Изкопаване на вир в река

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
grigorov90
новобранец
новобранец

Изкопаване на вир в река

Мнение от grigorov90 »

Здравейте на всички!

Имам въпрос, който ме гложди от една седмица някъде и не мога да намеря компетентно мнение по него. Имаме къща в едно село близо до София, а под нея място около декар и половина, което се намира на самата р. Искър. Преди, когато прадядо ми беше жив се ползваше за пасене на животните в него (заградено е и равно). Идеята ми, тъй като реката там тече сравнително бързо, може ли да се вкара в нея един челен товарач или фадрома, които да изкопаят постепенно около метър и половина да речем в коритото на реката и леко да го разширят настрани, а изкопаното от коритото на реката се избута в края като бент, като по този начин се получи едно широко и тихо място добро за риболов.
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Re: Изкопаване на вир в река

Мнение от КАЯ »

Всичко може в тази страна. Все пак си приготви 50 000 лв /толкова е глобата/ ако те хванат. И ще трябва да възстановиш изкопаното, та уговори и това с оператора на машината за копане.
Аватар
grigorov90
новобранец
новобранец

Мнение от grigorov90 »

КАЯ написа:Всичко може в тази страна. Все пак си приготви 50 000 лв /толкова е глобата/ ако те хванат. И ще трябва да възстановиш изкопаното, та уговори и това с оператора на машината за копане.
Извинявам се, ако си ме разбрал, че искам да си правя ВЕЦ или микроязовир. Целта ми е пред нас да имам хубав и дълбок вир, какъвто мисля, че ще ми е бая трудно и рисковано да направя с лопата и дървета например. Не се стремя нито да отклонявам реката от коритото и нито по някакъв начин да и променям течението.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Еми действай тогава за какво питаш ?
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
grigorov90
новобранец
новобранец

Мнение от grigorov90 »

С.Върбанов написа:Еми действай тогава за какво питаш ?
За мнение и съвети по изработката например, ама очевидно съм сбъркал форума. Ще питам в БГМАМА или ФитнесФорума, г-н Върбанов :) Благодаря за отделеното време и наслука :)
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Мнение от bobopeli »

Мисля че само с изкопни работи няма да стане.Преди години при почистване на коритото на Янтра комбинирано с добив на инертни материали бяха направени страхотни вирове за риболов дълбоки около 2 метра.Почти всички при следващото пролетно пълноводие отново бяха напълнени с баластра.По удачно е изграждането на нисък бент,но доколкото знам това става с разрешение на Басейновата дирекция .

Поздрави!
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
Аватар
grigorov90
новобранец
новобранец

Мнение от grigorov90 »

bobopeli написа:Мисля че само с изкопни работи няма да стане.Преди години при почистване на коритото на Янтра комбинирано с добив на инертни материали бяха направени страхотни вирове за риболов дълбоки около 2 метра.Почти всички при следващото пролетно пълноводие отново бяха напълнени с баластра.По удачно е изграждането на нисък бент,но доколкото знам това става с разрешение на Басейновата дирекция .

Поздрави!
Благодаря за мнението, при нас дъното е бая тинесто (става въпрос за Искъра преди Своге), което предполагам няма да е проблем и при нас да го затлачи де, като знам как приижда при проливни дъждове.... А вие с какво копахте?
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

Ти не си ме разбрал. Дори с лопата и ръчна количка нямаш право да изземваш земни маси от коритото на реката. Май същата е глобата и за изхвърляне на строителни и други отпадъци не на определените места. Ако го приложат към всички които не си прибират боклуците...
Pu6ap
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Pu6ap »

Е не мога да разбера защо няма един токаджия дето е отнесал 50 000 лева глоба за зверските си деяния,а колегата затова че иска да направи вирче.....
Аватар
grigorov90
новобранец
новобранец

Мнение от grigorov90 »

Много благодаря на всички. Ще трябва очевидно да видя как стоят нещата на институционално ниво :)
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”