Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Домашно приготвено олово
Модератор: emo vasilev
- Дилян
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Домашно приготвено олово
Много рядко откривам по магазините (поне по нашия край) плоско олово с малък грамаж.
В случая на мен ми трябваше за риболов на мряна на така нареченото "леко дънце" затова реших да си направя сам.
За целта събрах всички стари, дефектни оловни съчми които се търкаляха ненужни по кутии и чекмеджета.Измайсторих си един съд от стар дезодорант,и ги стопих на един газов котлон. За калъп в случая избрах капачки от стари бушони. Получиха се с тегло около 10 грама.Пробих ги,сложих им по една карабинка от тези за подвижна плувка и мисля че стана добре.От нищо-нещо
В случая на мен ми трябваше за риболов на мряна на така нареченото "леко дънце" затова реших да си направя сам.
За целта събрах всички стари, дефектни оловни съчми които се търкаляха ненужни по кутии и чекмеджета.Измайсторих си един съд от стар дезодорант,и ги стопих на един газов котлон. За калъп в случая избрах капачки от стари бушони. Получиха се с тегло около 10 грама.Пробих ги,сложих им по една карабинка от тези за подвижна плувка и мисля че стана добре.От нищо-нещо

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
http://www.xfish.hu/images/gif/sexy-fishing.gif" onclick="window.open(this.href);return false;
- Дилян
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Домашно приготвено олово
Не че хептен пък не се намират плоски олова,или не се продават калъпи за олово но удовлетворението че си си го направил сам е голямо
Освен това винаги може да се експериментира в различни форми и грамажи с материали които са ви под ръка 

http://www.xfish.hu/images/gif/sexy-fishing.gif" onclick="window.open(this.href);return false;
Точно така колега бравоДилян написа:Не че хептен пък не се намират плоски олова,или не се продават калъпи за олово но удовлетворението че си си го направил сам е голямоОсвен това винаги може да се експериментира в различни форми и грамажи с материали които са ви под ръка

- Don4o_62
- учете се от него
Другия път пробвай с чаена лъжичка,като пуснеш един тел по дължина,но трябва веднага да го вадиш още като стегне оловото,че после трудно излиза,и си имаш подвижни олова
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- Дилян
- ще става разбирач
- Обратна връзка:

Потапяш телта в машинно масло преди да я залееш - след това можеш да я извадиш от оловото , когато си поискашDon4o_62 написа:Другия път пробвай с чаена лъжичка,като пуснеш един тел по дължина,но трябва веднага да го вадиш още като стегне оловото,че после трудно излиза,и си имаш подвижни олова

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
То хубаво си хортувате ама вече хората си връзват гайки,арматура и патрони от чешми.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Аз използвам тел неръждавейка от заваръчен апарат и изобщо не залепва. С маслото много пуши и мирише гадноpampasa написа:Потапяш телта в машинно масло преди да я залееш - след това можеш да я извадиш от оловото , когато си поискашDon4o_62 написа:Другия път пробвай с чаена лъжичка,като пуснеш един тел по дължина,но трябва веднага да го вадиш още като стегне оловото,че после трудно излиза,и си имаш подвижни олова
Когато няма риба.......не кълве!
- Дилян
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
starcho написа:То хубаво си хортувате ама вече хората си връзват гайки,арматура и патрони от чешми.

Е,чак до там няма да стигаме ама в крайна сметка кой с к'во има.

- Don4o_62
- учете се от него
част от тухла четворка.....Дилян написа:starcho написа:То хубаво си хортувате ама вече хората си връзват гайки,арматура и патрони от чешми.![]()
Е,чак до там няма да стигаме ама в крайна сметка кой с к'во има.
патрони от чешми

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Хилете се,ама тухла се ползва за ластик,по-непретенциозния риболов спокойно си минава с гайка.Все пак доста е писано за оловата че да се разтегат наново.