Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

30.05.2013г-3.06.2013г. на Тунджа край Елхово.
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- разбира нещата
30.05.2013г-3.06.2013г. на Тунджа край Елхово.
Имах инфо за раздвижване на Распера и Кленовете,както и за епизодични сомчета на спининг.
Реших да пробвам как е хавата,речено сторено.
30.05.2013г
Настаних се в апартамента и газ към реката.
Удари имаше много,но рибите не се закачаха
Митето примерно имаше 10 удара и нито една закачена риба.На мен пък едно сомче на 2 пъти се опита да ми отнесе въдицата,ударите бяха на едно и също място на Kosadaka Boxer 50мм.В крайна сметка рибата не се закачи а 2-3 минути по-късно я видяхме да гони няколко метра по-нагоре на самата повърхност(около 1кг беше рибето).
Извадих все пак една щучка на място,което есента бъкаше от тях:
Рибката е 47см. и ме взе на MEPPS SYCLOPS 0.

После едно гладно кленче се заши на 3-те жила на Пантер 9-ка.

Митето си намери едно приятелче,което след фотоса бе пуснато да си ходи.

Преди стъмване от самата повърхност ме взе едно расперче.

А Митака отърва един страхотен клен на Косадака 6см.
31-ви.
Явно беше,че дъжда няма да спре,следобяда имахме планове да ловим и въпреки гръмотевиците и мокрещия дъжд,отидохме да пробваме как са щучките в един вир.
Още с първите мятания ме взе една щучка,колкото вчеращната,но се откачи със скок над водата.Взе ме на MEPPS SYCLOPS 0,после мълчание
Пробвах във същата посока с някво менте на Мепс и:

Пак е нещо,по-малка беше от изпуснатата(както винаги де),ама съм доволен,все пак за по-малко от 5 минути имах 2 закачени риби.
Преместих се на залива от вчера и :

До тук бях с тънкия флуорокарбон,на следващия ден си поръчах по-дебел(благодаря на колегата taner за коректността и бързата реакция).

След много празни удари,Митето залови едно расперче

Минахме от другата страна на залива,започнахме да си пробваме примамките,просто дъжда стана непоносим.Измятах си цялата кутия,изредих и всички примамки на Митака,накрая се отказах и отидох да пробвам вчеращното сомче,дали си стои на същото място.
Докато неуспешно търсех малчугана,Митака извади една щучка около 700-800гр на място минато с над 20 примамки.Рибата взе на този ръчно изработен воблер с име "Сашо 2013"

1.06.2013г
Много труден риболов с много празни удари,пак не съм капо,ама само удари....

После на един тесен бързей ме взе един клен,ма толкова борбен.....аванси,скокове,откачи се.......
рибата беше добра(около килото),ма пак се беше закачила странично.
На същия бързей успях да излъжа и един малчуган.

Митето пак си остана с многобройните удари,но без извадена риба.
2.06.2013г
Взехме джипа от един приятел и газ към реката.
Взехме и Маноел с нас,като той щеше да тъси сом на стръв,мястото бе различно от предходните няколко дни.
Пробвах на един голям бент,какво ли не,то не бяха клатушки,въртележки,воблери......само удари,ама толкова силни,че направо в петите ги усещах....Рибите...ми не се закачаха
Митето дойде да ми сподели,че е изпуснал подобен на вчеращния клен,отново не се бил закачил хубаво.
Е,имаше и няколко извадени,ама доста под бента.Мятам,повеждам и баш пред мен,зззззззззз аванси,бая борбена риба,помислих,че е сомче:
800гр но закачен извън устата(ето защо не се закачат).

Митака минава на следващото място и опааа,един дебелак го взе на Косадака 6см,хубава риба 44см,може би около килограм.

После още няколко празни атаки и,още една рибка в актива ми:

и пак:

Маноел беше заловил на торен червей,2 клена по около килограм и няколко дребосици,сом,нъц...
3.06.2013г
Сутринта преди да си хвана рейса за столицата,реших да пробвам какво правят рибките.
Имах 6 удара и 4 извадени рибки:

Тва няма да го коментирам,само 1 от рибките оцеля

Реката си държи бая костенурки

и едно расперче 42см за цвят:

още едно клече:

пп.Рибите не са активни,трудно се намират,повечето удари са странично,без да се закачат.
Но с повече старание може да се улови някоя и друга рибка.Очаквам с нетърпение да преполови месеца и съм пак там.
Реших да пробвам как е хавата,речено сторено.
30.05.2013г
Настаних се в апартамента и газ към реката.
Удари имаше много,но рибите не се закачаха

Извадих все пак една щучка на място,което есента бъкаше от тях:
Рибката е 47см. и ме взе на MEPPS SYCLOPS 0.

После едно гладно кленче се заши на 3-те жила на Пантер 9-ка.

Митето си намери едно приятелче,което след фотоса бе пуснато да си ходи.

Преди стъмване от самата повърхност ме взе едно расперче.

