Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

16-21.07.2013г на Тунджа край Елхово.
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- разбира нещата
16-21.07.2013г на Тунджа край Елхово.
На 16-ти поради глупост да си забравя макарата в къщи си изпуснах сутрешния рейс за Елхово.Та пътувам с този в 16ч,ДА нямаше да мога да ловя,но ми се искаше,поне да усещам реката по-близко до себе си
На следващия ден с Митака се "приземихме" на едни есенни места,да видим,как са през лятото.По думите на Митко,гаранция щяхме да хванем клен
Според него местата са си кленски,но не и расперски и сомски
Аз си имах свое мнение и го запазих в тишина.
Започна риболова,сложих една нова за мен примамка,още при първото подаване забелязах 2 костура да следят воблера,смених с блесна а после и с друг воблер.Интереса напълно изчезна,но костурите стояха пред краката ми.Сложих пак Усамито,ТУИЧ ТУИЧ и точно преди да извадя доблера,двата костура се сбориха за примамката а единия се закачи

Продължих да си мятам,Митака също облавяше.Пред мен един распер се пусна по-течението с гръб в посоката на движение
Рибата си беше около 2-те кила(на око),викам"Мите,един распер кара на задна пред мен и идва към теб,нали не беше за распер мястото бре.."Няма и минута и Митко извади едно расперче,тип пуристко,но се откачи в краката му.Слизам до Митака ,а пред него обикаля същия онзи распер,който видях преди минути да плува пред мен.Мятам му,но отново не реагира на примамката.Последно го видях да се качва срещу течението,отказах се да упорствам...Сядам зад Митака и започвам да го бъзикам,колко кленско е мястото а само распери обикалят
А той отговаря със зззззззззззззззззззззззз,пръчката му се сгъна а пред него на 2 метра водата изкипя.Разпер
брееееййййй,то не бе вадене то не бе чудо,цели 5 минути,че и отгоре.....

Ето я и причината да извадим толкова трудно рибата:

Повечето знаете,че закачените риби извън устата са по-трудни за вадене,поради няколко причини.
Рибата беше 63см а килограмите не и мерихме(около 2 кила),че се притеснихме да не умре.Пуснахме я обратно,свести се за около 1-2 минути.Според мен това беше распера,който така пренебрежително се отнесе към моето Усами.

Продължих малко надолу,мятах от висок бряг,под мен беше подмол а отсреща плавен наклон с песъкливо дъно.Забелязах пуснатия распер да плува отсреща под клоните,бавно и почти сигурно,още се свестяваше.Тъкмо метнах отсреща а с периферията си виждам вляво нещо черно,точно до преминаващия ми воблер.Мина ми мисъл през главата"това дърво го нямаше преди секунди там",Митака застана до мен и извика"Сом".Наистина,огромна черна риба премина под воблера ми.Сом,дълъг и тънък,целия черен,само устата му розовееше
Рибата премина за около минута пред нас,водата беше достатъчно плитка и бистра за да прецениме,че има 2 метра и най-вероятно е доста над 20 кг.Имах време да му метра още веднъж,воблера мина на 10 см от устата му,реакцията беше почти незабележима,леко килване на главата по-посока на воблера.Нямам си на идея,защо не се качихме с рибата срещу течението,да я пробваме с по-големи примамки,може би бяхме изумени от гледката...Водата в този участък(около 300м),дори при високо ниво е до гърди,има само 2 ями по-около 3-4 метра.Рибата е там,предполагам е търсела място за пускане на хайвер.Ще се надяваме да има още и по-големи в ямите,до момента сме улавяли там само бебета.Хубавото е,че под и над участъка са плитки бързеи и рибите едва ли ще напуснат скоро местата си.
Въодушевени продължихме надолу,но освен един клен,друга риба не удари.

На 18-ти започнах така:

Митака продължи с едно такова:

И от мен една рибка на клатушка SV FISHING

Пак на Усамито:

И Митака:

Туич..Туич и една щучка му се закачи на воблера

Мятам и аз в същия плиткаж,Туич..Туич..Туич и..бум:53см

и пак:

и пак:

и пак:

На 19-ти решихме да идем на гьола да пробваме едни нови воблери,докато ида,Митака ми звънна по-телефона и ми каза да побързам да снимам една щукичка,за да я пуска.Удара е бил на ILBA5

Митака извади и няколко такива Пуристки костурчета,които на пасажи,непрекъснато пръскаха още по-малките си събратя.

На връщане минахме едни плиткажи за половин час,но водата падаше и нямахме слука:

И аз се разписах:

Привечер отново посетихме реката,Митака се разписа на Косадаката:

Аз отново наблягах да Усамито:

Този хубавец ме взе със скок над водата

Едно 41 см-трово расперче за цвят

взе ме на туичинг.

На 20-ти,Митака даде началото с едно кленче на клатушка от SV FISHING(много уловисти блесни в трудни условия).

