бял и черен списък....

Модератор: sapuna

milo69
ще става разбирач
ще става разбирач

бял и черен списък....

Мнение от milo69 »

какво ще кажете да направим бял и черен списък на въдици и макари-модели и марки които ползваме и от които сме доволни и такива които не трябва друг да прави грешката да си купува, например всички сме чели писания от рода-ми еди-коя си пръчка много си я харесвах ама се счупи без да знам защо
Аватар
GODFATHER
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

бял и черен списък

Мнение от GODFATHER »

ИДЕЯТА Е СУПЕР!!!!!

Ще си позволя да Ви предложа колега и да отнесем същото и за влакната????

КАТЕГОРИЧНО ЗА ВЛАКНАТА НА ТРАБУКО-НИЩО ХУБАВО!!!!!!!!!

последно изпитах суфикс, строфт, тубертини-перфектна работа!!!!
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:? Тука пак ще се включа с лично мнение .....с което доста народ няма да е съгласен но! Веднага списъка ще се напълни с ( евтини и скъпи такъми ) и ще заиграят припирни :cry: Мисля, че всяка въдица на един водоем ще става на друг не, след това в ръцете на един риболовец ще е добра а на друг лоша :lol: ...........По моемо ни трябва списък за всеки град кой магазин и продавач е добър и кой не.....попаднеш ли на човек дето му сече пипето и разбира рибарстването......той може да ти вкара не само добра сопа в ръцете а и акъл в главата :lol: ........но има и таквиз дето риба и практика са гледали само по телевизора :shock: и като ти продадът нещо само да ти вземе парите ........без да има впечатления от стоката или най малкото познания........... :idea: ..........Лъжат яко и те гледат само в джоба вместо в очите :idea:

:smt017 Затова ми се иска, ние сами да си помогнем и тез дето не са читави да си ходят от пазара....... а тез дето са за общото благо да печелят нема лошо.....така ще постигнат по добри отсъпки като пазярят на едро а това ще се отрази и на нас простосмъртните в крайната цена :lol:

Също в главата ми се върти ....примерно ако един ученик заделя три месеца 50 лева и си купи така мечтаната въдица и за него тя е номер 1 а после прочете списъка допълнен от някого, който си копува въдица за хиляди левове че неговата не струва нищо :idea: :?

:idea: Виж за влакната съм съгласен ,че е хубаво да има списък......... :wink:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
milo69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от milo69 »

колега Angel, идеята ми е друга,не става въпрос да сравняваме коя въдица е хубава и коя не, сигурно всяка марка има и хубави и не толкова сполучливи такъми съответно скъпи и по-евтини, въпроса е да се предпазваме от некачествена стока, която след 2-3 риболова не става за нищо, както бях дал пример със счупени въдици без да са удряни или настъпвани-ами явно карбона й куца на тази фирма и всеки решил да си купи такава марка въдица ще има едно на ум,същото е и с макарите. с влакната работата е малко по-различна-при тях има стареене и дори да е супер качествено ако някой продавач ти пробута влакно на 2-3 години ще решиш че менте, но няма лошо и за тях да пишем, аз например преди години от изложението в пловдив си купих уж меки съчми на сенса от вносителя им за България, и понеже бяха на "френска" цена въобще не се усъмних :roll: изхвърлих ги още след първия риболов.
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Тая работа ми прилича на лов на вещици и от това форума няма да спечели много,освен това, че хора без работа ще си начесват езиците . Ще се навъдят сума "разбирачи" и ще стане една говорилня без каквато и да е полезна информация. А колегата Ангел 123 е безкрайно прав.В по-голямата си част колегите ползват въдиците не по предназначение и после плачат,че производителите са виновни. Помислете и за това,че ще намалеят въпросите от рода "Какво ще кажете за......." или "Купих си ....."
Ще видите,че има резон в това,което казвам.
Наслука на всички!
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

искам да кажа на микито ,че шарените връхчета вадят шарковци по 2-3 кг. и то безпроблемно.Наистина всеки си харесва такъмите,но не може да отречем качеството на някои евтини марки.И наслука на всички след откриването на сезона!
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

То и лесковите а особенно дряновите гегички си вадят шаранчета и по 5кг. ама май не за това иде реч :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Айде още едно мнение за влакната Трабуко, купувам си Блак бас Търнанент на цена като за слабо плетено още тъкмо беше излязло , демек прясно. Та размер 0,25 се късаше при слабо усилие, износваше се страшно бързо от мръсна вода и триене. Пълен Боклок :!: :!: :!:

Влакната на Тюбертини съм доволен от Горилата и то много, както и от Фендреел на Колмик :D
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Вижте колеги , както много други неща в днешно време , и риболовното ни обурудване зависи най вече от финансовите възможности на всеки един от нас .
Има всичко по рибарските магазини за всеки , беден или богат, който и да е , дава от себе си почти всичко за тази пуста краста (кой скатал "мъжки пари" , кой скатал от пенсия , кой от хонорар , от бизнес и т. н. ) .
Образно казано рибарлъка е като една магистрала , по нея се движат автомобили от "Мерцедес" до "Москвич" ( да прощават изпуснатите ) , така че всеки си знае мястото .
Истината е , че когато отидем там , край водата , забравяме за всичко и сме си хора които се вълнуват от едно и също - РИБОЛОВА !
В едно съм се убедил , рибата никога не избира на чия пръчка и на кой от нас да клъвне ...!
Има и друго , китайците ни "удавиха" и в този бранш , ние на практика не знаем за каква макара или влакно , даваме не малко пари , без да знаем че още на първият излет я макарата ще "изплюе", я влакното ще се къдри . И наистина , от тази гледна точка е най - добре да се сподели между нас , защото са малко продавачите които ще ти кажат че нечия марка е неудачна .
Така че каквото си кажем , макар и да си противоречим , все ще е от полза ...!
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”