Врачанския

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

nanov
новобранец
новобранец

Врачанския

Мнение от nanov »

Дайте някаква информация за врачанския язовир.Какво излиза,по-колко :D и тн...Мисля след забраната да ходя там.
Аватар
георги н.
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от георги н. »

Ако питаш за Дъбника , излиза добра каракуда . По принцип има шаран , сом ,любимите на Ivak врачански костури и бяла риба . Но масовата риба е каракудата . На слука.
Не можеш да очакваш полет на мисълта в този който е свикнал да пълзи .
Аватар
AzoriS
новобранец
новобранец

Мнение от AzoriS »

Колега аз сам от враца няма смисал да ходиш там освен таранка и малак кустор нищо не излиза.По добре иди на един платен язовир до село Мраморен мн риба има излиза и хищник и то добар едра каракуда и шаранчета 2 лева на човек ко му плашташ.А на слука. :D :D :D
За бракониерите само ЦАРИЦИ
Van Helsing
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Van Helsing »

Има каракуда в изобилие и бяла риба, която гони килото. Водата е чиста и язовира е 2000 дка.- места има удобни навсякъде, но врачанските риболовци ловят с лоши такъми само за кеф по малко риба- там щека още не съм виждал, както и модерни уредби на дъно, иначе язовира е удобен до международния път, а гледката към врачанския Балкан е нещо неповторимо. :D
Изображение
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Не лош язовир , но костур няма много или аз съм калпав рибар :lol: :lol:

А за Балкана , си е красота нявероятна.
nanov
новобранец
новобранец

Мнение от nanov »

Аз съм от Мездра.И попитах за това защото мисля да се разходя до там на 25 , ако е добро времето (дано :wink: ) със един фр с колелата и не ми се биеше толкова път 16км отиване и толко връщане,но ме убедихте! Мерси! :D
Van Helsing
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Van Helsing »

Ела на стената- в събота до кулата близо- ще те черпя една бира- тъкмо ще си побъбрим за река Искър, само се провикни: Хелсииинг! и ще ти махна! :D
Аватар
баничката
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от баничката »

Ей бях в чужбина 10 - тина дни и моля, ако някой е ловил на Врачанския да ми каже бие ли бялата риба и костура на воблер, да знам да си земам ли спининга. В 5 часа съм там с директния( таранките са винаги на линия...почти...), но за хищниците не знам дали да точа сабята. :roll:
Аватар
георги н.
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от георги н. »

Аз ще ходя в неделя . За бяла не съм чул ама се говори за некакви несметни количества каракуда . Наслука !
Не можеш да очакваш полет на мисълта в този който е свикнал да пълзи .
ilia0706
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от ilia0706 »

от миналата събота и неделя имам 4 ходения на различни места дето съм имал добри резултаяти и на бяла и на костур -две сутрин на разсъмване и две след обяда от 18 до стъмване -нямам пипване от хищник - стръв - малки и големи горбачовки, царички /също различни размери, малки костурчета на каквито имах резултат след откриването на бяла .А едрия костур /300-400гр/ от есента нямам представа къде е отишъл. Последния месец съм обикалял язовира по различните му перспективни места поне два пъти -за сега си остава таранката и то стандартната /до 200гр//имам само две около500гр.
Снощи бях до кулата -таранка на плувка на 3-4 м., две въдици на дъно за хищник -няма пипане.
А за язовира - много си е добър - има разнообразна риба, но засега не дава.
Дано утре имам по добър късмет.
На слука
Аватар
баничката
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от баничката »

Е сега се връщам от язовира- на стената таранки по 200- 300 грама, едно яко ми скъса, че бях вързал 0.12 на телескопа- рече налево- надесно и айдееее... :D
Изпояде ме също дребен костур смотан.
Нормата се пълни за под 3 часа- кълве си таранката, иначе покъпах воблерчетата, но... нъцки- явно зъбатите не са на стената. абе голям си е язовира- иска си лодка и това си е. :smt026 :smt071 :smt072
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”