лаврака

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

лаврака

Мнение от Булти »

някой тука каза , че лефера била най-вкусната риба , но явно не е ял лаврак...досега лаврак съм удрял само с харпун , на Емине редовно фърлят бомби за него :x ...някой фащал ли е лаврак с въдица и изобщо лови ли се тая риба :?: :?: :?:
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: лаврака

Мнение от Камбата »

Някога някой беше хванал тая риба на Кабакум на плажа,когато хвърлял за илария с морски червеи на дъно.Там дъното е чист пясък,зимата ходят за калкан там,ама незнам кво хващат,щот не съм ходил на риболов.Лавракът се среща изключително рядко и който е видял някога е доста голям късметлия,а който е ял...аз не съм де. :D

Преди време четох някъде,че в Дания ловят лавкар на блесни за лефер.Според мен обаче рибата се хваща случайно,не съм чул някой да е ходил специално за лаврак.Шанс имат харпунджиите!
Да отидеш за лаврак звучи като да отидеш за морска пъстърва.

На мен си ми харесва леферът,ше му чупа главата тва лято,само да дойде! :twisted:

По-добре пишете някой не е ли изкарал лефер,или чернокоп,че нямам търпение да грабна блесните и воблерите и да му видя сметката! :wink:
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
fakir
новобранец
новобранец

Мнение от fakir »

лаврак съм ловил в южна гърция на блесна по тъмно. на около 200км южно от атина има заливи с рибарници. около рибарниците има яко див лаврак. парчето от по 1.5-2 кила си е класика. много емоционален риболов предполагам аналогичен на лефера в черно море.
...когато няма риба, и жабата е рак...
kapitana
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от kapitana »

аз до колкото знам от мой познат харпунджия лаврака е най-трудната риба за хващане
СЪБИРАЙТЕ СИ ОТПАДЪЦИТЕ СЛЕД РИБОЛОВ!!!
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

последния си лаврак харпунирах през 95 год. и оттогава не съм срещал :smt097
Публикувай отговор

Обратно към “Рибите, навици, особености и как да ги ловим.”