Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

яз. Искър - 01.08.2013
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
яз. Искър - 01.08.2013
Отново посетих водоема седмица по-късно. Мястото бе същото - някъде след моста на Щъркелово гнездо. Този път "уж" се бях подготвил да "разбия" платиките. Получи се обаче слаб 3-ри часов риболов. От 14:00 до 17:00 успях да хвана само 1 уклейче, 4-ри платики, няколко кефалчета (един от тях си струваше) и дребни костурчета. Имах достатъчно храна, но платиките така и не се завъртяха пред мен. Тези, които извадих, по-скоро бяха случайно преминаващи. Кефалчетата и костурчетата също не бяха проявили интерес към захранката. За разлика от сега, предната седмица почти всички риби връщаха храна и червеи докато им откачах куката. Лових с болонезе 7 метра (за да използвам фиксиран монтаж), повод 0,12 и кука номер 16. "Бухнах" топките от основната част за захранване. Поизчаках около 5 минути и заметнах с чифт бели червеи. Последва моментално потъване на плувката. Засичане и... уклейче. Повторно подаване на стръвта и... почти час без кълване. За стръв имах и торен червей. Закачих едно енергично червейче, като добавих и едно бяло. Загубих около половин час в презамятане без успех. Е, то половината ми време от излета изтече. Голямо сефте на новата пръчка. Въпреки случващото се, не загубих надежда. Дохраних с няколко топки и не след дълго започна кратка серия от дребни костурчета, а след тях извадих и няколкото кефалчета. Пак пробвах с торен червей - отново без успех. Към края на излета клъвнаха и платиките - на комбинация от бял и оцветен червей. Може би щях да хвана още една-две платики през времето, което изгубих пробвайки на торен червей. Като цяло си прекарах добре, нищо че тръгнах с голяма кошница, само че пробита.
Снимки липсват, защото унесен в подготовката забравих да взема фотоапарата.
Снимки липсват, защото унесен в подготовката забравих да взема фотоапарата.
- fadromisto
- новобранец
Re: яз. Искър - 01.08.2013
колега как е от към места искам да направа един излет 4-5 обаче ми казаха че имало много лудница?
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
На мен това ми е трето посещение на язовира - два пъти през работната седмицата и една разходка през почивните дни. През седмицата е доста по-спокойно. В събота също имаше места след Щъркелово гнездо, за разлика от Филмовата къща - там беше лудница. Това мога да ти кажа за тия дни.
Може и рибата да е решила да излезе в отпуск,все пак е отпускарски сезон.

-
- научил се да хвърля
Пич ти по-гадно време за риболов не мажа ли да избереш(14-17)
Колега, ми те точно са почнали да кълват и ти си си тръгнал. Защо не остана още 2-3 часа?