Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Риболов около Пловдив 1-2 юни
Модератор: Paublo_Eskobar
- vegetarian
- новобранец
Риболов около Пловдив 1-2 юни
Здравейте, колеги!
Дали може да ми препоръчате водоем, където мога да направя един риболовен излет този уикенд (1-2 юни) около Пловдив. Ще съм благодарна, ако споделите и допълнителна информация относно условията там.

Дали може да ми препоръчате водоем, където мога да направя един риболовен излет този уикенд (1-2 юни) около Пловдив. Ще съм благодарна, ако споделите и допълнителна информация относно условията там.

Всяко чудо за 3 дни- ако е по-голямо- за 9 !
Vegetarian - that's an old Indian word meaning 'lousy hunter'.
Vegetarian - that's an old Indian word meaning 'lousy hunter'.
-
- научил се да хвърля
Re: Риболов около Пловдив 1-2 юни
Река Марица
Руенското езеро, донякъде спасение от жегите и се дърпа риба. Таксата е 10лв. и рибата отделно, но не е задължително да се взема. Каракудата мисля, че е бонус, но не съм 100% сигурен. До там са 10-12км. Успех
- daniel defoe
- разбира нещата
НАСЛУКА"Кисимови дупки"
Мястото се намира в землището на с. Белозем, Пловдивско, в местността "Майсторов гьол",
с площ от 80 000 кв.м. и разположен в него естествен водоем от около 25 000 кв.м. с постоянен приток на вода.
Белозем отстои на 150 км източно от София по автомагистрала Тракия.
В селото има ж.п гара, на която спират всички пътнически и повечето бързи влакове от линията София - Бургас.
Разстоянието от автомагистрала Тракия до селото е 2 км. На разклона има указателни табели.
От магистралата до селото води асфалтов път в много добро състояние.
"Кисимови дупки" се намират на 400 м. от селото, в посока югозапад.
До там води твърд чакълиран път, проходим през цялата година.
Мястото е на разположение за посещения, денонощно и целогодишно. Обекта се охранява.
Досега мястото се използва основно за спортен риболов и team building.
Във водоема има следните видове риба:
Сом, щука, шаран, толстолоб, амур, костур, каракуда, червеноперка, уклей и др. дребни видове.
Водоема не е източван в продължение на 10 години. През това време не е извършван стопански или промишлен риболов.
По този начин тук са запазени екземпляри от различни видове с тегло над 30 кг.
Всички части на водоема са разрешени за риболов.
Рибата не се храни изкуствено. Спортен риболов се извършва с разрешените от закона средства.
Ограничения за уловено количество риба няма, с изключение на забраната за улов на маломерни екземпляри ( под 1 кг.) от видовете сом, щука и шаран, които се пускат живи обратно във водоема.
Уловената риба не се заплаща допълнително.
Нощния риболов е разрешен.

-
- научил се да хвърля
Някой ходил ли е скоро на Белозем ?
Само не разбрах колко е таксата и дали някой е ходил скоро да сподели какво става.Да и ако някой е ходил на Белозем и Оризово ако може да сподели.
- dimmitov
- ще става разбирач
Неразбрах само защо разпилявате информацията, която и без това не става за почти нищо.Пловдивската ни тема стана една от най-безумните в целия форум.Как пък никой не каза нищо в нея.
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛОВИ ВСИЧКАТА РИБА С ВЪДИЦА

-
- новобранец
И аз съм супер разочарован от пловдивската тема за на всякаде другаде има инфо само за пловдив и около него нищо кадърно няма споменато и се говори само за едни дупки на войводиново дупките към Кричим и други такива супер смотани аквариуми.
И аз да споделя все пак малко инфо
водоем на който обичам да ходя и ми харесва като цяло е язовира до село Мътеница яз. Алмалъка риба има миналата година 2012 има два добри излета за шаран там с малки шарковци а тази два не чак толкова добри но в неподходящо време таксата е 5 лева шарана се плаща и каракудата май беше без пари но аз каракуда там не съм хващал не ми е било цел
Яз. Сушица много чист водоем с много бистра вода там мисля че риболова на шаран беше 10 на пръчка и 15 за две пръчки но това е информация от 2012 и може да си вземеш рибата
яз. Леново риба колкото щеш само дето за шарана се иска сериозна дистанция поне 200м на вътре в това време такса 8 лева и може да си вземаш риба до 3 кила.
А ако сте истински шаранджии и разполагате с необходимото оборудване яз. Арбовия до село Стрелци 15лв за 12часа риба се взима срещо заплащане до 3 кг и над 1.5 кг много красиво място с много големи риби
И аз да споделя все пак малко инфо
водоем на който обичам да ходя и ми харесва като цяло е язовира до село Мътеница яз. Алмалъка риба има миналата година 2012 има два добри излета за шаран там с малки шарковци а тази два не чак толкова добри но в неподходящо време таксата е 5 лева шарана се плаща и каракудата май беше без пари но аз каракуда там не съм хващал не ми е било цел
Яз. Сушица много чист водоем с много бистра вода там мисля че риболова на шаран беше 10 на пръчка и 15 за две пръчки но това е информация от 2012 и може да си вземеш рибата
яз. Леново риба колкото щеш само дето за шарана се иска сериозна дистанция поне 200м на вътре в това време такса 8 лева и може да си вземаш риба до 3 кила.
А ако сте истински шаранджии и разполагате с необходимото оборудване яз. Арбовия до село Стрелци 15лв за 12часа риба се взима срещо заплащане до 3 кг и над 1.5 кг много красиво място с много големи риби
-
- новобранец
Да има липса на риболовна информация за Пловдив, но нека да се знае, че сме града с най-много риболовци на глава от населението, не само за България а може и в Европа. Като се вижда как се наблъсква с рибари Гребната База когато я пуснат дори за ден, като се има в предвид че това са хора които са имали тази информация, може би още два пъти по толкоз не са знаели иначе биха дошли. Като прибавим и селските тарикати, които ползват мрежи,парашути, и какво ли не - няма къде да ходим и да има риба. Може би ако се събираме някъде хора ентусиасти да обсъждаме актуални риболовни теми и евентуални излети, когато се затопли времето ще е добре. Все пак ще е нещо!
-
- новобранец
да така ще е добре ще си побъбрим малко а и ще бъде полезно за всеки като имам в предвид че всеки може да научи нещо от другия аз съм супер запален по риболова на шаран имам малко опит и не чак толкова добро оборудване но в крайна сметка е най важно човек да има желание и да изпитва удоволствие от това което прави.
И нека да бъдем малко по толерантни към рибоците .
И нека да бъдем малко по толерантни към рибоците .