и,като се почна едно безуспешно обикаляне

по-едно рибе

Митака хвана и второ де:

Сменихме мястото и веднага се пролича:

След този клен ме взе щука около кило и канче,излезе от една "хралупа" в отсрещните храсти,взе ме на 3-то туичване над едно потопено дърво,но се откачи със скок.Вадя и гледам,Усамито с изправени тройки
В този ред на мисли да спомена,че ми се случваше след всеки удар на щука,въпросния модел е с меки тройки.
Оправих тройката и метнах пак в същата "хралупа",на 2-ро туичване пак ме взе щука,беше около килограм,докарах я до мен и със свещ се откачи пред ръката ми
Гледам тройката,пак се е изправила
Отместих се по-надолу,закачих нещо под отсрещните клони,но се откачи,остави ми една люспа за спомен

По-надолу и Митака се разписа:

Аз пък на стъмване се разписах с този лаком бебок распер:

10 минути по-късно забелязах нещо в плиткажа до нас да гони рибките,направо ги изкарваше на брега
Още на първо хвърляне ми се закачи нещо,така и не го докарах до мен,откачи се.На 4-то мятане разбрахме,каква е била най-вероятно рибата,кленове
Този,който изкарах беше около 30-те сантиметра,но докато извадя апарата,със скок си замина.За пореден път се убедих,че клена си гони и в тъмната част от деня,въпроса е да си на точното място и ударите са един след друг.
На следващия ден,малко преди да си хвана рейса за София,реших да мина едни "сутрешни"места,бях сам,започнах от мястото на,което предния ден ми се откачиха 2-те щуки.
Още с първото мятане в"хралупата",докарах пред мен една хубава щука.Видях,че дойде от дълбокото след воблера,завъртя зад него,но не го уцели.Рибата легна пред мен на един метър на около 30см дълбочина.Сетих се за предния ден,изправянето на тройката,затова и преди да метна за 2-ри път отвъртях аванса.
Метнах на 3-4 метра от мен,туич туич туич туич,рибата захапа воблера,взе ми малко аванс и се откачи
Вадя воблера и гледам 2 изправени тройки
Беше над килограм,хубава,борбена щука,но си замина,както предните 2.
Продължих риболова с още няколко откачени рибки около нормата,но нищо особено.
До мястото на,което преди ден закачих един 41см распер,та на това място след близо 10 минутно мятане и туичване,зад воблера изпод едно дърво пред мен се стрелна огромна риба,распер около 3-те кила.Извадих воблера,но още след първата атака,рибата се скри и повече не излезе,явно и тя ме видя.
Продължих надолу,до едно място с оста паднали дървета и "хралупи" сред храстите на отсрещния бряг.
Качих се на едно паднало дърво във водата,метнах в "хралупата"срещу мен,докарах воблера на туич,а зад него се стрелна голяма риба,видях само опашния и плавник.Рибата тръгна в посоката от,което докарах воблера.Повторих същата процедура и на средата на пътя му последва мощен удар:
44см.

После и един мъник,който ме взе,като клен и продължи да се бори със скокове

Имах още няколко откачени дребосъка,подгонвания,но нищо извадено
Хубаво прекарани 5 дни,сред хубава природа,спокоен град и приятели.

Започна риболова,сложих една нова за мен примамка,още при първото подаване забелязах 2 костура да следят воблера,смених с блесна а после и с друг воблер.Интереса напълно изчезна,но костурите стояха пред краката ми.Сложих пак Усамито,ТУИЧ ТУИЧ и точно преди да извадя доблера,двата костура се сбориха за примамката а единия се закачи

Продължих да си мятам,Митака също облавяше.Пред мен един распер се пусна по-течението с гръб в посоката на движение

Ето я и причината да извадим толкова трудно рибата:

Повечето знаете,че закачените риби извън устата са по-трудни за вадене,поради няколко причини.
Рибата беше 63см а килограмите не и мерихме(около 2 кила),че се притеснихме да не умре.Пуснахме я обратно,свести се за около 1-2 минути.Според мен това беше распера,който така пренебрежително се отнесе към моето Усами.

Продължих малко надолу,мятах от висок бряг,под мен беше подмол а отсреща плавен наклон с песъкливо дъно.Забелязах пуснатия распер да плува отсреща под клоните,бавно и почти сигурно,още се свестяваше.Тъкмо метнах отсреща а с периферията си виждам вляво нещо черно,точно до преминаващия ми воблер.Мина ми мисъл през главата"това дърво го нямаше преди секунди там",Митака застана до мен и извика"Сом".Наистина,огромна черна риба премина под воблера ми.Сом,дълъг и тънък,целия черен,само устата му розовееше

Въодушевени продължихме надолу,но освен един клен,друга риба не удари.

На 18-ти започнах така:

Митака продължи с едно такова:

И от мен една рибка на клатушка SV FISHING

Пак на Усамито:

И Митака:

Туич..Туич и една щучка му се закачи на воблера

Мятам и аз в същия плиткаж,Туич..Туич..Туич и..бум:53см

и пак:

и пак:

и пак:

На 19-ти решихме да идем на гьола да пробваме едни нови воблери,докато ида,Митака ми звънна по-телефона и ми каза да побързам да снимам една щукичка,за да я пуска.Удара е бил на ILBA5

Митака извади и няколко такива Пуристки костурчета,които на пасажи,непрекъснато пръскаха още по-малките си събратя.

