Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Дайте ми идея за монтаж?
Модератор: sapuna
- SBANKOV
- ще става разбирач
Дайте ми идея за монтаж?
Така младежи и девойки, въпроса ми е следния
ЩЕ ходя на риболов на едно язовирче като ситуацията е следната:
Язовира е с площ около 30дкр. захранва се постоянно от изворче което е на опашката, дълбочината му е до 3м. като от средата до опашката е обрасъл плътно с трастика и по дъното има доста водорасли, тинята на дъното е до 10-15см. В язовира има завидно количество раци, както и гамбузии и облес. Костур с размер до 15см - 20см. Зарибявали сме не веднъж с каракуда, последно преди месец с поне 20кг. Язовира беше арендован преди няколко години но арендатора изкара само един сезон и не успя да се справи, та в язовира има прилично количество шаран, някой друг амур и толостолоб.
Така ще се опитам да ловя шаран който кълве на царевица и рибка та дайте ми идея как да построя линията за царевица и рибка че да избегна тиня, раци, водорасли, който са безпощадни към царевица и рибки.
ЩЕ ходя на риболов на едно язовирче като ситуацията е следната:
Язовира е с площ около 30дкр. захранва се постоянно от изворче което е на опашката, дълбочината му е до 3м. като от средата до опашката е обрасъл плътно с трастика и по дъното има доста водорасли, тинята на дъното е до 10-15см. В язовира има завидно количество раци, както и гамбузии и облес. Костур с размер до 15см - 20см. Зарибявали сме не веднъж с каракуда, последно преди месец с поне 20кг. Язовира беше арендован преди няколко години но арендатора изкара само един сезон и не успя да се справи, та в язовира има прилично количество шаран, някой друг амур и толостолоб.
Така ще се опитам да ловя шаран който кълве на царевица и рибка та дайте ми идея как да построя линията за царевица и рибка че да избегна тиня, раци, водорасли, който са безпощадни към царевица и рибки.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
Re: Дайте ми идея за монтаж?
Колега, монтажа зависи от доста неща.
Аз лично ползвам т.нар. "chod rig" за тинесто дъно:
http://www.korda.co.uk/rigz/chod-rig/" onclick="window.open(this.href);return false;
Изработката му е скъпичка обаче, а и трябва малко да се модифицира за да работи с царевица.
Препоръчвам ти обикновен pop-up монтаж:
http://www.americancarpsociety.com/imag ... ig1000.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Лесно се прави и работи супер с царевичка
Аз лично ползвам т.нар. "chod rig" за тинесто дъно:
http://www.korda.co.uk/rigz/chod-rig/" onclick="window.open(this.href);return false;
Изработката му е скъпичка обаче, а и трябва малко да се модифицира за да работи с царевица.
Препоръчвам ти обикновен pop-up монтаж:
http://www.americancarpsociety.com/imag ... ig1000.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Лесно се прави и работи супер с царевичка

- SBANKOV
- ще става разбирач
Тинята хубаво, ама на тоя зиг и поп -ъп монтаж, раците ще пируват.
Мислех си за хеликоптер, със стопер за регулиранена дълбочината и царевица с повдигач а за рибките и повдигач от коркова тапа.
Мислех си за хеликоптер, със стопер за регулиранена дълбочината и царевица с повдигач а за рибките и повдигач от коркова тапа.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
- stefan4etoo
- сериозен играч
Повдигай повече от дъното. Ако имаш тигров фъстък пробвай и на него,не знам дали ще го папат шараните ама поне рака не го закача.На откриването на свободен водоем(много рак се навъдил тая година)тоя фъстък ме спаси от капото,царевицата(твърда) не можеше и час да изкара,гризаха чак и повдигачите а фистъчето си седешеSBANKOV написа:Тинята хубаво, ама на тоя зиг и поп -ъп монтаж, раците ще пируват.

- SBANKOV
- ще става разбирач
Другото което ми идва на ума е долна тежест с две куки преди нея и подвижна плувка. Нещо като чепаре с ваглер
ама как ще избегна заплитанията при тоя вертикален монтаж се питам.

- antivik
- кандидат преподавател
Благодарско за комплимента, а туй нящо нещо не ми съ връзва....до колкот знам де има амур растителността бая намалява. За монтажа - щом не става с дънарските и фидерските истории, пробвай мач с подходящ ваглер и натаманяване на дълбочината, все ще успееш да закрепиш кукуруза над треволяка и далеч от терористите с щипките.SBANKOV написа:Така младежи и девойки, въпроса ми е следния
.................................е обрасъл плътно с трастика и по дъното има доста водорасли, тинята на дъното е до 10-15см. В язовира има завидно количество раци, както и гамбузии и облес. Костур с размер до 15см - 20см. Зарибявали сме не веднъж с каракуда, последно преди месец с поне 20кг. ..........................та в язовира има прилично количество шаран, някой друг амур и толостолоб.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
-
- Модератор
Бачо Илия беше показал някъде такъв монтаж - отдолу оловото, а по-нагоре стръвта с възможност за регулиране на дълбочината. Трябва да му се потърси темата, а ако той види настоящата, може и наготово да повтори урока си. Но по-сигурно е да се поразрови форума, за да се намери.
Последно промяна от dantho.mihov на Вто Юни 11, 2013 9:31 pm, променено общо 1 път.
-
- новобранец
при раците само силикоанова царевица има ефект ,даже и нея я дърпат но за 3-4 риболова издържа,няма друго което да ги спре
- stefan4etoo
- сериозен играч
Има, писах по горе за тигровия фъстъкgeri_fidera написа:при раците само силикоанова царевица има ефект ,даже и нея я дърпат но за 3-4 риболова издържа,няма друго което да ги спре

+1 за силикона 

- antivik
- кандидат преподавател
Не знам...ма на Тракиец гадовете изгризват и накисната царевица, и силиконова царевица, и повдигачи, че и протеинови топчета се опитват да ръпат, единствено им се опъват жълтите мъниста
.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!