такъми за таранка 1

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
na4inaesht
новобранец
новобранец

такъми за таранка 1

Мнение от na4inaesht »

аз съм начинаещ както виждате по името.Толкова ли съм прост или наистина има такава тема незнам но търсих за някой като мен който да е питал но не видях та питам
какви такъми да си избера при риболова на едра таранка
значи въдицата и макарата я имам но всичко друго не
може ли да ми препоръчате осн влакно,влакно за връзване куки,карабинки и все такива неща които ще ми трябват при този риболов
горе долу за таранки около 1 килограм дори по малки
и си спестете негативните мнения
eti_72
новобранец
новобранец

Re: такъми за таранка 1

Мнение от eti_72 »

На дъно или плувка ще я ловиш? Също и къде?
na4inaesht
новобранец
новобранец

Мнение от na4inaesht »

на дъно
Аватар
akoto13
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от akoto13 »

0.16 на шпулата, 0.12 повод и по едно пакетче 10,12 и 14 куки.Взимаш 5 плувки и си готов.
За дъно на другата шпула 0.22 влакно.Взимаш 3,4 вързани пружини+едно звънче и ги почваш.
На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
na4inaesht
новобранец
новобранец

Мнение от na4inaesht »

ама за втория случей какво да е влакното шаранджийско ли и може ли да ми покажеш монтажа с пружина
Pu6ap
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Pu6ap »

http://snimkins5.hit.bg/19796IMAG0390-med.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
lfcpordim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lfcpordim »

Това е най-доброто което и аз мога да ти предложа! В спиралата жилав качамак и чакаш ;) Ако водоема държи и шаран той също може да се излъже
Pu6ap
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Pu6ap »

Ако можеш кажи кой е този водоем колегите могат да ти помогнат защото тези каракуди по 'кило' нещо ме притесняват.. Смисъл не се ловят под пъти над път
ORadev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ORadev »

Здравей колега,може и с хранилка има доста писано успех :D :D :D
Аватар
dimmitov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dimmitov »

Във всеки риболовен магазин продавача ще ти каже от какво имаш нужда и можеш да го питаш за каквото си пожелаеш,не се хвърляй веднага на скъпи такими освен ако имаш бол пари.Купи си като за начало нещо с което да започнеш и тогава вече ще имаш много нови въпроси.
Успех ти пожелавам и гледай да намериш като за начало място където има шарани и се ловят сравнително лесно.Да не се забиеш за сефте на някой голям язовир да се чудиш какво да правиш.
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛОВИ ВСИЧКАТА РИБА С ВЪДИЦА
Изображение
glmv
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от glmv »

Всичко казано от колегите е така, но съобрази си и пръта да е подходящ за риболов "на тежко". Имай предвид, че пружината с качамака става около 50гр. тежка ако самата е около 20 гр. Основното ти влакно да е и до 0,25 няма да имаш кой знае какви проблеми поне според мен, все пак трябва да се съобрази преобладаващо къде ще ловиш и колко подводна растителност има. Повод за куки малко под диаметъра на основното влакно. За пружина има два варианта - готова с вързани куки - махаш поне две от тях, другият е сам да си ги вържеш. Трябва да са с размер колкото пружината и ги забиваш в храната. На края на основното влакно закачаш вирбел с карабинка и към него пружината. В рибарския магазин ще ти препоръчат подходящ. За захранката за пружина - качамах, мачкан хляб с кюспе или обикновена захранка за шаран или каракуда, която е по глетава и се разпада по бавно във водата. Куки както колегите казаха от № 10 до № 14. Стръв царевица , жито, червеи. Това е всичко, което се сещам за сега.
И послушай съвета на колегата - за сефте не се застрелвай на голям гьол и да не знаеш кое от къде. Когато не знаеш къде да застанеш най-лесно е да се ориентираш по месните.
И последно - изчакай края на забраната, за да не уловиш някой акт ...
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”