Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

20.05.2007-корекции и т.н. около В.Търново
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
20.05.2007-корекции и т.н. около В.Търново
Все съм бил карък,ама днешният ден ми го доказа отвсякъде!Бях нощна.Сдадох си смяната в 7,30ч. тази сутрин,пих едно бързо кафе във "Виена" и бегом до Светльо/собственник на магазин за рибарски стоки в ГОряховица/.Няколко бързи думи,няколко снимки,купих си царевичка,червейчета,житце и всичко необходимо.Поприказвахме и по негови думи мислех да се насоча към Стрелец.Докато гласувах обаче дъждът спря,времето се изясни и...газ към Раданово.Още в Поликраище заваля и ми бе ясно,че ще има "хора,пътища,автомобили".Въпреки всичко стигнахме.Кал,ама не до колене,ами до уши.И...обратно-...то на Стрелец,на платения няма да вали,че и може някой шаран да е останал.Да ама :

Повъртяхме се половин час из колата и спря.Обаче...тревата опасва целия язовир на около 4-5 метра от брега.Имаше няколко почистени места,но всичко бе заето.Мислим,умуваме -... айде на микрото!Там следната картинка:

Обикаляхме,обикаляхме,...то през папура и диво прасе не може да мине,камо ли ние!....Пак мислим и умуваме и решаваме-на Кортинския!
След по-малко от 15 мин сме там,ама от кучета не можеш и да си помислиш да слезеш от колата.Накрая излезе човек от охраната и ни обясни,че има риба,но ще се лови след юли месец.Миналата година колеги ловили и пускали,и след тях "бодените" дребните шаранчета измирали.Както и да е,размина ми се и тук.Ами сега???...Драганово корекцията!Защо ли не започнах от там???
Речено-сторено!Колко му е то-има няма 5 км.Там обикаляне още около час /навсякъде е обрасла вече и просто няма достъп до водата/ в търсене на място и накрая се застопорихме под тополите до чешмата/на главния път/.Часът вече бе 14 и нямах желание за никакъв риболов.Извадих си столчето,половинка ракийка,любимата си пръчка и нарязах от пушения бут!

Следва дъжд-вятър-малко слънце-никакво бутане и пак дъжд.Около 18 ми писна/свърши и бирата/ и групата сви знамената с ето това,като улов:

Извод: В дъждовен ден си пийте пиенето в къщи!Аааа.........и не ходете по Драгановската корекция!
Успех И НАСЛУКА на всички!!!
Повъртяхме се половин час из колата и спря.Обаче...тревата опасва целия язовир на около 4-5 метра от брега.Имаше няколко почистени места,но всичко бе заето.Мислим,умуваме -... айде на микрото!Там следната картинка:
Обикаляхме,обикаляхме,...то през папура и диво прасе не може да мине,камо ли ние!....Пак мислим и умуваме и решаваме-на Кортинския!
След по-малко от 15 мин сме там,ама от кучета не можеш и да си помислиш да слезеш от колата.Накрая излезе човек от охраната и ни обясни,че има риба,но ще се лови след юли месец.Миналата година колеги ловили и пускали,и след тях "бодените" дребните шаранчета измирали.Както и да е,размина ми се и тук.Ами сега???...Драганово корекцията!Защо ли не започнах от там???
Речено-сторено!Колко му е то-има няма 5 км.Там обикаляне още около час /навсякъде е обрасла вече и просто няма достъп до водата/ в търсене на място и накрая се застопорихме под тополите до чешмата/на главния път/.Часът вече бе 14 и нямах желание за никакъв риболов.Извадих си столчето,половинка ракийка,любимата си пръчка и нарязах от пушения бут!
Следва дъжд-вятър-малко слънце-никакво бутане и пак дъжд.Около 18 ми писна/свърши и бирата/ и групата сви знамената с ето това,като улов:
Извод: В дъждовен ден си пийте пиенето в къщи!Аааа.........и не ходете по Драгановската корекция!

Успех И НАСЛУКА на всички!!!
-
- новобранец
Колеги и Аз като Сапуна бях на абсолютно същите места и аз подмамен от Светлио с червей,загранка и принадлежности заминах за Стрелец но там Водоема вобще не е платен ..а е на обща поразия ...нямаше грам риба а рибарите се брояха на пръсти даже не съм и разгъвал..кал не до шия ам незнам ...там освен че ме преебаха ама ко да правиш..след това отидохме до Паисий и там питахме тамошните мангали каде другаде има вирче или водоемче те казаха от селото на 1 километър ..но му забравих името може да е бил кортина....след това вместо да се връщаме продължихме по пътя който беше меко казано ужасен след един застой покрай пътя за хапване,оспорване,каране,обмисляне продължихме за Път към Драгановските корекции ..за пътя към Камен ..отляво на пътя имаше Едно Водоемче явно си личеше че е охранявано имаше 2 кучета пред него но така и не отидохме да питаме..поради явни табели че то е само за цел лов и продан по Дистрибуторската мрежа...На Драгановската корекцийка и ние бяхме Под Чешмата полянката със тополите...С един червен Пасат комби ..не ви знам вие с каква кола сте били и аз както вас се сдобих със същият улов след 3 часов застой покрай корекцийката времето беше ужасно вятър и дъжд-прекрасна комбинация...
Това е от мене ...искам достоверна информация за платен ,ама наистина ПЛАТЕН водоем с солидно количество каракудка за да си подхраня крастата...
Това е от мен колеги и не се лъжете като нас ....просто загуба на време,пари,блъскане на колите по тези ужасни пътища и др.
Това е от мене ...искам достоверна информация за платен ,ама наистина ПЛАТЕН водоем с солидно количество каракудка за да си подхраня крастата...
Това е от мен колеги и не се лъжете като нас ....просто загуба на време,пари,блъскане на колите по тези ужасни пътища и др.
Риби риби риби ....