Въпрос за скоба на макара

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
dimmitov
ще става разбирач
ще става разбирач

Въпрос за скоба на макара

Мнение от dimmitov »

Здравейте! Имам следния проблем.При замятане на въдицата скобата на макарата сама се връща обратно и се затваря.Има ли оправяне или да се олгеждам за нова?
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛОВИ ВСИЧКАТА РИБА С ВЪДИЦА
Изображение
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Въпрос за скоба на макара

Мнение от antivik »

Мен ако питаш зависи от макарата ако е някоя де си заслужава пазенето и ремонта я носи на мастор, ако е някой ефтиняк - директно нова :?
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

вземи я отвори от вън, откъм пружината за връщане и капни някво тънко масло да се раздвижи,ако може и пружинката един оборот я навий,но с раздвижването ще стане мисля
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Don4o_62 написа:вземи я отвори от вън, откъм пружината за връщане и капни някво тънко масло да се раздвижи,ако може и пружинката един оборот я навий,но с раздвижването ще стане мисля
Дончо, той човеко казва, че сама се затваря, а не че не ще да се затваря. Тъй с това раздвижване и смазване ще почне още повече да се мандахерца.
Зора е вътре някъде около шпулата, трябва да има нещо де да я застопорява в отворено положение и после да се освобождава при завъртането и да се затваря, но е различно за различните макари...
Аватар
dimmitov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dimmitov »

Макарата е нова, стегната е общо взето, скобата не хлабава и да се клати че от това да се затваря сама.Незнам какво и става, мислех да няма някой болт който да регулира това движение на скобата и да е универсален, но май няма.Не е скъпа макара така че няма на плача много.
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛОВИ ВСИЧКАТА РИБА С ВЪДИЦА
Изображение
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

на една СЕРТ-ЗЕНИТКА имах подобен проблем,скобата не се отваряше докрай и от там при замятане се затваряше сама.болта от страни беше разхлабен,разглобих я ,почистване ,стягане и се оправи.
има един лаф"разглоби ,сглоби и ще се оправи"-пробвай :D :drinkers:
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

delio-haidutin написа:..........................................................
има един лаф"разглоби ,сглоби и ще се оправи"-пробвай :D :drinkers:
Бе и аз веднъж подкарах по този принцип, но стигнах само до първата фаза, при втората или изобщо не се получаваше нищо или артисваха чаркалаци за още една макара :lol: .
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Аз им знам чалъма :D
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

antivik написа:
Don4o_62 написа:вземи я отвори от вън, откъм пружината за връщане и капни някво тънко масло да се раздвижи,ако може и пружинката един оборот я навий,но с раздвижването ще стане мисля
Дончо, той човеко казва, че сама се затваря, а не че не ще да се затваря. Тъй с това раздвижване и смазване ще почне още повече да се мандахерца.
Зора е вътре някъде около шпулата, трябва да има нещо де да я застопорява в отворено положение и после да се освобождава при завъртането и да се затваря, но е различно за различните макари...
продължаваме дискусията че сега е скука от към риба :D
значи точно смазване и трябва за да се раздвижат всичките и части който застопоряват скобата,за да си влизат една в друга,особено един зъб дето излиза отвътре тялото и се движи като се обръща скобата,той прави мизерий,принципа на повечето макари е един и същ :wink:
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”