20.05.2007-корекции и т.н. около В.Търново

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

20.05.2007-корекции и т.н. около В.Търново

Мнение от sapuna »

Все съм бил карък,ама днешният ден ми го доказа отвсякъде!Бях нощна.Сдадох си смяната в 7,30ч. тази сутрин,пих едно бързо кафе във "Виена" и бегом до Светльо/собственник на магазин за рибарски стоки в ГОряховица/.Няколко бързи думи,няколко снимки,купих си царевичка,червейчета,житце и всичко необходимо.Поприказвахме и по негови думи мислех да се насоча към Стрелец.Докато гласувах обаче дъждът спря,времето се изясни и...газ към Раданово.Още в Поликраище заваля и ми бе ясно,че ще има "хора,пътища,автомобили".Въпреки всичко стигнахме.Кал,ама не до колене,ами до уши.И...обратно-...то на Стрелец,на платения няма да вали,че и може някой шаран да е останал.Да ама :

Изображение

Повъртяхме се половин час из колата и спря.Обаче...тревата опасва целия язовир на около 4-5 метра от брега.Имаше няколко почистени места,но всичко бе заето.Мислим,умуваме -... айде на микрото!Там следната картинка:

Изображение

Изображение

Обикаляхме,обикаляхме,...то през папура и диво прасе не може да мине,камо ли ние!....Пак мислим и умуваме и решаваме-на Кортинския!
След по-малко от 15 мин сме там,ама от кучета не можеш и да си помислиш да слезеш от колата.Накрая излезе човек от охраната и ни обясни,че има риба,но ще се лови след юли месец.Миналата година колеги ловили и пускали,и след тях "бодените" дребните шаранчета измирали.Както и да е,размина ми се и тук.Ами сега???...Драганово корекцията!Защо ли не започнах от там???
Речено-сторено!Колко му е то-има няма 5 км.Там обикаляне още около час /навсякъде е обрасла вече и просто няма достъп до водата/ в търсене на място и накрая се застопорихме под тополите до чешмата/на главния път/.Часът вече бе 14 и нямах желание за никакъв риболов.Извадих си столчето,половинка ракийка,любимата си пръчка и нарязах от пушения бут!

Изображение

Следва дъжд-вятър-малко слънце-никакво бутане и пак дъжд.Около 18 ми писна/свърши и бирата/ и групата сви знамената с ето това,като улов:

Изображение

Извод: В дъждовен ден си пийте пиенето в къщи!Аааа.........и не ходете по Драгановската корекция! :wink:
Успех И НАСЛУКА на всички!!!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:lol: :lol: :lol: Луд умора нема! А ма вие сте истински спортисти :lol: :lol: :lol:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
jibira
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от jibira »

Браво, и аз съм като вас :D :D тръгна ли за риба трябва да накисна такъмите пък каквото ще да става. Иначе евала за подробното разказване и снимачния материал, а и явно още щом сте се прибрали и хоп на компютъра, така де да видим и ние дето не можахме да отидем никъде...евала, евала!
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

jibira написа:... така де да видим и ние дето не можахме да отидем никъде...евала, евала!
Предполагам,че и рибата я гонеше "изборна треска" днес,и то на територията на цяла България,така че колеги-не съжалявайте за пропуснатия ден! :lol:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

Привет от мен и поздрави ,че не изневерявате на хобито.А аз днес успях да си наловя само торни червеи за откриването.Добре,че поваля та да се покажат. :partyman:
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Тоя извод все едно, че не си го написал и аз не съм го прочел! :lol: :wink:
Поздравления за излета :smt023
Изображение
LIFE'S A GAME FISHING IS SERIOUS
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Поздрави за упоритоста важно,чеси бил за риба.Всеки има такива дни.Другия път ще наваксаш двойно.Успехи :wink:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

По този начин се откриват нови места и са правят погроми на тях.

Поздрави за упоритоста :D
Karakudkin
новобранец
новобранец

Мнение от Karakudkin »

Колеги и Аз като Сапуна бях на абсолютно същите места и аз подмамен от Светлио с червей,загранка и принадлежности заминах за Стрелец но там Водоема вобще не е платен ..а е на обща поразия ...нямаше грам риба а рибарите се брояха на пръсти даже не съм и разгъвал..кал не до шия ам незнам ...там освен че ме преебаха ама ко да правиш..след това отидохме до Паисий и там питахме тамошните мангали каде другаде има вирче или водоемче те казаха от селото на 1 километър ..но му забравих името може да е бил кортина....след това вместо да се връщаме продължихме по пътя който беше меко казано ужасен след един застой покрай пътя за хапване,оспорване,каране,обмисляне продължихме за Път към Драгановските корекции ..за пътя към Камен ..отляво на пътя имаше Едно Водоемче явно си личеше че е охранявано имаше 2 кучета пред него но така и не отидохме да питаме..поради явни табели че то е само за цел лов и продан по Дистрибуторската мрежа...На Драгановската корекцийка и ние бяхме Под Чешмата полянката със тополите...С един червен Пасат комби ..не ви знам вие с каква кола сте били и аз както вас се сдобих със същият улов след 3 часов застой покрай корекцийката времето беше ужасно вятър и дъжд-прекрасна комбинация...
Това е от мене ...искам достоверна информация за платен ,ама наистина ПЛАТЕН водоем с солидно количество каракудка за да си подхраня крастата...
Това е от мен колеги и не се лъжете като нас ....просто загуба на време,пари,блъскане на колите по тези ужасни пътища и др.
Риби риби риби ....
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”