Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум

Калкан
Модератор: sapuna
Калкан
Здравейте,някои може ли да ми каже как се почиства калкан,има ли нещо специфично.
Re: Калкан
Краси от Балчик да каже. Моите калкани са малки - в рамките на закона и ги маам без специфично почистване, щото кака Доцентица най-люби да ги еде, кът им плюе копчетатаbattlow написа:Здравейте,някои може ли да ми каже как се почиства калкан,има ли нещо специфично.

Някои ги дерат, аз само им махам карантията, но ако има узрял хайвер, както е в момента - разстилам го на дъбова дъска с малко сол отгоре, след едно денонощие го обръщам и пак леко соля - черният хайвер от моруна ряпа да яде

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
-
- разбира нещата
- PREDATORst
- ще става разбирач
Кви са тея копчета бре хора?
Балтонски ...PREDATORst написа:Кви са тея копчета бре хора?
- PREDATORst
- ще става разбирач
Хе хе много смешноLBoy написа:Балтонски ...PREDATORst написа:Кви са тея копчета бре хора?

пп.Зора да ти е чистенето и копчетата колега......
- PREDATORst
- ще става разбирач
Нищо не са ми набутвали защото никога не съм купувал калкан и не ми се е налагало да чистя такъв.roko-koko написа:Не го бъзикайте човека бе .....кой знае колко ватуса са му набутали вместо калкан.За това може би не знае.Калкана както и да го направиш си е върха.Поздрави и лека седмица .
пп.Зора да ти е чистенето и копчетата колега......
Все пак благодаря че ми "разяснихте"
Бъзиках се колега извинявай ако съм те засегнал.
.Понеже калканът е дънна риба и има едни хрущялни образувания по него наподобяващи копчета (приличат на малки шипчета)разположени по тялото му .Това е общо взето.

- PREDATORst
- ще става разбирач
Е тва беше точния отговор на въпроса ми!roko-koko написа:Бъзиках се колега извинявай ако съм те засегнал.![]()
.Понеже калканът е дънна риба и има едни хрущялни образувания по него наподобяващи копчета (приличат на малки шипчета)разположени по тялото му .Това е общо взето.
Благодаря колега