яз. Искър - 25.07.2013

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

яз. Искър - 25.07.2013

Мнение от Николай Ангелов »

Днешният ден беше заплануван за първо посещение на яз. Искър. Така и стана. Хапнах бързо за обяд, стегнах багажа, до магазина за захранка и стърв и лека-полека тръгнах. Насочих се към брега след Щъркелово гнездо. Тъй като не познавам района се полутах известно време в намиране на място за паркиране, та чак подминах язовира и се наложи да се върна обратно. Както и да е - успях да се оправя що-годе без особено затруднение, най-вероятно защото бе работен ден и имаше свободни места за колата. Спуснах се по една от пътеките, поогледах брега и си избрах местенце. Овлажних захранката. Беше от масовите български храни. Добавих шепа шарени червеи. Бях си взел директна 6-ца, въпреки че не ми се струваше най-удачен избор, но като за първи излет-разузнаване не ми се мъкнеха излишни такъми. Вече наближаваше 15:00 часа. Нагласих линията и цамбурнах няколко топки захранка. Дълбочината пред мен бе почти 5 метра. Общо взето хвърлях в краката си. Използвах повод 0,12 и фина кука 16 номер. След 15-на минути плувката потъна. Последва засечка - нищо. Презаметнах. Плувката отново потъна, засякох и първата ми искърска платика се откачи след минутка борба. Е, поне рибите дойдоха пред мен. Последва серия от няколко откачени и извадени риби с такъв размер:

Изображение

Изображение.

Мързелът в мен надделя и не смених куката, докато линията ми се закачи някъде по дъното и скъсах. Сложих средно дебела кука 14 номер. Почти час нямах пипане. Отново късане ме накара да се размърдам и да завържа отново фина кука 16. Последваха няколко костурчета и кефалчета, както и две платики от горния размер. Изненадаха ме и две от тези:

Изображение,

които внимателно откачих. Почти три часа риболовът горе-долу вървеше, докато бръмчащата моторница в далечината не реши да се попотае пред мен. Естествено се вдигнаха вълни, че даже и ме заляха, докато се усетя. И така цял час. Явно това са част от рисковете на този водоем. Наближаваше 19:00 часа и малко преди да започна да си събирам нещата (идеята ми бе да половя около 4 часа) извадих и последната си платика. След кратко суетене около прибирането потеглих към София доволен и с желанието отново да ловя платики и да опознавам язовира.
Интересно бе, че въпреки почти равното съотношение на извадени и откачени риби, нямаше как да реагирам. Смяната на куката със същия размер, но една идея по-дебела спираше рибата да поема стръвта. Това трябва да го променя накак за следващия път.
Благодаря на колегата, който ми разказа за водоема.

п.п.Ееей, толкова ли е трудно пълните торби с ядене и пиене после да се върнат обратно с вече празните опаковки и бутилки, хартия и какво ли още не? Умът ми не го побира!
Аватар
ninini
новобранец
новобранец

Re: яз. Искър - 25.07.2013

Мнение от ninini »

екстра риболов колега,успехи занапред
Аватар
Батко Емо
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Батко Емо »

Репортаж отсекаде!А рибетата нахитреха,искат си фини неща :lol:
Joshua
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Joshua »

има различни модели, може пак да е 16 номер ама да ги закопчава по-добре :) Иначе супер излет и наистина малките сомчета са приятна изненада, супер ! :))
Аватар
NWC
новобранец
новобранец

Мнение от NWC »

е сомчето е добро ;P
once a gunner always a gunner
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

Добър репортаж.
само като прочетох ,че си слезнал по пътеката надолу ,изтръпнах.
Миналата година там ми думнаха акумолатора и касетофона.
Не си оставяйте колите без надзор там.
Днес следобяд и аз ще мръдна за няколко часа там някъде.
Аватар
pano64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pano64 »

Добър риболов си направил.
Изображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Поздрави за излета! Добро разузнаване!

Предполагам, че откачанията са заради директния, 6м си е късичко и бързо се втвърдява.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pacho109 »

Отличен риболов :!:
Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

Както писах по горе ,днес ходих за три часа на язовира.
Бях някъде преди Щъркела, по частните места.Помолих едни хора да ловя и те ме пуснаха.
Въпреки многото захранка хванах само костури ,ама доволно.
Хвърлях си за платика ,ама само костур ,около длан.
Аватар
joroNH
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от joroNH »

:smt023
Никога на колене пред когото и да е.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”