На връщане минахме едни плиткажи за половин час,но водата падаше и нямахме слука:

И аз се разписах:

Привечер отново посетихме реката,Митака се разписа на Косадаката:

Аз отново наблягах да Усамито:

Този хубавец ме взе със скок над водата

Едно 41 см-трово расперче за цвят

взе ме на туичинг.

На 20-ти,Митака даде началото с едно кленче на клатушка от SV FISHING(много уловисти блесни в трудни условия).

и,като се почна едно безуспешно обикаляне

по-едно рибе

Митака хвана и второ де:

Сменихме мястото и веднага се пролича:

След този клен ме взе щука около кило и канче,излезе от една "хралупа" в отсрещните храсти,взе ме на 3-то туичване над едно потопено дърво,но се откачи със скок.Вадя и гледам,Усамито с изправени тройки

Оправих тройката и метнах пак в същата "хралупа",на 2-ро туичване пак ме взе щука,беше около килограм,докарах я до мен и със свещ се откачи пред ръката ми

Отместих се по-надолу,закачих нещо под отсрещните клони,но се откачи,остави ми една люспа за спомен

По-надолу и Митака се разписа:

Аз пък на стъмване се разписах с този лаком бебок распер:

10 минути по-късно забелязах нещо в плиткажа до нас да гони рибките,направо ги изкарваше на брега

Още на първо хвърляне ми се закачи нещо,така и не го докарах до мен,откачи се.На 4-то мятане разбрахме,каква е била най-вероятно рибата,кленове

На следващия ден,малко преди да си хвана рейса за София,реших да мина едни "сутрешни"места,бях сам,започнах от мястото на,което предния ден ми се откачиха 2-те щуки.
Още с първото мятане в"хралупата",докарах пред мен една хубава щука.Видях,че дойде от дълбокото след воблера,завъртя зад него,но не го уцели.Рибата легна пред мен на един метър на около 30см дълбочина.Сетих се за предния ден,изправянето на тройката,затова и преди да метна за 2-ри път отвъртях аванса.
Метнах на 3-4 метра от мен,туич туич туич туич,рибата захапа воблера,взе ми малко аванс и се откачи

Продължих риболова с още няколко откачени рибки около нормата,но нищо особено.
До мястото на,което преди ден закачих един 41см распер,та на това място след близо 10 минутно мятане и туичване,зад воблера изпод едно дърво пред мен се стрелна огромна риба,распер около 3-те кила.Извадих воблера,но още след първата атака,рибата се скри и повече не излезе,явно и тя ме видя.
Продължих надолу,до едно място с оста паднали дървета и "хралупи" сред храстите на отсрещния бряг.
Качих се на едно паднало дърво във водата,метнах в "хралупата"срещу мен,докарах воблера на туич,а зад него се стрелна голяма риба,видях само опашния и плавник.Рибата тръгна в посоката от,което докарах воблера.Повторих същата процедура и на средата на пътя му последва мощен удар:
44см.

После и един мъник,който ме взе,като клен и продължи да се бори със скокове

Имах още няколко откачени дребосъка,подгонвания,но нищо извадено

Хубаво прекарани 5 дни,сред хубава природа,спокоен град и приятели.
Re: 16-21.07.2013г на Тунджа край Елхово.
СУПЕРРР!!!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Еваа...., това Усами от толкова много бой не само тройките са почнали да се изправят, ами и едното му око е фръкнало
Бая обикаляне е паднало за 5 дена

- pacho109
- сериозен играч

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
-
- разбира нещата
След борба с една щука,остана инвалид с едното око,сега му търся друго,щом намеря подходящ донор,ще му трансплантирам едно.JettroniX написа:Еваа...., това Усами от толкова много бой не само тройките са почнали да се изправят, ами и едното му око е фръкнало![]()
Разбиващо!!!
Браво!

Ще пия водка, бира и ракия,
на коленете ми ще седне някаква мастия!
Ще пукам здраво до зори,
и пичката в леглото ще е.а дори!
А утре сутрин ще ме гони махмурлук,
очите ми ще са изцъклени като борсук!
на коленете ми ще седне някаква мастия!
Ще пукам здраво до зори,
и пичката в леглото ще е.а дори!
А утре сутрин ще ме гони махмурлук,
очите ми ще са изцъклени като борсук!
- Rex Hunt_2
- научил се да хвърля
- nikolaiiliew
- сериозен играч
Екстра рибоци!
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Уцелили сте време и метеорологични условия и сте направили супер-ваканция!
Супер релакс на макс!
Супер релакс на макс!

- nasko_kn98
- фен клуб-скобар
Браво на вас, бре-много риби
Браво и от мен!!!
Супер снимки с много риби.Поздравления и още такива слуки.
Супер снимки с много риби.Поздравления и още такива слуки.
ах-ах-ах зарадвахте окото Владе