Дайте инфо за "Стамболийски"

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Заключено
vals
новобранец
новобранец

Дайте инфо за "Стамболийски"

Мнение от vals »

Колеги,дайте инфо за Стамболиеца. Чух , че вече ловят в началото на ръкава добри таранки,ама малко "рекъл-казал". След забраната съм вадил оттам само червеноперки... Та някой да е ловил таранки скоро и къде излизат ? На Дарданелите няма да ходя,че не съм с джип ,а с лека кола :)
vals
новобранец
новобранец

Re: Дайте инфо за "Стамболийски"

Мнение от vals »

До преди 2 седмици язовира беше до преливника...всичко залято и кълвеше само червеноперка. Едра,но само червеноперка.
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Ето тука има повече инфо за язовира,малко старо ,ама все пак е нещо...

http://www.hsmaritsa.com/haskovo/dvama- ... naema.html

Изображение
Държава и община не искат да са собственик на опасния водоем, държат го на ниска кота

Язовир "Иваново", който потопи Бисер, съвсем не е единственият с неясна собственост. Такъв, година след наводненията, е и този в хасковското с. Стамболийски, за който през м.г. комисия констатира, че не е в добро състояние и за да е безопасен, трябва да се поддържа на възможна най- ниска кота. Предписаните ремонти не са извършени. Добрата новина е, че в настоящия момент язовир "Стамболийски" е с контролиран обем и няма пряка и непосредствена опасност за хора, животни и земеделска продукция", казаха от Областна администрация, след запитване на вестника.

Спор за собствеността, вече година, имат община Хасково и земеделското министерство, дори в момента се води активна кореспонденция между тях.

"По силата на закона, собствеността на яз. "Стамболийски" е публична общинска", заявиха от Областна администрация.

Язовирът никога не е бил общински, категорични са от администрацията на Георги Иванов. Никога Община Хасково не го е отдавала под наем или аренда, показа наша проверка. М.г., на заседание на поземлена комисия, собствеността е била служебно променена в общинска. Там обаче представител на общината не е присъствал, както е по закон, затова оспорваме решението, коментира пресаташето Бояна Тодорова.

Преди наводнението, след което започнаха проверките по язовирите, обаче, "Стамболийски" си е имал стопанин, който го давал под наем. Наемодателят е ЗКПУ "Стамболийски", която през 2001 г., го отдава на хасковлията Димитър Димитров. През 2005 г. кооперацията сключва договор със Стоил Стоев. През 2008 г. кооперативът и Стоев сключват анекс, който би трябвало да изтече на 19 март 2013 г. Кооперацията нещо затъна и бе в ликвидация. Затова наема давах на кмета на селото, обяснява Стоев. Той показва квитанция към приходен касов ордер, на която стои печат на кметството. Предишни бележки са подпечатани от ЗКПУ. Миналата година водоемът се оказа опасен, започнаха споровете - чий е. Реших да се откажа и заради новите изисквания на ИАРА, и прекратихме договора, коментира Стоев.

Не знам докъде стигнаха споровете за собствеността на язовира. Той бе на ликвидираната кооперация, иначе е построен с доброволен труд на жителите на Стамболийски, на селото е, коментира кметът Славчо Стефанов. Той се е подписал за кмет и за собственик в протокола за оглед на потенциално опасен язовир, извършен по Заповед на МИЕТ и на НЕК ЕАД от февруари м.г. Подписал се и представител на НЕК. Това буди недоумение, тъй като микроязовирът не е част от енергийната система на страната. Сега водоемът няма наемател, няма и собственик, полупразен е. Няма и кой да отстрани направените предписания по "видимо недоброто състояние на стената". Така, ако се случи беля, няма да има виновен, както стана в Бисер. Между другото, много от водоемите по селата са строени с доброволен труд от хората, за да ги ползват бившите ТКЗС-та. Днес повечето от тях са с неизяснен статут, коментират запознати.
Аз там съм пораснал...
Аватар
muerter
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от muerter »

Мани го тоя Бобо ,той даже не знае кьде се намира язовира :D
Ама виж колегите от Хасково ,може и да ти отговорят в тази тема
:arrow: http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=136&t=33665" onclick="window.open(this.href);return false;
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
vals
новобранец
новобранец

Мнение от vals »

А бе колега,нали писах,че преди 2 седмици бях там... Търся актуална информация от днес или от преди 2-3 дни. Както и да е утре съм там и ще решавам в движение къде ще я ловя,ама малко инфо никога не е излишно . Къде ме хвърли на върбите с хазковските вестници :lol:
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

muerter написа:Мани го тоя Бобо ,той даже не знае кьде се намира язовира :D
Ама виж колегите от Хасково ,може и да ти отговорят в тази тема
:arrow: http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=136&t=33665" onclick="window.open(this.href);return false;
:lol: :lol: Колегите от Хасково надали са информирани за този язовир ,за който се споменава в темата за яз.Ал.Стамболийски :lol:

п.п Както пише в подписа ми
Аз там съм пораснал, :wink:
нали ми е в задния двор :D
Наистина си има тема ако става въпрос за този язовир :roll:
vals написа:До преди 2 седмици язовира беше до преливника...всичко залято и кълвеше само червеноперка. Едра,но само червеноперка.
Колега ,ако говорим за яз.Ал.Стамболийски,от преливника до началото на язовира са 17-20 км ,така ,че надали ще и ма някакво инфо за цялата шир :shock:
Аз там съм пораснал...
vals
новобранец
новобранец

Мнение от vals »

Казват,че излизат едри каракуди на Пилчарника на плувка от лодка. За Дарданелите също хубави неща... За сипея едър костур,ама както писах преди малко- "рекъл-казал". Интересува ме някой ако е ходил тия дни...е ако е ловил на тролинг не ме касае,ама пък може да касае някой друг.
Питам защото много говориха за Сопот,на плиткажа до клетките от към Старо село излизали едри каракуди и чат пат и шаран...излиза ама дръжки. Риба колкото щеш ама дребни платички,таранчета и баби. До мен имаше и състезатели някакви с всичките му там такъми,кофи със захранки и пълно обрудване,ама и те това ловяха.Затова дайте инфо от първа ръка,а не от хасковските вестници
vals
новобранец
новобранец

Мнение от vals »

Мисля утре да ги моря на пилчарника . Влизам с лодката и се връзвам или се закотвям някъде и каквото сабя покаже.
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

vals написа:Казват,че излизат едри каракуди на Пилчарника на плувка от лодка. За Дарданелите също хубави неща... За сипея едър костур,ама както писах преди малко- "рекъл-казал". Интересува ме някой ако е ходил тия дни...е ако е ловил на тролинг не ме касае,ама пък може да касае някой друг.
Питам защото много говориха за Сопот,на плиткажа до клетките от към Старо село излизали едри каракуди и чат пат и шаран...излиза ама дръжки. Риба колкото щеш ама дребни платички,таранчета и баби. До мен имаше и състезатели някакви с всичките му там такъми,кофи със захранки и пълно обрудване,ама и те това ловяха.Затова дайте инфо от първа ръка,а не от хасковските вестници
Явно не е посещаван редовно тоя хасковски язовир :lol:
Особено да троли на таа локва :lol: :lol:
Аз там съм пораснал...
vals
новобранец
новобранец

Мнение от vals »

На пилчарника - само дребни баби и рядко дребни таранки...само дребосък и от брега и от лодка. На дъно няма никой. Това беше положението в неделя 28 юли за съжаление.
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

има ли такса :roll:
Аз там съм пораснал...
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

muerter написа:.......в тази тема
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Заключено

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”