две въдици=бракониер?

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

две въдици=бракониер?

Мнение от Mitak »

Пускам темата, за да обсъдим, трябва ли да е забранено ползването на повече от една въдица? Вчера ходих да си заверявам билетчето, поговорихме с тия дето много "разбират". Отговориха ми "лови си както искаш, пък наште хора ще преценят на место" :roll: . Вярно е, че досега не са ме глобявали за повечко въдици, но никга не е късно :lol: . Интересно ми е, вие какво мислите по въпроса?
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Мисля, че си го пише в закона съвсем ясно!
Всичко извън разрешеното е нарушение.
Всеки сам си преценява дали да го наруши или не, а дали ще те глобят за нарушенията ти това не би трябвало да подлежи на обсъждане според мен.

Аз лично не се съобразявам със забраната за нощния риболов, другото се опитвам да го спазвам пак без да прекалявам :wink:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
dian
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dian »

имам 1c познат тои вади билети на децата си и така лови с повече вадици като доидат казва че йена му ги е оти6ла с тиаx на разxодка и така
само слабите се стремят към порядаък силните владеят хаоса
ggbg
новобранец
новобранец

Мнение от ggbg »

с 2 ръце съм за. лошо ми става като ида някъде и видя 5 души с 50 дънни. като ви е толкова зор идете и си купете риба бе, пари ли нямате?
и тва спортен риболов ли е или..?
наблюдател
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от наблюдател »

На река - една, на язовир - до три въдици. Другото си е твое решение. :!:

Наслука. :)
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

наблюдател написа:На река - една, на язовир - до три въдици. Другото си е твое решение. :!:

Наслука. :)
Май няма какво повече да се обсъжда... :D
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

ggbg написа:с 2 ръце съм за. лошо ми става като ида някъде и видя 5 души с 50 дънни. като ви е толкова зор идете и си купете риба бе, пари ли нямате?
и тва спортен риболов ли е или..?
:lol: ...... то 50 дънни докато опънеш си е спорт..... :lol: но да те глобят за две въдици на река си е гадно, и то без да видят какво си хванал. Какво означава "....ще преценим на место" Според мен е по важно да се следи колко риба си хванал а не с колко въдици. Рибар съм от 15 години и до сега никой не е проверявал да ли имам маломерни рибета в живарника и колко килограма ще си занеса вкъщи. Аз съм съвестен и вземам само толкова колкото е позволено, но дали и при останалите е так? Аз може да съм с 50 дънни и да хвана много риба и да си направя кефа но после като си я върнеш във водоема няма проблеми. Каква е истината в момента? Колко са хората които са ги проверявали за количеството риба и за маломерните :?
ceco65
разбира нещата
разбира нещата

по темата

Мнение от ceco65 »

По темата мисля,че ограничението за две въдици не е правилно.Защо? Защото нащите водоеми да толкова опоскани от "колеги" с плетени въдици,че и 10 да хвърлиме не може да си хванеме 3-те килограма. Няма логика да отида на язовир който се намира на 150 кг. от София и да хвърля 2 въдици. Важно е колко ще хвана,колко маломерни ще има,колко ще взема и ако ме хванат и аз съм в нарушение нека си понеса последствията.Но ако съм изряден да не ме закачат за въдиците.През целия си живот,а съм на 42 г. риба не съм ял,но умирам за риболов. Взимам риба само за жената и детето. Всичко останало обратно във водата. Обичам спокойствието,природата и незабравимите моменти на язовира. На всички колеги наслука през новия сезон и да ОБЯВИМ ВОЙНА НА ПЛЕТЕНИТЕ ВЪДИЦИ.
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Явно болеста (риболов) е сериозна при теб щом и разтоянието го мериш в КГ. :lol: :lol: :lol:
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

:lol: :lol: :lol:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Re: по темата

