До всички сомаджии

Модератор: sapuna

HAZART
сериозен играч
сериозен играч

До всички сомаджии

Мнение от HAZART »

Някой чувал(знае) ли е за риболов на сом на ТУБИФЕКС. Ако знае да пише ,да го сравня с моето инфо, което "откраднах" от възрастен рибар. Обещавам да го публикувам ако никой не знае.
ТОВА,ЧЕ БРАКОНИЕРИТЕ СА НА СВОБОДА,НЕ Е ТЯХНА ЗАСЛУГА А Е НАША ГРЕШКА.

Изображение
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Интересно, как ли се закачат тези тънки червейчета на куката? :shock:
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

nick71 написа:Интересно, как ли се закачат тези тънки червейчета на куката? :shock:
:smt017 Мисля, че съм виждал нещо подобно :shock: с лепило за червей....като топката с червей се пъха в пружина за каракуди всички ги знаете..... и остават да стърчат като мустачки на вън куките скрити в топката и при всмукване от рибата куките закачат фаталто........ :shock:
виждал съм го на марица .....не знам дали работи! и колко ще е трайна топката в течение :smt017
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
HAZART
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от HAZART »

Виждам че не е позната тази техника затова ще я обясня,както ми я обясниха на мен.Значи изрязва се кръгло парче от дамски чорапогащик около 5-6 см в диаметър(може и повече).С игла се прекарва по ръбовете конец и леко се стягат двата края.Целта е да се получи нещо като едновремешна кесия за пари(тютюн).Слагаме вътре тубифекса и стягаме конеца да затворим"кесията".Прикрепяме към куката на "косъм",или ваш си начин.Тубифекса започва да се показва отвсякъде и заприличва на кълбо.Не се разбягват а се държат здраво един за друг,и постоянно мърдат за да "правят кислород".По думите на старика валат никога не е бил.Аз не съм го пробвал но има логика във всичко обяснено.Как мислите вие?.

Изображение
Troli

Мнение от Troli »

Предлагам,ти да го пробваш този метод и след това да ни разкажеш от първо лице,а не от трето!Аз мисля,че този метод би бил успешен само на средно големи реки!Тубифекса се въди в поточета и в самия Дунав или язовирите едва ли ще удари сом на този вид стръв!Мисля,че тази стръв ще бъде актуална само за по-дребни сомчета!Хубаво е чат-пат да има валати,за да имаме време да се замислим! :wink: :D :D
HAZART
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от HAZART »

Ами и аз с нетърпение чакам откриването за да накълцам на жената чорапогащника.Още малко и чакайте новини от първо лице.

Изображение
малкия
новобранец
новобранец

Re: До всички сомаджии

Мнение от малкия »

Тубифекса го слагаш в дамски чорап или марля някаква, прави се на топче орехово връзва се слага се тройка и прикрепяш чорапа за тройката на дъно . Той бавно излиза ,много дразни сома и др.риби.ИМА ЕФЕКТ.Николай малкия n.malkia@abv.bg
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Re: До всички сомаджии

Мнение от Emo-83 »

А на какво не кълве сома ми кажете вие. :!: :?: :idea:
И,ако всеки започне така да споделя-ЕКСРА. :twisted:
Форума ще е празен. :butthead: Кажете ми вие-за да ви кажа аз. :roll:
Има филмче какви неща е погълнал сома.Защо да не погълне и тубифекс. :arrow: :rolleyes:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”