Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спинингова пръчка от висок клас???
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- icho_87
- вече хвърля и на тежко
Спинингова пръчка от висок клас???
Здравейте. Трябва ми съвет за подарък на мой приятел. Голям мераклия е на спининга, но работи с едно старо пръчле. Искам да го зарадвам, но спининга не ми е силната страна. Искам съвет за хубава спинингова въдица, по възможност със сменяеми върхове. Благодаря предварително 
За цената.... нямаме ограничения, но все пак да не прекаляваме. По мои очаквания за 100-150лв може да се намери качествено нещо

За цената.... нямаме ограничения, но все пак да не прекаляваме. По мои очаквания за 100-150лв може да се намери качествено нещо

- ivalpetkov
- разбира нещата
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Спинингова пръчка от висок клас???
Ми тез, сменяеми върхове, ги забрави.
Щот ,от спинингист може да стане Фидерист.
По добре сподели къде и каква риба лови, пък тогиванка ще помагаме.

По добре сподели къде и каква риба лови, пък тогиванка ще помагаме.

- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ако приятеля ти реши да сложи една нула, отзад на тези цифри, може и да вземе нещо от високия клас, но за тези пари си е в ниския клас от всякъде, не че няма що годе добри пръчлета на тази ценаicho_87 написа: 100-150лв

- icho_87
- вече хвърля и на тежко
Лови предимно на реки - кленове, щука и др. общо взето повечето риби са 1-1,5 килограма. Рядко по-голяма.
- pavre
- вече хвърля и на тежко
За кефалчета и щуки пръчките са различни, а универсален спининг няма. За това удачен избор е пръчка Ryobi, 2.4 м, медиум твърдост, с акция 5-20 примерно. Няма да може да си мятка ефективно от най-ситните блесни номера 0 и 00, но за всички останали трябва да е ок. 

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Аз пък що не видях ,някъде колегата да пите-пише за висок-нисък клас пръчкиczd написа:Ако приятеля ти реши да сложи една нула, отзад на тези цифри, може и да вземе нещо от високия клас, но за тези пари си е в ниския клас от всякъде, не че няма що годе добри пръчлета на тази цена ...icho_87 написа: 100-150лв

А и това с нулите не го разбрах нещо

,не вярвам приятеля му ,да му сложи една нула отзад,нали все пак говорим за подарък

Ето една нелоша въдичка,дължина 2.45 5-25 Fast 140
http://www.voblershop.com/2033/Okuma.Black.Rock/
Аз там съм пораснал...
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
@Бобоbobo_33333 написа:Аз пък що не видях ,някъде колегата да пите-пише за висок-нисък клас пръчки![]()
А и това с нулите не го разбрах нещо![]()
Прочети заглавието на темата.
А колкото за нулата отзад си мисля, че сам ще се досетиш за какво говоря - 100-150===> 1000-1500

В случая ще е по-умесно да споменеш с какви примамки ще се използва такъма, аз лично ловя кленове с примамки до максимум 4-5см и тегло не повече от 5 грама, но пък ми се е случвало да вадя и доста щуки със същия такъм. Ще хубаво да кажеш на каква дистанция ще се поднасят примамките, каква е растителноста, за да се прецени каква да е дължината на пръчката, която ще е най-удачно да се използва.icho_87 написа:Лови предимно на реки - кленове, щука и др. общо взето повечето риби са 1-1,5 килограма. Рядко по-голяма.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Той пича иска да купи подарък за приятел и не знам дали приятеля ,за когото е този подарък,ще определя цената ,мисля ,че не е прието да определяш цената на подаръка сиczd написа:А колкото за нулата отзад си мисля, че сам ще се досетиш за какво говоря - 100-150===> 1000-1500![]()

Аз там съм пораснал...
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Мисля да не се отклоняваме от темата
Поздрави

Поздрави
-
- вече хвърля и на тежко
Окумата е много приятна въдица.Но лично на мене, не ми допада дългата дръжка.Моето предложение е Премиер ML 7 3,5 14гр.
-
- ще става разбирач
тя е с къса дрЪжкаionko topalov написа:Окумата е много приятна въдица.Но лично на мене, не ми допада дългата дръжка.Моето предложение е Премиер ML 7 3,5 14гр.

-
- ще става разбирач
+1bobo_33333 написа:Аз пък що не видях ,някъде колегата да пите-пише за висок-нисък клас пръчкиczd написа:Ако приятеля ти реши да сложи една нула, отзад на тези цифри, може и да вземе нещо от високия клас, но за тези пари си е в ниския клас от всякъде, не че няма що годе добри пръчлета на тази цена ...icho_87 написа: 100-150лв![]()
А и това с нулите не го разбрах нещо![]()
,не вярвам приятеля му ,да му сложи една нула отзад,нали все пак говорим за подарък
Ето една нелоша въдичка,дължина 2.45 5-25 Fast 140
http://www.voblershop.com/2033/Okuma.Black.Rock/
-
- вече хвърля и на тежко
Колко къса?
Колкото на премиера ли? 

-
- ще става разбирач
не съм я мерил но е много къса.на снимката на сайта изглежда дълга...сега взех авид почти три пъти е по дълга дръжката...ionko topalov написа:Колко къса?Колкото на премиера ли?