Мнение от Local »

ceco65 написа:По темата мисля,че ограничението за две въдици не е правилно.Защо? Защото нащите водоеми да толкова опоскани от "колеги" с плетени въдици,че и 10 да хвърлиме не може да си хванеме 3-те килограма. Няма логика да отида на язовир който се намира на 150 кг. от София и да хвърля 2 въдици. Важно е колко ще хвана,колко маломерни ще има,колко ще взема и ако ме хванат и аз съм в нарушение нека си понеса последствията.Но ако съм изряден да не ме закачат за въдиците.През целия си живот,а съм на 42 г. риба не съм ял,но умирам за риболов. Взимам риба само за жената и детето. Всичко останало обратно във водата. Обичам спокойствието,природата и незабравимите моменти на язовира. На всички колеги наслука през новия сезон и да ОБЯВИМ ВОЙНА НА ПЛЕТЕНИТЕ ВЪДИЦИ.
Колега , ми те на язовир са разрешени 3 броя въдици.... :roll: , на река е разрешен само 1 и според мен така е редно!
Чакай сега колега , не са ти виновни законите че ходиш на 150км за риба и че евентуално няма да хванеш!
Аз за откриването също ще ходя на 150км за риба и 150км обратно стават 300 :shock: :D , обаче съм напълно наясно че мога и без нито една рибка да се върна. Отивам на река и няма да хвърля сумати пръчки , някак си комерсиално започва да ми изглежда така риболова.
Радвам се че пускаш маломерните риби обратно... това е страхотен благороден жест и нека всички колеги го правят.
Съгласни или несъгласни да сме с законите те трябва да се спазват , затова са направени. Нека поне ние ги спазваме.
Пожелавам ти големи успехи на откриването!
Клавиатура риба не лови!!!
pmzk

Мнение от pmzk »

В Ямбол си спомням на миналото откриване на реката до "водопадчето" наредени 20 дънни и седят там трима-четирима души, а от ловните няма и следа :x Яд ме е че не го снимах да ви го покажа, но мераклиите пак може да са там на тазгодишното откриване :twisted:
ggbg
новобранец
новобранец

Re: по темата

Мнение от ggbg »

ceco65 написа:По темата мисля,че ограничението за две въдици не е правилно.Защо? Защото нащите водоеми да толкова опоскани от "колеги" с плетени въдици,че и 10 да хвърлиме не може да си хванеме 3-те килограма. Няма логика да отида на язовир който се намира на 150 кг. от София и да хвърля 2 въдици. Важно е колко ще хвана,колко маломерни ще има,колко ще взема и ако ме хванат и аз съм в нарушение нека си понеса последствията.Но ако съм изряден да не ме закачат за въдиците.През целия си живот,а съм на 42 г. риба не съм ял,но умирам за риболов. Взимам риба само за жената и детето. Всичко останало обратно във водата. Обичам спокойствието,природата и незабравимите моменти на язовира. На всички колеги наслука през новия сезон и да ОБЯВИМ ВОЙНА НА ПЛЕТЕНИТЕ ВЪДИЦИ.
лятото примерно на някой голям язовир има 1000++ души. ако всеки мисли и си има златно извинение като теб и хвърли по 10 дънни = 10000 дънни. ако от тия 10к дънни 500 изкарат риба днес(една много голяма мрежа не мое да изкара толкова), и това продължава всекидневно 2-3 месеца би ли ми обяснил колко риба трябва да има, че да има и за догодина? примера ми е за язовир с шаран на който бях, беше осеян с коли, палатки, сатри и направо цели комплекси от палатки. от една палатка мис е похвлаиха че за отпуската си прекарана там е изкарал 40 кг шаран обшо. е след тях оссвен тонове боклуци друго не остана и на другата година след неуспшните им излети пак там веднага беше обвинена държавата, иара, бракониерите. да ама не...
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

бе, с вьдици рибата няма да я изловим,ако ще десет да са-категоричен сьм в тва си убеждение-верно,бая се дразня и аз като ида некьде и заваря цела батарея прьчки,но се дразня главно,що ми пречат и имам си един лаф-само ми ХАБЯТ местото :lol: :lol: то,ако си кьлве и една прьчка е достатьчна-на мен оптималния вариант ми е-едно боло(или мач с ваглер) и един фидер...изклюая дунав,за кьдето си имам специални просташки такьми и хвьрлям до 3 вьдици,обикновенно с по 1 кука-една с конощип,една с рибка или филе и...до трета трудно стигам по принцип,овен,ако неам земен червей или пиявици или качамак :lol: :lol:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
ceco65
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceco65 »

абе 5 кила какво се правиш на интересен.снимката на скобара от поста ти от една въдица ли е?и според теб това 3 кг.ли е?и пиши на събирането което органиэираш на 09 .06 .кой със колко въдици е ловил на жребеца.
Заключено

Обратно към “Сладководен Риболов”