Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Тича,или Цонево?
Модератор: sapuna
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Тича,или Цонево?
Здравейте,колеги и колежки!
Смятаме другата събота,или неделя да идем 4-5 човека за риба,обаче се колебая къде да е излета.
Сега ще Ви напиша какви са ми стратегическите планове,вие ме посъветвайте кой път да хващам.
Та:
Сутринта рано пристигаме на язовира.
Разхвърляме една торба със захранка в района,в който ще ловим дребни рибки на плувка/на Цонево има платика,червеноперка,костур,таранка,а за Тича не съм наясно каква риба има/.
Всеки от нас ще има по една пръчка с плувка,с която ще работи дребосъка на бял червей,жито,или кус-кус.
Докато работим кротките рибки на плувка,във водата ще се киснат една,или две дънни въдици,предназначени за хищник.Монтажа аз го правя така:
Към основното влакно /0.40-0.45/ връзвам едно олово около 40гр.,с плоска форма и вирбел.За вирбела закачам повод около 50см. от плетено влакно,на края на който има една,или две тройки,за които закачам мъничка жива таранка.
Някакви съвети,относно монтажите!?
Казвайте има ли риба за мен,каква е и къде е!?
Инфото ми трябва до другата събота.
Смятаме другата събота,или неделя да идем 4-5 човека за риба,обаче се колебая къде да е излета.
Сега ще Ви напиша какви са ми стратегическите планове,вие ме посъветвайте кой път да хващам.
Та:
Сутринта рано пристигаме на язовира.
Разхвърляме една торба със захранка в района,в който ще ловим дребни рибки на плувка/на Цонево има платика,червеноперка,костур,таранка,а за Тича не съм наясно каква риба има/.
Всеки от нас ще има по една пръчка с плувка,с която ще работи дребосъка на бял червей,жито,или кус-кус.
Докато работим кротките рибки на плувка,във водата ще се киснат една,или две дънни въдици,предназначени за хищник.Монтажа аз го правя така:
Към основното влакно /0.40-0.45/ връзвам едно олово около 40гр.,с плоска форма и вирбел.За вирбела закачам повод около 50см. от плетено влакно,на края на който има една,или две тройки,за които закачам мъничка жива таранка.

Някакви съвети,относно монтажите!?
Казвайте има ли риба за мен,каква е и къде е!?

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Имам едни ченгели с някакво червено покритие.С ухо са,не с лопатка,върхът им е тип орлов нокът.Дебелички са,закалени,по стъблото имат контрички/явно за да не се изхлузва стръвта/.МАлко са дебелички и това ме притеснява.Аз за калкан използвам единични бели морски,№1.Чудя се кои са по-подходящи-калканските,или тея ченгели!?
Кажете как да ги буча рибетата,за да не се вижда куката и в същото време рибата да е жива?
Ако може нарисувайте как построявате монтажа с подвижното олово и какъв е смисъла да е подвижно!?Нали като се хвърли на дъното,кордата се обира и се губи подвижността?
Кажете как да ги буча рибетата,за да не се вижда куката и в същото време рибата да е жива?
Ако може нарисувайте как построявате монтажа с подвижното олово и какъв е смисъла да е подвижно!?Нали като се хвърли на дъното,кордата се обира и се губи подвижността?
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- и господ не е толокова добър
Брат прекарваш през основното влвкно подвижно олово не много голямо,после слагаш малко шлаух и вързваш карабинка или вирбел след това повод с кука размера според стръвта.Куката орловка,закачаш рибата под гръбната перка или за моцунката.Бялата риба е много предпазлива и ако осети оловото исплюва стръвта,тя лапа леко рибката плува малко и лапка.Затова махаш бигела и слагаш нещо като листо или стериопр на влакното.