Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Спинери оригинли и ментаци
Модератор: sapuna
- ESOXPIKE
- научил се да хвърля
Спинери оригинли и ментаци
Доволен съм от спинерите и те бяха най-уловистите и примамки в кутията.
Но при тях започнаха да се появяват дефеткти чупят им се вирбелите които държат опашките и на оригинаните и на ментаците като ментаците освен този основен проблем не са държат в една линия при проводка а се въртят как си искат и куката се опита във влакното или се качи за носа на спинера при падане във водата.Мисля,че блесна с джиг гава си е по ефикасна от тея измислени простотий.
Но при тях започнаха да се появяват дефеткти чупят им се вирбелите които държат опашките и на оригинаните и на ментаците като ментаците освен този основен проблем не са държат в една линия при проводка а се въртят как си искат и куката се опита във влакното или се качи за носа на спинера при падане във водата.Мисля,че блесна с джиг гава си е по ефикасна от тея измислени простотий.
- begleca_sv
- кандидат преподавател
Re: Спинери оригинли и ментаци
да беше си купил от моите като продавах до ден днешен не съм имал подобни проблеми .....
Обичам природата, но не само на картинка !!!
- ESOXPIKE
- научил се да хвърля
Имаш ли все още от тях от къде се снабдяваш с олово и колко ти излиза направата на 1 бр.
- begleca_sv
- кандидат преподавател
оловото навсякъде се продава а направата на 1 спинер е фирмена тайна продавам ги по 4лв боядисани и лакирани до сега нито аз нито колеги които са зимали са имали проблеми ..
- ESOXPIKE
- научил се да хвърля
Супер братле ако имаш формата за малкия грамаж и направиш някакви разцветки може да се разберем да си взема от теб наистина ценя това което правиш.Искам само да поддържаме контакт да сложа някой лев на страна за да мога да си взема повече на брой.
А така, де - нека и алъш-веришец да се завърти...
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- begleca_sv
- кандидат преподавател
- begleca_sv
- кандидат преподавател
http://prodavalnik.com/spineri-i11872703" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- ще става разбирач
Какви риби ловите на тези джиджавки бе колеги?
Лично аз нямам уловена риба на това творение на гениалната риболовна мисъл.
Нищо лично ,просто проявявам любопитство
Поздрави!!
Лично аз нямам уловена риба на това творение на гениалната риболовна мисъл.
Нищо лично ,просто проявявам любопитство

Поздрави!!
- nikolaiiliew
- сериозен играч
Основно распер, но съм хващал и щука! 

Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
- begleca_sv
- кандидат преподавател
оня ден слизах на Дунава щуклетата се побъркаха да удрят ......
На малките грамажи имам много хванати Костури 

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
- ESOXPIKE
- научил се да хвърля
И тук е пълно с бебета щуклета и го счупват,че даже сомчета миналата година имаше малки бяла риба също е вземала само костур не съм.Сега миля да го тествам при кефала (клена) във вировете.
Теставай го ,макар че за да работи спинера нормално - си иска бързо водене (не съм сигурен дали това е най-добрата проводка за КефалESOXPIKE написа:Сега мисля да го тествам при кефала (клена) във вировете.

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
- ESOXPIKE
- научил се да хвърля
Имам малко спинери на Raven ASP Paladin 28 грама но във водата колкото и бързо въртене да има се мотая не се балансират и нямат поведението на оригинала SPRO ASP.Подмених халките и куката с по малка да не се закача във влакното и на оловената глава отпред но при проводката стои на една страна тоя път по голям размер лъжица ли да му направя не знам вече как да ги балансирам влакното ми е 0,16 плетено Power - Pro pri.
Плетеното влакно се оказа добро SIC водачите на пръта се оказаха реални не ги протрива няма и драскотина там дето минава влакното и самото влакно не се къса не се разнищва на нишки бях чул,че Power - Pro имат и ментаци които не отговарят на посочените милиметри но това явно си е доброто.От тук на сетне съм на ясно,че трябва да си намеря хубава макара за спининг и да заменя шаранджийския Focus Black Velvet.
Но проблема с баланса на спинерите си остава. Дайте съвет благодаря предварително!!!!!
Плетеното влакно се оказа добро SIC водачите на пръта се оказаха реални не ги протрива няма и драскотина там дето минава влакното и самото влакно не се къса не се разнищва на нишки бях чул,че Power - Pro имат и ментаци които не отговарят на посочените милиметри но това явно си е доброто.От тук на сетне съм на ясно,че трябва да си намеря хубава макара за спининг и да заменя шаранджийския Focus Black Velvet.
Но проблема с баланса на спинерите си остава. Дайте съвет благодаря предварително!!!!!