Lead Snap

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
choch0
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Lead Snap

Мнение от choch0 »

Здравейте колеги,

Въпросът ми е следният:
Има ли по-евтин вариант на следния артикул ?

http://www.bulit2000.com/lav-md-lead-snap" onclick="window.open(this.href);return false;
или
(този е устойващ вариант стига да са налични)
http://www.masterfishing.bg/index.php?p ... hing_type=" onclick="window.open(this.href);return false;

Смятам да използвам тези утежнения,като ги приложа към другите ми блесни, понеже риболовът ми изисква по-големи дистанции.

Ако някой може да предложи вариант, или да ми подскаже друг подобен вариант, който да ми помoгне, предварително Благодаря.
Последно промяна от choch0 на Чет Май 23, 2013 4:58 pm, променено общо 1 път.
Аватар
monzata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Lead Snap

Мнение от monzata »

Бомбарда ... ?
Аватар
choch0
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от choch0 »

Нещо не те разбирам колега за бомбардата .... мен ми трябва утежнение, което да мога да поставя пред блесните ми за да постигна по-голяма дистанция.
Аватар
monzata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от monzata »

ми тя Бомбардата (булдото ) мисля 4е се позва за същото ......
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

choch0 написа: Има ли по-евтин вариант на следния артикул ?

http://www.masterfishing.bg/index.php?p ... hing_type=" onclick="window.open(this.href);return false;
Ами 5бр. за 4лв. мисля че е добре.Едва ли ще намериш по-евтини. :wink:
Аватар
choch0
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от choch0 »

Ако са налични изглеждат горе долу добре. Аз все си мисля че могат да се направят с малко тел като за блесни и оловетка (5 - 10 гр), само че немога да измисля как да ги навържа (утежнението към блесната така че да могат лесно да се слага утежнението и да се маха) като заводските ..... смисъм като заводските на Mepps Lusox ... ако това някой може да ми подскаже ..... :roll:
Petur60
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Petur60 »

Това вероятно ще ти е достатъчно, колега - най-горе, малката снимка.

http://www.balzer.de/katalog/en/index.html#/160/zoomed" onclick="window.open(this.href);return false;

Идеята е добре позната - прави се клуп от тел, като двата края се вкарват в проходния отвора в тежестта, но по-късия не се показва, а остава в тялото на тежестта.
Аватар
szipion afrikanski
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от szipion afrikanski »

Най простия и евтин вариант да се утежнят малки блесни и да постигаш големи дистанции с тях е като вържеш вирбелче на около 50-60 сантиметра преди блесната, а на основното преди вирбелчето нанизваш по издължена оливетка. Аз използвам фабрично излято олово с дебелината на молив, от което можеш да си отрежеш каквато искаш дължина. С острилка подострям двата края и така се получава една дълга и обтекаема форма. Отделно това утежнение поставено на 50-60 сантиметра пред блесната играе ролята на атрактор.
Оловото изглежда така
Изображение
Утежнението ти излиза грам стотинка, наистина евтино. По този начин съм ловил доста успешно пъстърви в езера и по големи реки.
Аватар
choch0
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от choch0 »

Това определено ще го пробвам ... само че незнам как ще се отрази това на блесната ... самото и въртене .... но ще пробвам пък да видим :)
fisher38
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от fisher38 »

взимаш кламер изправяш го правиш ухо от едната страна,нанизваш няква тежест каквато ти хареса и трябва от магазина за стотинки и правиш ухо от другата страна и готово ,кламера можеш да го замениш с тънка неръждаваема тел, готовите варианти излизат стинки и става бързо,използвай клещи.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

В случаят предполагам че szipion afrikanski има предвид самото влакно да минава през дупката на оловото . Варианта с кламер , или каквато и да била друга закачалка , съчетан с въртяща се блесна , ще доведе до пълен фарс . Все пак тук иде реч за спининг , а не за леко дънце :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
choch0
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от choch0 »

Колеги, имам към 20 - 30 блесни които бях си поръчал преди 2 години и си мислех че могат да ми свършат някъква работа ... уви не ми вършат понеже са от 4 до 7 гр. а на мен ми трябват да са ололо 15 гр.
Смисълът на темата е да се предложат подходящи заместители (може и "home made" ) на следният артикул:

http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=4722

Този артикул е всичко което ми трябва. Върши перфектна работа .... замятанията са добри и не пречи на играта на блесните които ползвам.
Единственото нещо е че немога да измисля начин , как този удължител (утежнител), който си направя в бъдеще да има "бърза връзка" с блесната ..... този който съм показал е супер само че самото утежнение има вътре уширен канал ... а обикновенните тежести нямат.
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Градски, ако те разбирам правилно, вземи си една проста карабинка в предпочитан от теб размер и си готов. ;)

Изображение

Нещо такова имам предвид. От едната страна закачаш ухото на тежестта, от другата слагаш блесната. Няма ли да се получи по този начин?
Аватар
choch0
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от choch0 »

Може и да стане но принципно не ислам да слагам вирбели или карабинки.
Предполагам че ще пробвам да си измайсторя нещо с помоща на тел (кламер) и обикновенно олово 10 гр. разпробито с свредло 1 мм , така че да стане нещо подобно като оригиналното утежнение на mepps.

п.п. Градски, може да се видим събота на езерото ако ще ходиш.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”