Моля за съвет ?

Модератор: sapuna

Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Моля за съвет ?

Мнение от ribarq »

искам да си купя мач 4,20м на три части и макара за него (ще ловя предимно шаран) ! до сега ловях на плувка с пазарска вадица но един приятел ми остави неговия мач за 2 дни(браунинг) и си направих голямо удоволствие ! И смятам да си взема комплект мач и макара ! Така като чета доста колеги се изревават че са счупили върха на мача си (на какво ли се далжи- можеби в качеството ?) РАЗПОЛАГАМ С 250 ЛВ :!: за целия комплект ???????
Аватар
Rak1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Rak1 »

Върховете ги чупят защото са карбонови, а повечето хора са свикнали със старите от вибростъкло и едва ли не да си сложат рибата в кепа директно. За 4 метра тояга ще ти трябва може би около 2.5 метра кеп за да не се насилва върха.
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

Таман кепа ми е 2,40м :D
Аватар
Rak1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Rak1 »

Но не съм сигурен дали 4.20 е най подходящия за шаран. За това информация могат да ти дадат баш шаранджиите :roll:
Аватар
stoyanms
новобранец
новобранец

Мнение от stoyanms »

Колега аз ловя с мач browning hot rods carp mathc 4.20-4.80 30гр. и макара browning black magic 830 на цена общо 270 лв.Относно дръжката на кепа 3.00метрал :lol:
catch & release
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

От новите покупки като гледам (пари не останаха), мача ще остане за септември октомври месец ! но все пак благодаря за мненията !
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”