затова бяхме спокойни ...и въпреки това когато пристигнахме...видяхме че няколко от дащните места на нулата на водоема са вече заети.Наложи се да се разделим на 20 метра един от друг...разделихме стръв ,захранка по равно и започнахме риболова.Аз лових на мач и фидер....тактика на мача плувка 6гр,основно 0,18..повод 0,16 флурокарбон (дебеличко ,но очаквах едри риби затова),кука №10-жълта.Стръв-млечна царевица от консерва и по един бял на куката.На фидера-0,22 основно 0,18 повод...Язовира ни посрещна с едно прекрасно утро,тиха и спокойна вода,пеят птички,..кукувички...идилия и спокойствие.

Направих си кътчето ,от което щях да ловя ,захраних с пелети,царевица и бял намятах фидера и мача...и си сипах едно голямо кафенце ,подплатено с една 100 милиметрова цигара.
"Работното" ми място изглеждаше ето така

Първия час си мина в затишие,няколко пипания на фидера и мача ,но тъй като стръвта беше обемиста явно дреболяци са се пробвали неуспешно.

Към 8,30...на мача изкарах шаранче към половинката.Условията на водоема са рибите веднага да се пускат,затова го пуснах още във водата.Малко след това фидера се отчете с ето този красавец към 2кг

Изкарах още няколко маломерни шаранчета на мача,които бяха пускани веднага.Към 11ч направих нова захранка по финна и....това ми беше грешката.Събраха се стадо уклеи мутанти..които налапваха огромното (за тяхната уста) царевично зърно заедно с висящия бял.Ужас.Наложи се да слагам по 2 царевички ,за да се отърва от тия нахалници...

Някои нахални уклеи гълтаха царевицата до "сливиците"

Кукоизваждача имаше доста работа.Най обичам такива водоеми,невъзможното става възможно и не се знае какво ще клъвне,разнообразна риба и всичко е късмет..Към обяд...си сипах биричка,и извадих яденето.Разпънах и чадърчето да ми прави сянка...и излумках 3 бирички с кеф,с местно-луканкова фракция за мезе.

По едно време приятелчето идва и вика..."Да ти имам скапания кеп"(той взе моя кеп при него)Викам му.."Ко стаа пич"..Оня не можах да го вкарам в твоя кеп..беше над 5кила и се откачи,па и Ст---н дойде"...
Викам -само заради Ст---н е станало...
Към 12...тотално спря всякакво кълване,защото мина най големия карък-Ст---н.Повечето от нашите среди го знаят ,тоя видиш ли го..па ако те заговори-край на риболова ти.И така оня ме сгащи като вадех уклей мутант...и вика."Бе как на царевица уклей бе"....после се усмихна ехидно и вика..."Който не може друго ,хваща уклей"....и след тия негови "божествени трели"...ми спря кълването тотално.Изпих си бирите...изпуших си цигарите-нъцки.Обаче явно съм бил по голям от "урокито" на Ст---н....защото към 14ч ми удари ето този красав-чо.

Викам си "Весе Весеее...урочасаха те".Всички шаранджии знаят ,че дойде ли амура..шарана си бие камшика.Това беше последната уловена риба от мен през този излет.В 15ч...натоварихме багажа...и чао на язовира.
Това беше за мен една чудесна "първомайска манифестация",за жалост без огромни "партийни секретари" с люспи по 5см.Нищо...другия път.
Наслука колеги ...и весели Великденски празници!!!!
То забраната няма спиране,но сърцето на риболовеца не може да изтрае 2 месеца без вода.А днес уж празник...кой на манифестация,кой на екскурзия, ,кой на кафе....а лудите като нас на риба.Затова с един мой приятел потърсихме алтернатива на един охраняван полудив (незарибяван скоро) водоем.Малко хора го знаят,затова бяхме спокойни ...и въпреки това когато пристигнахме...видяхме че няколко от дащните места на нулата на водоема са вече заети.Наложи се да се разделим на 20 метра един от друг...разделихме стръв ,захранка по равно и започнахме риболова.Аз лових на мач и фидер....тактика на мача плувка 6гр,основно 0,18..повод 0,16 флурокарбон (дебеличко ,но очаквах едри риби затова),кука №10-жълта.Стръв-млечна царевица от консерва и по един бял на куката.На фидера-0,22 основно 0,18 повод...Язовира ни посрещна с едно прекрасно утро,тиха и спокойна вода,пеят птички,..кукувички...идилия и спокойствие.

Направих си кътчето ,от което щях да ловя ,захраних с пелети,царевица и бял намятах фидера и мача...и си сипах едно голямо кафенце ,подплатено с една 100 милиметрова цигара.

"Работното" ми място изглеждаше ето така

Първия час си мина в затишие,няколко пипания на фидера и мача ,но тъй като стръвта беше обемиста явно дреболяци са се пробвали неуспешно.

Към 8,30...на мача изкарах шаранче към половинката.Условията на водоема са рибите веднага да се пускат,затова го пуснах още във водата.Малко след това фидера се отчете с ето този красавец към 2кг

Изкарах още няколко маломерни шаранчета на мача,които бяха пускани веднага.Към 11ч направих нова захранка по финна и....това ми беше грешката.Събраха се стадо уклеи мутанти..които налапваха огромното (за тяхната уста) царевично зърно заедно с висящия бял.Ужас.Наложи се да слагам по 2 царевички ,за да се отърва от тия нахалници...