А Митака отърва един страхотен клен на Косадака 6см.
31-ви.
Явно беше,че дъжда няма да спре,следобяда имахме планове да ловим и въпреки гръмотевиците и мокрещия дъжд,отидохме да пробваме как са щучките в един вир.
Още с първите мятания ме взе една щучка,колкото вчеращната,но се откачи със скок над водата.Взе ме на MEPPS SYCLOPS 0,после мълчание

Пробвах във същата посока с някво менте на Мепс и:

Пак е нещо,по-малка беше от изпуснатата(както винаги де),ама съм доволен,все пак за по-малко от 5 минути имах 2 закачени риби.
Преместих се на залива от вчера и :

До тук бях с тънкия флуорокарбон,на следващия ден си поръчах по-дебел(благодаря на колегата taner за коректността и бързата реакция).

След много празни удари,Митето залови едно расперче

Минахме от другата страна на залива,започнахме да си пробваме примамките,просто дъжда стана непоносим.Измятах си цялата кутия,изредих и всички примамки на Митака,накрая се отказах и отидох да пробвам вчеращното сомче,дали си стои на същото място.
Докато неуспешно търсех малчугана,Митака извади една щучка около 700-800гр на място минато с над 20 примамки.Рибата взе на този ръчно изработен воблер с име "Сашо 2013"

1.06.2013г
Много труден риболов с много празни удари,пак не съм капо,ама само удари....

После на един тесен бързей ме взе един клен,ма толкова борбен.....аванси,скокове,откачи се.......

На същия бързей успях да излъжа и един малчуган.

Митето пак си остана с многобройните удари,но без извадена риба.

2.06.2013г
Взехме джипа от един приятел и газ към реката.
Взехме и Маноел с нас,като той щеше да тъси сом на стръв,мястото бе различно от предходните няколко дни.
Пробвах на един голям бент,какво ли не,то не бяха клатушки,въртележки,воблери......само удари,ама толкова силни,че направо в петите ги усещах....Рибите...ми не се закачаха

Е,имаше и няколко извадени,ама доста под бента.Мятам,повеждам и баш пред мен,зззззззззз аванси,бая борбена риба,помислих,че е сомче:
800гр но закачен извън устата(ето защо не се закачат).

Митака минава на следващото място и опааа,един дебелак го взе на Косадака 6см,хубава риба 44см,може би около килограм.

После още няколко празни атаки и,още една рибка в актива ми:

и пак:

Маноел беше заловил на торен червей,2 клена по около килограм и няколко дребосици,сом,нъц...
3.06.2013г
Сутринта преди да си хвана рейса за столицата,реших да пробвам какво правят рибките.
Имах 6 удара и 4 извадени рибки:

Тва няма да го коментирам,само 1 от рибките оцеля

Реката си държи бая костенурки

и едно расперче 42см за цвят:

още едно клече:

пп.Рибите не са активни,трудно се намират,повечето удари са странично,без да се закачат.
Но с повече старание може да се улови някоя и друга рибка.Очаквам с нетърпение да преполови месеца и съм пак там.
- Vid
- кандидат преподавател
Re: 30.05.2013г-3.06.2013г. на Тунджа край Елхово.
Много добър излет... и ползотворен. Последното го казвам, защото масово никъде рибите не вземат, на някои реки дори не побутват примамката, а са си там... Явно е от времето...
Поздрави, и много успехи през сезона...
Поздрави, и много успехи през сезона...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- ще става разбирач
Браво момчета!!!Добро представяне!!!
Христо - наслука на всички
- Rex Hunt_2
- научил се да хвърля

При мен също беше доста тегав риболова този уикенд на откриването.
Повечето от рибите се закачаха извън устата. Явно не гони за да яде а просто от любопитство ходи до примамката и се зашиват.
Поздрави,
Rex Hunt_2
Rex Hunt_2
- stoj40doc
- разбира нещата
Супер сте компанията, страхотно представяне !!!
LONG LIVE ROCK AND ROLL
- kocitoto
- ще става разбирач
Имало е емоции. Поздравления !
Ловят си двама риба. Единият разправя: -Знаеш ли какво сънувах...Седя си на брега с Анджелина Джоли, а наоколо никой! -И? -И хващам един 5 килограмов шаран....-А тя? -А на нея не й кълвеше, копеле!
- nikolaiiliew
- сериозен играч
Еваларка! Страхотни излетчета!
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!

Рибите побутват примамките странично щото или им идва водата леко студена или пазят зони с хайвер и територии - поне така си мисля

На Марица преди 2 седмици беше подобно положението, но не бяха чак толкова на често ударите де. Вървят след примамките, побутват ги и до там - това само Кефалите, без Распери и Щуки.
Все пак кефф на макс толкова дни по Тунджа - екстра работа

- guspata
- научил се да хвърля
[quote="JettroniX"]
Кеф 5 дена на Тунджа
Рибите побутват примамките странично щото или им идва водата леко студена или пазят зони с хайвер и територии - поне така си мисля
На Марица преди 2 седмици беше подобно положението, но не бяха чак толкова на често ударите де. Вървят след примамките, побутват ги и до там - това само Кефалите, без Распери и Щуки.
[/quote
На Тунджа поне е тръгнала рибата, а на Марица се ослушва още

На Тунджа поне е тръгнала рибата, а на Марица се ослушва още