Някои нахални уклеи гълтаха царевицата до "сливиците"

Кукоизваждача имаше доста работа.Най обичам такива водоеми,невъзможното става възможно и не се знае какво ще клъвне,разнообразна риба и всичко е късмет..Към обяд...си сипах биричка,и извадих яденето.Разпънах и чадърчето да ми прави сянка...и излумках 3 бирички с кеф,с местно-луканкова фракция за мезе.

По едно време приятелчето идва и вика..."Да ти имам скапания кеп"(той взе моя кеп при него)Викам му.."Ко стаа пич"..Оня не можах да го вкарам в твоя кеп..беше над 5кила и се откачи,па и Ст---н дойде"...

Към 12...тотално спря всякакво кълване,защото мина най големия карък-Ст---н.Повечето от нашите среди го знаят ,тоя видиш ли го..па ако те заговори-край на риболова ти.И така оня ме сгащи като вадех уклей мутант...и вика."Бе как на царевица уклей бе"....после се усмихна ехидно и вика..."Който не може друго ,хваща уклей"....и след тия негови "божествени трели"...ми спря кълването тотално.Изпих си бирите...изпуших си цигарите-нъцки.Обаче явно съм бил по голям от "урокито" на Ст---н....защото към 14ч ми удари ето този красав-чо.

Викам си "Весе Весеее...урочасаха те".Всички шаранджии знаят ,че дойде ли амура..шарана си бие камшика.Това беше последната уловена риба от мен през този излет.В 15ч...натоварихме багажа...и чао на язовира.
Това беше за мен една чудесна "първомайска манифестация",за жалост без огромни "партийни секретари" с люспи по 5см.Нищо...другия път.
Наслука колеги ...и весели Великденски празници!!!!

Последно промяна от Vesko1 на Сря Май 01, 2013 9:53 pm, променено общо 1 път.

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Първомайски риболов
Браво бре младеж. Отчел си празника, и рибки си извадил. Ние с Антивик бяхме на Чернооченския и освен няколко хубави каракуди и многооо слънчак хванахме и розов тен.
Когато няма риба.......не кълве!
- Vesko1
- сериозен играч
Мерси Пете ,то и аз тен хванах под чадъра ем.А каракудата си е супер,не е за подценяване като кеф!Нема се плашиш!Петър Недев написа:Браво бре младеж. Отчел си празника, и рибки си извадил. Ние с Антивик бяхме на Чернооченския и освен няколко хубави каракуди и многооо слънчак хванахме и розов тен.

Веско,Веско, спирка нямаш!
И на тебе в рибарската кръв,вместо червени кръвни телца,циркулират рибарски кукички!!!
Поздрави за репортажа и весели празници!
И на тебе в рибарската кръв,вместо червени кръвни телца,циркулират рибарски кукички!!!

Поздрави за репортажа и весели празници!

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- Vesko1
- сериозен играч
Тва за кукичките ме разби тотално Телескопе!Телескоп написа:Веско,Веско, спирка нямаш!
И на тебе в рибарската кръв,вместо червени кръвни телца,циркулират рибарски кукички!!!![]()

Весели празници , чудесен риболов

- antivik
- кандидат преподавател
Браво Весе, весели празници и на тебе, и още по-големи, а инак при нас градацията на тена е според зависи при мен бая стигна до червеното.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- Vesko1
- сериозен играч
Весели празници и на теб Вик.Той тена докато не го обелим няколко пъти през лятото по риби-не става.antivik написа:Браво Весе, весели празници и на тебе, и още по-големи, а инак при нас градацията на тена е според зависи при мен бая стигна до червеното.

- Антон Тонев
- сериозен играч
Мискинин.Браво бре
.Сори още веднъж за двата монтажа от оня ден.Провери ли у вас,за кордата дето говорехме.Пиши на ЛС къде е това гьолче.

Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
- Vesko1
- сериозен играч
Металните хранилки правят такива поразии Тони,ти вина нямаш.Влакното е на тая фирма ,само че черно,от преди е взимано сега го нямаАнтон Тонев написа:Мискинин.Браво бре.Сори още веднъж за двата монтажа от оня ден.Провери ли у вас,за кордата дето говорехме.Пиши на ЛС къде е това гьолче.
http://www.bulit2000.com/prowess-operator-camo" onclick="window.open(this.href);return false;

- antivik
- кандидат преподавател
А-а-а ич няма да чакам лятото, още утре -други ден, като му ударя един-два туризма с каячето и ме продуха вятъра, па и слънчасам малко и съм готов, а за риболовите ще търсим платеното.Vesko1 написа:Весели празници и на теб Вик.Той тена докато не го обелим няколко пъти през лятото по риби-не става.antivik написа:Браво Весе, весели празници и на тебе, и още по-големи, а инак при нас градацията на тена е според зависи при мен бая стигна до червеното.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Браво, колега! И за излета, и за репортажа!
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
- nikolaiiliew
- сериозен играч
Чудно местенце!Поздравления и весели празници!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн